Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Subwoofer

Vizitator crt17

Postări Recomandate

Vizitator crt17

Salut. Am intrat de curand in posesia unui difuzor SAL SBX 2030/BK (120W) si mai am de la un sistem genius 5.1 vechi (cred ca sistemul avea undeva prin 2005, conform productatorului, vreo 100W) toata partea de amplificare si comanda--ce inca mai merge impecabil.Conform winisd mi-ar trebui o incinta de tip bass-reflex cu un volum de vreo 30 L. si un tub 26.4 cm lungime si vreo 8.2 cm in diametru.Pana ma apuc sa cumpar placajul sa imi fac incinta cu dimensiunile recomandate de program, mi-a adus un tovaras o alta incinta cu un volum de vreo 32 L si tubul (masurat) de 8 cm in diametru si de vreo 27 cm lungime, vazand ca dimensiunile sunt foarte apropriate de ceea ce mi-a dat programul ii fac cateva probe si am fost total dezamagit de ceea ce am auzit--O bubuiala infernala, bass-ul se auzea ca si cum ar fi exagerat, etc.Am zis poate o fi de la controlul de crossover din placa audio, schimb valoarea de la 77Hz in jurul a 50 Hz, parca dadea ceva semne de revenire, dar ca sa aud ceva trebuia sa dau foarte tare volumul si implicit, incepea sa se auda iar foarte prost. In filme (sonorizare 5.1),----execrabil.M-am gandit sa nu fie devina amplificarea oferita de placa genius.... sau...poate cei 2 L conteaza atat de tare, dar ma indoiesc.. 1.In winisd pt simulare am o frecventa de acordare de 40 Hz si vent mach=0.06. E in regula frecventa? 2.Ca sa ajung in jurul aceastei valori, eu trebuie sa tai din acel tub cate un pic, corecT?3. Proabil intrebare stupida, vent mach la ce ma ajuta?4. Amplificarea e prea mult pt difuzor?, din cate imi aduc aminte bass-ul se auzea destul de bine cu difuzorul si incinta originala de la genius (chiar daca era band-pass).Un pic de ajutor va rog cu o dimensionare corecta si poate si ceva sfaturi utile.Va multumesc anticipat!:d

Parametri SBX2030.pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ahegyes

7

• Badman

3

• ionescu liviu

1

• alex20alex

1

Top autori în acest subiect

Vizitator crt17

@ahegyes: ce dif imi recomanzi pt un subwoofer acceptabil care sa mearga cu partea de amplificare de al sistemul genius, fara sa o arda?

Link spre comentariu

Da, pai as putea sa recomand mai multe dar nu ai dar prea multe detalii.Banuiesc ca vrei ceva care sa nu fie foarte scump, de 20cm si sa mearga frumos.Peerless SLS-213 830667Dayton DVC SD270-88 - asta e de 25cmCam astea ar fi subwofere dedicate care ar fi ok.Ar mai fi si niste woofere care pot fi folosite ca subwoofere - evident cu limitarile aferente. Dar oricum o dai si o sucesti - mai putin de 70-80 euro nu scapi cu un difuzor de acest gen.Posibil sa gasesti difuzoare mai ieftine pe ocazii, sau poate gasesti ceva difuzor de masina ieftin care sa faca treaba buna, dar trebuie sa cauti bine.Difuzoarele adevarate se gasesc pe la 150 - 250 euro - dar acolo e nevoie si de amplificare mai serioasa.

Link spre comentariu
  • Administratori

Stai linistit ca merge si SAL fara nici o problema ca doar nu vei face auditii audiofile cu el sunt sigur. Isi fac treaba cu brio pentru un subwoofer fara mari pretentii

Link spre comentariu

Şi eu zic să îl pui la treabă. Ce dacă nu se va auzi extraordinar? Nu toată lumea are bani de mercedes, nu? Asta nu înseamnă că nu poţi merge şi cu loganul. Plus de asta va căpăta o experienţă care e mult mai valoroasă decât orice difuzor. Plus de asta sal-ul e ok faţă de altele, cel puţin pt sub.Nu e prea puternic sistemul, doamne fereste, macar să aibe 30 w pe subwoofer. S-ar putea să se audă prost pt că sistemul acela are un boost pe o anumită frecvenţă potrivita pt difuzorul care îl avea el. Altă problemă ar fi că poate nu e acordată incinta cum trebuie, şi e destul de probabil. Mai bine fă o incintă închisă, sau astupă portul bass reflex care îl ai acum şi vezi cum sună.

Link spre comentariu
  • Administratori

Nu are amplificator bun sau boxa proiectata aiurea, degeaba iti iei difuri cu sute de euro daca le folosesti in conditii proaste ca tot ca si unu mediocru se vor auzi.

Link spre comentariu

Amplificarea din genius e un TDA7194 - care nu e chiar rau. Apoi am recomdat difuzoare decente, pana in 100euro, cu impedanta de 8 ohmi - deci nu foarte pretentioase la amplificare.Am mentionat ca pentru difuzoare mai bune e nevoie de amplificare mai buna, asa e ori ba?

Link spre comentariu
  • Administratori

Nu toată lumea are bani de mercedes, nu? Asta nu înseamnă că nu poţi merge şi cu loganul.

Sustin ce a zis el
Link spre comentariu

Pentru casa poti merge linistit si pe ceva "auto". EX: "Magnat Express 12" sau "Express 10" ... bineinteles va iesi ceva fara mari pretentii , oricum nu merita mai mult excrementul ala de amplificator cu TDA :downtown:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări