moro Postat Octombrie 7, 2004 Partajează Postat Octombrie 7, 2004 Am acasa o staie de 250 Watii ... eu din pacate Boxele mele is mici 120W/8OHMI pe viitor vreu sa imi ,,achizitzionez'' niste Boxe mai puternice ... ceva la 350 .. mie multzi prieteni miau zis ca se poate bushi statia daca boxele is prea mari ... acuma nush ce zicetzi voi .. eu dupa mine zic ca nu ar fi normal ....What Do U Think Should I Do? Citeste regulamentul si editeaza-ti titlul la thread Asta ca ai pus tu nu este titlu. Link spre comentariu
Incepator Postat Octombrie 7, 2004 Partajează Postat Octombrie 7, 2004 La amplificatoarele cu impedanta de 4 ohmi se pot folosi si boxe de 8ohmiLa amplificatoarele cu impedanta de8 ohmi nu se pot folosi boxe de 4ohmiBoxele pot fi mai mari ca wataj decat amplificatorul..este chiar recomandat Link spre comentariu
ics Postat Octombrie 7, 2004 Partajează Postat Octombrie 7, 2004 Cred ca te inseli la afirmatia cu puterile. Daca puterea suportata de boxe este mai mare decat a amplificatorului, iti vei permite sa dai volumul din amplificator la maxim, si atunci apar distorsiunile, care nu fac bine deloc unui difuzor. Uite ce scrie intr-un pdf cu parametrii unui difuzor Selenium:"The power amplifier must be able to supply twice the RMS drive power. This 3 dB headroom is necessary to handle the peaks that are common to musical programs. When the amplifier clips those peaks, high distortion arises and this may damage the transducer due to excessive heat." Link spre comentariu
Incepator Postat Octombrie 7, 2004 Partajează Postat Octombrie 7, 2004 Indiferent de boxe un amplificator la maxim se va auzi cu distorsiuni Link spre comentariu
ics Postat Octombrie 7, 2004 Partajează Postat Octombrie 7, 2004 Da, dar vezi tu, eviti esentialul. Sa zicem ca ai o pereche de boxe de 20 de W si un amplificator capabil sa scoata o putere de 40 de W. Nu vei mai fi nevoit sa ajungi cu volumul la maxim pentru a folosi boxele la potential maxim, deci teoretic scapi de distorsiuni. Link spre comentariu
cirip Postat Octombrie 7, 2004 Partajează Postat Octombrie 7, 2004 ... poate ca ai dreptate, dar practic ai sanse sa busesti si wooferul si tweeterul daca ampliful poate 40, iar boxa numai 20.Cirip Link spre comentariu
aghora17 Postat Octombrie 7, 2004 Partajează Postat Octombrie 7, 2004 Am acasa o staie de 250 Watii ... eu din pacate Boxele mele is mici 120W/8OHMI pe viitor vreu sa imi ,,achizitzionez'' niste Boxe mai puternice ... ceva la 350 .. mie multzi prieteni miau zis ca se poate bushi statia daca boxele is prea mari ... acuma nush ce zicetzi voi .. eu dupa mine zic ca nu ar fi normal ....What Do U Think Should I Do? Citeste regulamentul si editeaza-ti titlul la thread Asta ca ai pus tu nu este titlu. statia se buseste numai cand ea este pentru 8 ohmi si tu pui difuzoare de 4. dupa cum s-a mai spus mai sus, in restul cazurilor(statie/dif==> 8/8, 4/4, 4/8 ) iti arzi unul sau mai multe difuzoare. dupa aia, daca ai filtre la boxa, iti arzi si statia, pentru ca filtrele(citat din alt post), vazute in gol sunt un scurt pentru statie. concluzia: verifica sa nu ai impedanta difuzoarelor mai mica decat cea de iesire a statiei, SI NU DA VOLUMUL LA MAXIM!!! sa ne tii si pe noi la curent, sa nu ne tii in suspans Link spre comentariu
moro Postat Octombrie 10, 2004 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2004 baietzii eu uitasem sa precizez ca si boxele care vreau sa mi le achizitzionez sunt de 8 ohmi .. da intradevar ce spunetzi voi este adevarat .. nu ca nu ar fi .. a problema era ca cica daca pui boxe de WATAJ mare la o statie mai mica cica sar bushi statia .. acuma dupa mine si dupa multi de aici pare ceva normal sa nu se arda .. bineinteles ca sa fie de aceasi imedantza ca cea a amplificatorului .. e si normal .. e ca si cum ai pune unui transformator de 100W o sarcina de 200W si sar praji asa e si cu amplifurile astea ... si eu am patito asa pe pielea mea dar din greseli se invatabai mersi Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum