Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reparatie si testare Clona T-Amp 2400


Vizitator

Postări Recomandate

E misto, au ajuns sa cloneze "clone" chinezesti. :nebunrau: :rade:

 

Copie fidela T-Amp T2400, l-am reparat, clasica lui problema, pica step up, arde citiva finali, si alte minunatii.

 

Interesant a fost ca la a 2-a pornire, mi-a facut arc electric intre mosfet step up si radiator... :speriat :sparge:

 

Am inlocuit atit mosfet cit si folia de mica, strapunsa... :bataie

 

Posted Image

 

Filme din timpul testelor, vizionati cu rabdare fiecare film, sa "stiti pe ce sa dati banii", alta data...

 

 

Part 1

 

Part 2

 

Part 3

 

Part 4

 

Part 5

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Interesanta pocnitoare...nu am intalnit inca pana acum sa imi faca arc electric drena de masa pana acum... :da dar am trait sa o vad si pe asta.... Mafra radiatorul ala..in caz ca vrei sa mai faci su un mititel la gratar dai repede capacul jos si .. :smt103: interesant nu ma gandeam la o asa diferenta mare de temp in 9cm...daca il mai tineai 30 sec ajungeai cu el la 100 C,nu vreau sa imi imaginez ce se intampla dupa 2 ore de functionare cu tem ..cred ca ajunge la 120C....marfa.... :da :sparge: 2 in 1 amplificator si gratar.... :freaza:

Link spre comentariu

Mi-a fost teama sa dau in dreptunghiular in el!Daca in sinusoidal, dupa nici un minut a ajuns din nou la 96 grade... :jytuiyu N-am chef sa risipesc finali aiurea.Mai ales ca nu sint ieftini NJW-urile.

Link spre comentariu

Puteai macar sa ne arati randamentul.......din generator , la 100 Hz , dadeai " in blana " si masurai tensiunea RMS pe sarcina , cu ampermetru masurai curentul pe iesire inainte de clip , apoi masurai tensiunea retelei si curentul absorbit de trafo retea " in blana " tot la 100 Hz , de proba la scurtcircuit nu mai vorbim , ca daca ii adaugi finali , daca faci scurt pe iesire se arde , deoarece protectia va fi in balarii....

Recomand sa nu mai interveniti niciodata prin adaugarea unor tranzistori finali fara sa recalibrati protectia SOA !

Nu ajuta decat partial la disipatie , deoarece creste doar rezerva in curent , radiatorul ramanand la fel ...... dar in caz de scurtcircuit accidental ...BUMMMMMM .

Finalii ar trebui sa-i plateasca cel care face adaugarea finalilor fara a calibra corespunzator si protectia SOA !

Link spre comentariu

depinde de cum citeste curentul circuitul de protectie.Daca functia de monitorizare face un SAU logic intre pragurile care le ating curentii atunci nu e nevoie de calibrare. Eventual finalul pus in plus sa aiba degenerare putin mai mare, in caz ca beta acestuia e mai mare ca al celorlalti.

Link spre comentariu

Victor, in schema abordata (clona dupa QSC), nu exista traductoare de curent care sa preia din rezistentele din emitor, deci nu are legatura inca un trz final pus unde ii era locul sa fie pus, fata de protectia la scurt.

 

Posted Image

 

Nu am testat si nu testez pe dreptunghiular si nici nu testez protectla la scurt circuit, eu doar am reparat acest amplificator si l-am imbunatatit completind nr de tranzistori lipsa.

 

Nu este treaba mea sa intervin asupra schemei, nu sint platit pt asa ceva.

 

Aia au conceput, asa functioneaza.

 

Mai pe seara am sa completez si al 2-lea canal cu tranzistorii bipolari lipsa, si am sa alimentez un modul de-al meu direct din partea de Hi rail al acestui amplificator, si am sa incerc sa masor (aproximativ) RANDAMENTUL, MASURIND PUTEREA CONSUMATA SI PUTEREA OBTINUTA, PE RIND, SA VEDEM CE SI CUM.

 

Keep close!

Link spre comentariu

OK , dar daca vei face proba de scurt circuit inainte si dupa adaugarea finalilor....imi vei da dreptate in cazul altor circuite de SOA , acesta este un caz particular...... Nu este cazul sa explic de ce , asa a fost si cu variatia Slew Rate-ului in functie de frecventa....Atasez un extras din schema originala T-Amp 2400 pentru clarificarea situatiei :

Link spre comentariu

Corect, de exemplu la Crown-ul Powertech pe care il am la vinzare, avind traductoare pe fiecare quadrant din groundbridge-ul de acolo, deci se preia semnal din fiecare rezistenta de pe emitoare, a trebuit refacuta intreaga protectie la scurt circuit.Insa la schemele simple, ce seamana cu QSC-ul cu colectoarele finalilor comune la masa,din care s-au "elaborat" aceste "clone castrate" de T-Amp, cu cit mai multi tranzistori in paralel pe clasa AB, cu atit mai bine pentru intreg amplificatorul cit si pt SOA (in special).Banuiesc ca ai observat si tu ca limitarea de curent a amplificatorului, nu este influentata de nr de finali paralel, nefiind nici un traductor de tensiune, derivat din rezistentele din emitoare.

Link spre comentariu

OK , dar daca vei face proba de scurt circuit inainte si dupa adaugarea finalilor....imi vei da dreptate in cazul altor circuite de SOA , acesta este un caz particular......

Nu este cazul sa explic de ce , asa a fost si cu variatia Slew Rate-ului in functie de frecventa....

Atasez un extras din schema originala T-Amp 2400 pentru clarificarea situatiei :

Tocmai am specificat mai sus .....
Link spre comentariu

Tre sa fug la munca, dar mi-am facut timp sa testez randamentul T-Amp, calculati-l voi va rog, din ceea ce vedeti in film, si postati rezultatul aici.

 

La noapte cind ma intorc, sau miine dimineata, pun si un modul Leco, alimentat la tensiunea Hi rail , adica +/- 126Vcc, sa-i testam randamentul.

 

Sint curios daca resista sau bubuie! :ras:

 

Link spre comentariu

Un mic calcul estimati, bazat pe medii citite:224,5V tensiune pe retea x 6,19A trasi din retea, dau puterea consumata de 1389WLa acest calcul, obtinem pe iesire o tensiune de 60,5 V rms la un curent de 13,66A, adica o putere de826W rms.In acest caz, randamentul (TOTAL) al amplificatorului este 826W/1389W, adica 0,5946, adoca 59,46%.Daca am calculat gresit, rog colegii sa ma corecteze.Totodata, astept comentariile colegilor.

Link spre comentariu

Consider ca urmatoarele 3 teste, sint mai relevante decit cel de mai sus.

 

Urmatoarele 3 teste, sint facute pentru a testa randamentul total al acestui amplificator, cit de cit.

 

Am testat un modul de-al meu, la +/- 125Vcc, ma asteptam sa bubuie ceva pe el (macar tranzistorii din fata) :ras: , insa a fost ok.

 

 

Aveti aici testul:

 

unde am obtinut 68,5V RMS si un curent de 14,11A, 68,5 x 14,11 adica o putere de 966,5W rms

 

in partea de retea de alimentare am avut tensiunea de 223V, si un curent absorbit de 6,1A, adica o putere absorbita de 223 x 6,1 = 1360W, de unde rezulta randamentul TOTAL de: 966,5 / 1360 =

0,71 adica cam 71%

 

 

Aici am testat un pic slew rate-ul modulului meu alimentat la +/- 125Vcc (in idle), testat la 10 Khz cu 10% sub nivelul de clipping in dreptunghiular, cit si aproape la nivel de clipping.

 

Aveti aici testul:

 

Postati voi valoarea slew rate-ului.

 

 

 

 

Si acum sa testam modulul original al amplificatorului.

 

Aveti aici testul:

 

unde am obtinut 64,1V RMS si un curent de 12,91A, adica 64,1 x 12,91 adica o putere de 827,5W rms

 

 

in partea de retea de alimentare am avut tensiunea de 223V, si un curent absorbit de 6,1A, adica o putere absorbita de 225 x 6,2 = 1395W, de unde rezulta randamentul TOTAL de: 827,5 / 1395 = 0,593, adica cam 59,3%

 

http://www.youtube.com/watch?v=SG1t4sOl_tk

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări