Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TA8210AH TRANTIT PE UN SLOT PCI

kappy

Postări Recomandate

Am un integrat TA8210AH si ma gandesc ca asa cum altzii si-au facut un amplif intr-o carcasa de CD-ROM si eu as putea s-o montez pe un slot PCI si sa o alimentez de aici.Stie cineva ce tensiuni sunt pe lamelele slotului si care ar fii acelea pe 12v...SE POATE CONSTRUI ASA CEVA???

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• one

3

• kappy

2

• MifTy

2

• ionut20

1

Top autori în acest subiect

Da, se poate, dar placa de baza nu are traseele de alimentare pt. curent mare pe 12V.Eu am facut o astfel de placa, intr-un slot PCI, dar pentru alimentare am pus o mufa pe placa, asemanatoare cu mufa de CD-ROM.Personal prefer tot montarea in carcasa de CD-ROM, caci ai spatiu mare si mai e si ecranat montajul. In ultima vreme nu am mai facut astfel de amplificatoare caci nu am incredere in sursele PC-urilor. Eu mi-am scos amplificatorul din PC si l-am montat intr-o carcasa externa, ma simt mai bine asa.In viitor o sa imi pun iarasi amplificator in calculator, dar alimentat cu sursa separata, de la 220V.

Link spre comentariu

Da, se poate, dar placa de baza nu are traseele de alimentare pt. curent mare pe 12V.Eu am facut o astfel de placa, intr-un slot PCI, dar pentru alimentare am pus o mufa pe placa, asemanatoare cu mufa de CD-ROM.Personal prefer tot montarea in carcasa de CD-ROM, caci ai spatiu mare si mai e si ecranat montajul. In ultima vreme nu am mai facut astfel de amplificatoare caci nu am incredere in sursele PC-urilor. Eu mi-am scos amplificatorul din PC si l-am montat intr-o carcasa externa, ma simt mai bine asa.In viitor o sa imi pun iarasi amplificator in calculator, dar alimentat cu sursa separata, de la 220V.

ms pt pont "one"...dar de ce ai montat ampliful pe slot daca il alimentai separat...ideea e ca montezi ampliful pe slot PCI pt a-l alimenta nu?(alt contact cu placa de baza a amplifului prin PCI nu vad...numai in cazul in care ai gasit o modalitate sa controlezi volumul printr-o interfatza C++ ca si cum ai controla o placa de sunet) ...poate din ergonomicitate...?
Link spre comentariu

cred ca one sa referit ca a folosit doar spatiul de la pci pt o placa cu amplif pe ea, care are iesire la exterior la fel ca o placa de retea, spre exemplu, dar in interior ampliful nu e bagat fizic in pci-ul placi de baza :rolleyes:

Link spre comentariu

Am fixat placa intr-un slot PCI, pentru o mai mare stabilitate, dar acea parte care intra in slot era complet corodata, fara trasee.Am facut ceva asemanator cu amplifictatorul din aceasta imagine.

Link spre comentariu
Vizitator darkangelbv

SalutEu vroiam sa-mi fac un preamplificator cu separare pe canale(bass, medii si inalte) sin stereo pt simplul fapt ca am sistem 5.1 home-made si vreau sa am si microfonul in acelasi timp....Accum intrebarea:Ce se poate controla prin intermediul PCI-ului si ce soft va trebui dezvoltat pentru el (ceva de genul driver) .... daca gresesc cu ceva va rog sa ma corectati pt ca nu vreau sa fac vreo prostie sa vad cum face bum placa de baza:))

Link spre comentariu

Asa e, iti trebuie un driver pt. acea placa din PCI, care va contine un chip specializat sau un controller care poate gestiona semnale la33MHz sau 66MHz cat are PCI.Oricum, toata complicatia costa mai mult decat o placa de sunet noua, chiar decat una foarte buna, care are si diverse intrari si controale.

Link spre comentariu

SalutEu vroiam sa-mi fac un preamplificator cu separare pe canale(bass, medii si inalte) sin stereo pt simplul fapt ca am sistem 5.1 home-made si vreau sa am si microfonul in acelasi timp....Accum intrebarea:Ce se poate controla prin intermediul PCI-ului si ce soft va trebui dezvoltat pentru el (ceva de genul driver) .... daca gresesc cu ceva va rog sa ma corectati pt ca nu vreau sa fac vreo prostie sa vad cum face bum placa de baza:))

... păi tu vrei să faci o placă de sunet "home-made" de fapt??în cazul ăsta... succes!! :d
Link spre comentariu
Vizitator darkangelbv

Nu problema se pune in felul urmator:Intrarea va fi stereo din placa de sunet existenta(creative audigy)si prin PCI sa controlez doar volumul printr-un soft...deci... acum ati inteles?? :weedman: :weedman: :weedman: :weedman: :weedman:

Link spre comentariu

ce-ar fi să pui tu frumos mâna pe winLirc, şi pe un kit de receptor de telecomandă, plus o tc second, sau universală, şi gata!!sau dacă ţii musai, foloseşte softul deja inclus în windos (aka mixeru' ăla), sau in driverii audigy-ului.şi dacă tot nu renunţi la ideea cu placa... sapă pe net, şi anunţă-ne de ce-ai găsit.(sună cam rude postul, dar mi se pare o complicaţie inutilă toată treaba... reinventează omu' o placă de sunet, cu tot cu softul de control aferent...) :goodman:

Link spre comentariu
Vizitator darkangelbv

aham.. deci voi ziceti sa nu ma complic si sa las controlul tot din mixerul ala normal ... adic PCI-ul a-l folosesc doar ca suport pe aceasta "placa" ok atunci asa voi face....

Link spre comentariu
Vizitator jgyprime

SALUTARE.Sunt si eu nou pe aicimai uite ce am facut eu:dintr=o placa de sunet (pe ISA ehehe vremuri demult apuse) de-aia cu amplificare bunicica (pentru cei care stiu are pe ea un LM7811 sufucient de puternic pentru ce am eu nevoie) am luat PDF-ul cu specificatia integratului si am studiat exact pe unde circula electroniiam facut un "scurt" de la intrarea audio in a placii respective catre intrarea in amplificator si dupa aceea am pus un fir la plusul integratului pe care l-am legat la 12V la folosind o mufa tata de la un floppy decedatam montat kestiutza asta intr-un loc liber in spatele comp-ului si am facut legatura de la iesirea compului la intrarea audio a placii sacrificatesi uite asa fara durere de cap am amplificator in compmentionez ca nu am control asupra volumului decit cel pe care mi-l ofera windows-ulckestia e ca mai vreau o placa de-aia desunet ca mai am 2 boxe disponibile si nu prea mai gasesc........ :((sper sa nu fiu luat drept offtopic

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări