Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

fizica

ASZ12

Postări Recomandate

salut! m-am intalnit cu o intrebare (ca tot este bacul),care suna cam asa: unitatea de masura a marimi U/R inmultit cu delta t poate fi scrisa sub forma, a) W/V, b) W, c) J/V, d) J.problema este ca am cautat in cartea de fizica dar nu am gasit nimic despre aceasta relatie,asadar, as dori un raspuns.multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ticu

3

• misuraelectronic

2

• ASZ12

2

• Vlad Mihai

1

Top autori în acest subiect

Vizitator Mircel

unitatea de masura a marimi U/R inmultit cu delta (d) t poate fi scrisa sub forma:

Adică ce unitate de măsură se foloseşte ptr. U/R dt:I=U/R <=> I dt=U/R dtşi P=UI dt <=> I dt=P/UDin cele 2 => U/R dt=P/U => unitatea de măsură ptr. U/R dt este W/V
Link spre comentariu

a-- w/v inseamna p/u = u x i / u = i , deci unit de masura este amperul...!b-- w inseamna watt , deci reprezinta unit de masura a puterii electrice...!c-- j/v inseamna w/u = u x i x dt / u = i x dt = q , deci unit de masura este coulomb-ul...!d-- j inseamna joule , deci reprezinta unit de masura a energiei ...!

unitatea de masura a marimi U/R inmultit cu delta t poate fi scrisa sub forma, a) W/V, b) W, c) J/V, d) J.

daca analizati enuntul din citat , atunci rezulta ca u/r = i , iar i x dt = q , rezultind de aici ca raspunsul corect este c-- ...evident... :daps...@ domnul mircel...!mai treceti pe la scoala , tovarasu` , inainte de a posta timpenii pe forum... :ciuda:anumiti indivizi confunda formula puterii cu formula energiei... :da
Link spre comentariu

...da multumesc, acum dupa ce m-ati luminat am gasit si eu Q=It,dar multumesc mult,de aceia este bine sa verificam bine inainte de a da un raspuns pe forum,un raspuns gresit... :nebunrau:

Link spre comentariu

c-- j/v inseamna w/u = u x i x dt / u = i x dt = q , deci unit de masura este coulomb-ul...!

O mica omisiune:

c-- j/v inseamna w x dt /u = u x i x dt / u = i x dt = q , deci unit de masura este coulomb-ul...!

Link spre comentariu

O mica omisiune:c-- j/v inseamna w x dt /u = u x i x dt / u = i x dt = q ,

... :nebun: deci , luati-va de mina cu domnul mircel si mergeti impreuna la scoala si mai invatati inca o data fizica de clasa a 10a...! DE 3 ORI rusine cu R MARE , PENTRU ACESTI INDIVIZI CARE HABAR N-AU DE DIFERENTA INTRE FORMULA PUTERII SI FORMULA ENERGIEI ...! :ciuda:eu n-am gresit cu absolut nimic in formulele mele...!
Link spre comentariu

Eu tot nu inteleg. Relatia dv. de la punctul c) zice ca: j (Joule, adica energie) / v (tensiune) = w (Watt, adica putere) / u (tensiune) = ....Rezulta energie = putere !Mai departe calculul dv. e corect, pentru ca apare dt in continuare, ca si cum w (Watt) ar fi egal cu (u x i x dt) Eu remarcam ca inceputul relatiei este: j (Joule, adica energie) / v (tensiune) = w (Watt, adica putere) x dt (timp) / u (tensiune) = ....

Link spre comentariu

Scuze pt. revenire, nu mai pot edita mesajul de mai sus.Cred ca a existat o neintelegere in ce priveste notatia w, folosita in text atat pt. unitatea de masura a puterii, cat si pt. marimea "energie" (notatie de altfel uzuala, alaturi de E).La punctul c) dv. notati cu w energia, situatie in care relatia c) este corecta.Eu in cazul c) am inteles prin w puterea (Watt) si de aceea am sugerat inmultirea cu timpul pt. a obtine energia.Confuzia a provenit din faptul ca un rand mai sus, la punctul b), se mentioneaza ca w inseamna Watt. De fapt asta e valabil numai pt. "inceputul randurilor", unde se vorbeste de unitati de masura.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări