Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator TDA 2005 stereo

Postări Recomandate

Dragi colegi va solicit si eu ajutorul cu o schema realizata cu acest amplificator pentru a nu mai folosi difuzoarele dintr-un laptop care incep sa se auda gajait.

Ma gandesc sa realizez o schema stereo un 2X8 W cu TDA2005 zic eu ( nu am idee cum suna intr-o camera normala de bloc) , ca difuzoare am 2 bucati identice demontate de pe o masina (Skoda) undeva la 12 cm diametru.

Am gasit schema de mai jos da imi da cu virgula tare la cablaj.

Daca nu devin prea insistent se poate intercala si un corector de ton intre laptop si amplificator?

Daca da o schema (eventual cablaj) este binevenita.

Ca sursa de alimentare am un alimentator de la un laptop ce are tensiunea de 12 volti si 6 amperi maxim ( pe la 3 amperi si ceva a fost testat personal si nu a bubuit)

Schema la care m-am oprit este mai jos iar sursa este de aici

http://www.eeweb.com/blog/circuit_projects/tda2005-based-4w-8w-stereo-power-amplifier

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Potentiometrele pot fi duble pentru a corecta tonul simultan pe cele doua canale; poti utiliza doua potentiometre de volum (cite unul pe canal) sau daca utilizezi unul dublu, vei avea nevoie de inca un potentiometru de reglaj al balansului.Pentru dimensionarea radiatorului te poti inspira de la kiturile aflate la vinzare pe diferite saituri; daca e mai mare, este mai bine.

Link spre comentariu

va multumesc frumos de ajutor asta seara am ajuns acasa (iar din delegatie) sunt rupt de oboseala sper ca zilele acestea sa il realizez si fizic ( in principiu am toate piesele, inclusiv cele 2 modele de conectori din cablajul 2 de la Dvs.)cred ca era bun un pdf cu cablajul eventual si cu piesele .... asa cum este trebuie sa o redesenez eu in eagle si sa o fac pdf, nu e problema ca mai invat ceva dar o sa mai dureze :aplauze

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

parerea mea e ca acel radiator este mult prea mare pentru un final asa mic. pe unul cu dimensiuni asemanatoare am inghesuit 4 tda 7294 in punte :rade: . spatiul din carcasa nu mi-a permis sa pun inca unul (pe care il mai am inca). pentru el poti folosi cu succes radiatoare de procesor (pe unul din asta am bagat un modul cu 7294 in punte, dar ventilatorul trebuia sa mearga non stop). daca ai noroc si cauti ceva mai bine prin sectiunea de la vanzari vei gasi ceva cu tot cu ventilator. unele procesoare duc pana la 90W, iar un radiator folosit pentru 2005 e suficient. asta daca vrei ceva mai compact cum am vrut eu. daca spatiul nu e problema il poti folosi si pe asta care il ai . succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări