ASZ12 Postat Iunie 4, 2012 Partajează Postat Iunie 4, 2012 salut! m-am intalnit cu o intrebare (ca tot este bacul),care suna cam asa: unitatea de masura a marimi U/R inmultit cu delta t poate fi scrisa sub forma, a) W/V, b) W, c) J/V, d) J.problema este ca am cautat in cartea de fizica dar nu am gasit nimic despre aceasta relatie,asadar, as dori un raspuns.multumesc ! Link spre comentariu
Vizitator Mircel Postat Iunie 4, 2012 Partajează Postat Iunie 4, 2012 unitatea de masura a marimi U/R inmultit cu delta (d) t poate fi scrisa sub forma:Adică ce unitate de măsură se foloseşte ptr. U/R dt:I=U/R <=> I dt=U/R dtşi P=UI dt <=> I dt=P/UDin cele 2 => U/R dt=P/U => unitatea de măsură ptr. U/R dt este W/V Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Iunie 4, 2012 Partajează Postat Iunie 4, 2012 a-- w/v inseamna p/u = u x i / u = i , deci unit de masura este amperul...!b-- w inseamna watt , deci reprezinta unit de masura a puterii electrice...!c-- j/v inseamna w/u = u x i x dt / u = i x dt = q , deci unit de masura este coulomb-ul...!d-- j inseamna joule , deci reprezinta unit de masura a energiei ...! unitatea de masura a marimi U/R inmultit cu delta t poate fi scrisa sub forma, a) W/V, b) W, c) J/V, d) J.daca analizati enuntul din citat , atunci rezulta ca u/r = i , iar i x dt = q , rezultind de aici ca raspunsul corect este c-- ...evident... :daps...@ domnul mircel...!mai treceti pe la scoala , tovarasu` , inainte de a posta timpenii pe forum... :ciuda:anumiti indivizi confunda formula puterii cu formula energiei... Link spre comentariu
Vizitator Mircel Postat Iunie 4, 2012 Partajează Postat Iunie 4, 2012 ps...@ domnule mircel...!mai treceti pe la scoalaAm fost: http://ro.wikipedia.org/wiki/Volt Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Iunie 4, 2012 Partajează Postat Iunie 4, 2012 like pentru postul lui misuraelectronic A explicat cat sa inteleaga toti. Link spre comentariu
ASZ12 Postat Iunie 4, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2012 ...da multumesc, acum dupa ce m-ati luminat am gasit si eu Q=It,dar multumesc mult,de aceia este bine sa verificam bine inainte de a da un raspuns pe forum,un raspuns gresit... Link spre comentariu
Ticu Postat Iunie 4, 2012 Partajează Postat Iunie 4, 2012 c-- j/v inseamna w/u = u x i x dt / u = i x dt = q , deci unit de masura este coulomb-ul...! O mica omisiune:c-- j/v inseamna w x dt /u = u x i x dt / u = i x dt = q , deci unit de masura este coulomb-ul...! Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Iunie 4, 2012 Partajează Postat Iunie 4, 2012 O mica omisiune:c-- j/v inseamna w x dt /u = u x i x dt / u = i x dt = q ,... deci , luati-va de mina cu domnul mircel si mergeti impreuna la scoala si mai invatati inca o data fizica de clasa a 10a...! DE 3 ORI rusine cu R MARE , PENTRU ACESTI INDIVIZI CARE HABAR N-AU DE DIFERENTA INTRE FORMULA PUTERII SI FORMULA ENERGIEI ...! :ciuda:eu n-am gresit cu absolut nimic in formulele mele...! Link spre comentariu
Ticu Postat Iunie 4, 2012 Partajează Postat Iunie 4, 2012 Eu tot nu inteleg. Relatia dv. de la punctul c) zice ca: j (Joule, adica energie) / v (tensiune) = w (Watt, adica putere) / u (tensiune) = ....Rezulta energie = putere !Mai departe calculul dv. e corect, pentru ca apare dt in continuare, ca si cum w (Watt) ar fi egal cu (u x i x dt) Eu remarcam ca inceputul relatiei este: j (Joule, adica energie) / v (tensiune) = w (Watt, adica putere) x dt (timp) / u (tensiune) = .... Link spre comentariu
Ticu Postat Iunie 4, 2012 Partajează Postat Iunie 4, 2012 Scuze pt. revenire, nu mai pot edita mesajul de mai sus.Cred ca a existat o neintelegere in ce priveste notatia w, folosita in text atat pt. unitatea de masura a puterii, cat si pt. marimea "energie" (notatie de altfel uzuala, alaturi de E).La punctul c) dv. notati cu w energia, situatie in care relatia c) este corecta.Eu in cazul c) am inteles prin w puterea (Watt) si de aceea am sugerat inmultirea cu timpul pt. a obtine energia.Confuzia a provenit din faptul ca un rand mai sus, la punctul b), se mentioneaza ca w inseamna Watt. De fapt asta e valabil numai pt. "inceputul randurilor", unde se vorbeste de unitati de masura. Link spre comentariu
puriu Postat Iunie 15, 2012 Partajează Postat Iunie 15, 2012 Mai riguros: integrala din U/R dt de la t1 la t2 este Q. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum