Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Am acasa o staie de 250 Watii ... eu din pacate Boxele mele is mici 120W/8OHMI pe viitor vreu sa imi ,,achizitzionez'' niste Boxe mai puternice ... ceva la 350 .. mie multzi prieteni miau zis ca se poate bushi statia daca boxele is prea mari ... acuma nush ce zicetzi voi .. eu dupa mine zic ca nu ar fi normal ....What Do U Think Should I Do?

Citeste regulamentul si editeaza-ti titlul la thread

Asta ca ai pus tu nu este titlu.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ics

2

• Incepator

2

• moro

2

• cirip

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

La amplificatoarele cu impedanta de 4 ohmi se pot folosi si boxe de 8ohmiLa amplificatoarele cu impedanta de8 ohmi nu se pot folosi boxe de 4ohmiBoxele pot fi mai mari ca wataj decat amplificatorul..este chiar recomandat

Link spre comentariu

Cred ca te inseli la afirmatia cu puterile. Daca puterea suportata de boxe este mai mare decat a amplificatorului, iti vei permite sa dai volumul din amplificator la maxim, si atunci apar distorsiunile, care nu fac bine deloc unui difuzor. Uite ce scrie intr-un pdf cu parametrii unui difuzor Selenium:"The power amplifier must be able to supply twice the RMS drive power. This 3 dB headroom is necessary to handle the peaks that are common to musical programs. When the amplifier clips those peaks, high distortion arises and this may damage the transducer due to excessive heat."

Link spre comentariu

Da, dar vezi tu, eviti esentialul. Sa zicem ca ai o pereche de boxe de 20 de W si un amplificator capabil sa scoata o putere de 40 de W. Nu vei mai fi nevoit sa ajungi cu volumul la maxim pentru a folosi boxele la potential maxim, deci teoretic scapi de distorsiuni.

Link spre comentariu

Am acasa o staie de 250 Watii ... eu din pacate Boxele mele is mici 120W/8OHMI pe viitor vreu sa imi ,,achizitzionez'' niste Boxe mai puternice ... ceva la 350 .. mie multzi prieteni miau zis ca se poate bushi statia daca boxele is prea mari ... acuma nush ce zicetzi voi .. eu dupa mine zic ca nu ar fi normal ....What Do U Think Should I Do?

Citeste regulamentul si editeaza-ti titlul la thread

Asta ca ai pus tu nu este titlu.

statia se buseste numai cand ea este pentru 8 ohmi si tu pui difuzoare de 4. dupa cum s-a mai spus mai sus, in restul cazurilor(statie/dif==> 8/8, 4/4, 4/8 ) iti arzi unul sau mai multe difuzoare. dupa aia, daca ai filtre la boxa, iti arzi si statia, pentru ca filtrele(citat din alt post), vazute in gol sunt un scurt pentru statie.

concluzia: verifica sa nu ai impedanta difuzoarelor mai mica decat cea de iesire a statiei, SI NU DA VOLUMUL LA MAXIM!!!

sa ne tii si pe noi la curent, sa nu ne tii in suspans

Link spre comentariu

baietzii eu uitasem sa precizez ca si boxele care vreau sa mi le achizitzionez sunt de 8 ohmi .. da intradevar ce spunetzi voi este adevarat .. nu ca nu ar fi .. a problema era ca cica daca pui boxe de WATAJ mare la o statie mai mica cica sar bushi statia .. acuma dupa mine si dupa multi de aici pare ceva normal sa nu se arda .. bineinteles ca sa fie de aceasi imedantza ca cea a amplificatorului .. e si normal .. e ca si cum ai pune unui transformator de 100W o sarcina de 200W si sar praji :) asa e si cu amplifurile astea ... si eu am patito asa pe pielea mea :) dar din greseli se invatabai mersi

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări