briobit Postat Iunie 4, 2012 Partajează Postat Iunie 4, 2012 Dragi colegi va solicit si eu ajutorul cu o schema realizata cu acest amplificator pentru a nu mai folosi difuzoarele dintr-un laptop care incep sa se auda gajait. Ma gandesc sa realizez o schema stereo un 2X8 W cu TDA2005 zic eu ( nu am idee cum suna intr-o camera normala de bloc) , ca difuzoare am 2 bucati identice demontate de pe o masina (Skoda) undeva la 12 cm diametru. Am gasit schema de mai jos da imi da cu virgula tare la cablaj. Daca nu devin prea insistent se poate intercala si un corector de ton intre laptop si amplificator? Daca da o schema (eventual cablaj) este binevenita. Ca sursa de alimentare am un alimentator de la un laptop ce are tensiunea de 12 volti si 6 amperi maxim ( pe la 3 amperi si ceva a fost testat personal si nu a bubuit) Schema la care m-am oprit este mai jos iar sursa este de aici http://www.eeweb.com/blog/circuit_projects/tda2005-based-4w-8w-stereo-power-amplifier Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 4, 2012 Partajează Postat Iunie 4, 2012 Tinind cont ca vei avea o alimentare asimetrica, poti realiza acest corector de ton care poate fi alimentat fara probleme de la sursa de 12V. http://www.redcircuits.com/Page53.htm Schema este deosebit de simpla si cablajul este foarte usor de desenat. Link spre comentariu
briobit Postat Iunie 4, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2012 multumesc frumos pentru corectorul de ton ma chinui sa fac un cablaj in eagle pentru partea de tda si o sa ma apuc si de cel de corector Link spre comentariu
yo9hnf Postat Iunie 4, 2012 Partajează Postat Iunie 4, 2012 Vezi ca poate gasesti pe undeva vre-un casetofon Blaupunkt mai vechi, care are finalul cu TDA2005 si scoate-i integratele. TDA2005 de pe al magazine suna extrem de prost...cel putin cele incercate de mine. Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 4, 2012 Partajează Postat Iunie 4, 2012 Amplificatorul operational va fi TL072, eventual TL071 daca utilizezi cite un OP pe fiecare canal. Link spre comentariu
briobit Postat Iunie 4, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2012 pai asa intentionez sa fac cate unu pe fiecare canal eventual sa fie potentiometrii dublii (sau e mai bine sa reglez pe fiecare difuzor in parte cum vreau?)a si o intrebare la puterile astea cam cat de mare trebuie sa fie radiatorul? Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 4, 2012 Partajează Postat Iunie 4, 2012 Potentiometrele pot fi duble pentru a corecta tonul simultan pe cele doua canale; poti utiliza doua potentiometre de volum (cite unul pe canal) sau daca utilizezi unul dublu, vei avea nevoie de inca un potentiometru de reglaj al balansului.Pentru dimensionarea radiatorului te poti inspira de la kiturile aflate la vinzare pe diferite saituri; daca e mai mare, este mai bine. Link spre comentariu
briobit Postat Iunie 4, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2012 se pare ca sunt prea inapt sa fac un cablaj in eagle.... pfff cam asa sunt acum Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 5, 2012 Partajează Postat Iunie 5, 2012 TDA2005-PCB via google Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Iunie 6, 2012 Partajează Postat Iunie 6, 2012 uite o versiune de cablaj.....desi pare simplu, e destul de complicat sa realizezi un cablaj la un circuit cu multi pini....succes si asteptam poze Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Iunie 7, 2012 Partajează Postat Iunie 7, 2012 am mai modificat putin cablajul, acum este cu aprox. 6mm mai scurt,am schimbat cateva trasee si pozitiile unor piese.....in dreapta cablajului sunt si tipurile de conectori folositi, pentru semnal cu pasul de 2.54mm si pentru alimentare si iesiri cu pasul de 5mm......succes Link spre comentariu
briobit Postat Iunie 7, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2012 va multumesc frumos de ajutor asta seara am ajuns acasa (iar din delegatie) sunt rupt de oboseala sper ca zilele acestea sa il realizez si fizic ( in principiu am toate piesele, inclusiv cele 2 modele de conectori din cablajul 2 de la Dvs.)cred ca era bun un pdf cu cablajul eventual si cu piesele .... asa cum este trebuie sa o redesenez eu in eagle si sa o fac pdf, nu e problema ca mai invat ceva dar o sa mai dureze Link spre comentariu
briobit Postat Octombrie 10, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2012 readuc in actualitate acest topic ... am reusit sa mai avansez putin am facut pana la urma o schema unde TDA este folosit in punte deci am 2 astfel de montaje , mai jos 1 modul functional probat , ramane sa finalizez si montajul si cutia si mai postez (nu prea am timp liber) Link spre comentariu
Barbu Andrei Postat Octombrie 12, 2012 Partajează Postat Octombrie 12, 2012 parerea mea e ca acel radiator este mult prea mare pentru un final asa mic. pe unul cu dimensiuni asemanatoare am inghesuit 4 tda 7294 in punte . spatiul din carcasa nu mi-a permis sa pun inca unul (pe care il mai am inca). pentru el poti folosi cu succes radiatoare de procesor (pe unul din asta am bagat un modul cu 7294 in punte, dar ventilatorul trebuia sa mearga non stop). daca ai noroc si cauti ceva mai bine prin sectiunea de la vanzari vei gasi ceva cu tot cu ventilator. unele procesoare duc pana la 90W, iar un radiator folosit pentru 2005 e suficient. asta daca vrei ceva mai compact cum am vrut eu. daca spatiul nu e problema il poti folosi si pe asta care il ai . succes! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum