Freddy19 Postat Iunie 4, 2012 Partajează Postat Iunie 4, 2012 Vreau sa imi fac si eu un subwoofer de camera care va avea ca parte de amplificare un kit fet 200 alimentat la +-42v.Incinta vreau sa fie bass reflex iar difuzorul care il voi folosi va avea o impedanta de 4 ohmi asa ca m-am hotarat sa folosesc unul de auto.Am cautat pe net si am gasit un model care mi-a placut,si anume Magnat Xpress 12.Ce parere aveti de acesta,este potrivit pentru cea ce vreau eu sa fac?Cati litri trebuie sa aiba incinta pentru el? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 4, 2012 Partajează Postat Iunie 4, 2012 Spor! Nu uita de filtrul activ pentru subwoofer... https://docs.google.com/gview?url=http%3A%2F%2F130.com.ua%2Fmanuals%2Fen%2FManual-Car-subwoofer-Magnat-Xpress-12.pdf&docid=b7ec77506ce286d67f01855d156d7c24&a=bi&pagenumber=53&w=841 Link spre comentariu
Freddy19 Postat Iunie 4, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2012 Eu vroiam ca incinta sa fie acordata undeva la 30 hz.Cu ce modificari se poate realiza acest lucru? Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 4, 2012 Partajează Postat Iunie 4, 2012 Vreau sa imi fac si eu un subwoofer de cameraDe care camera .....? De sufragerie ?De hol ? De dormitor ? Sper ca stii de gluma . Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 4, 2012 Partajează Postat Iunie 4, 2012 Aceasta este incinta recomandata de producator, eu zic sa mergi pe ea... pastreaza volumul net, dar adauga ceva diafragme de ranforsare, sau macar traverse intre pereti, eventual, dubleaza panoul difuzorului...Teoretic, se umbla la volum incinta, sau arie/lungime tub... Link spre comentariu
Freddy19 Postat Iunie 4, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2012 Vreau sa imi fac si eu un subwoofer de cameraDe care camera .....? De sufragerie ?De hol ? De dormitor ? Sper ca stii de gluma . De camera foto! Link spre comentariu
Freddy19 Postat Iunie 4, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2012 Spor! Nu uita de filtrul activ pentru subwoofer... Cred am sa renunt.Incinta este prea mare.Eu ma asteptam la vreo 45 litri.Am sa caut alt difuzor! Link spre comentariu
Freddy19 Postat Iunie 4, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2012 Tocmai ce rasfoiam site- ul be loud am dat peste modelul Pioneer TS W304 R care mi-a suras datorita pretului care sa incadrat la limita in bugetul meu,aspectului si a SPL-ului care este bunicel fata de celelalte.Vreau sa stiu si eu unde gasesc un proiect pentru incinta bass-reflex.Am cautat pe net,dar nu prea am gasit mare lucru despre el... Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 4, 2012 Partajează Postat Iunie 4, 2012 Incepe cu pagina producatorului...Si nu mai cita mesaje aiurea (uite cat loc inutil ocupa poza citata de tine!) Link spre comentariu
CBI Postat Iunie 4, 2012 Partajează Postat Iunie 4, 2012 Cred am sa renunt.Incinta este prea mare.Eu ma asteptam la vreo 45 litri.Am sa caut alt difuzor!si nu ti-a trecut prin cap sa cauti unul mai mic daca vrei incinta mai mica ?sau nu esti constient ca inghesuind ditamai ligheanul intr-o cutiuta poate nu vei obtine basul la care sperai,doar o cutie compacta denumita pompos subwooferVreau sa stiu si eu unde gasesc un proiect pentru incinta bass-reflex.Am cautat pe net,dar nu prea am gasit mare lucru despre el...nu cred ca ai cautat destul.Mai incearca,eu stiu sigur ca e Link spre comentariu
Freddy19 Postat Iunie 5, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2012 Am cautat si pe siteul producatorului,dar nu pot sa descarc manualul pentru ca imi da eroare 404 Link spre comentariu
mosfet Postat Iunie 5, 2012 Partajează Postat Iunie 5, 2012 Pt un sub de camera mie mi-ar surade ceva de genul asta din cauza dimensiunilor si a faptului ca poate cobori pana la 20-30Hz cu un dif decent. Poti folosi si un singur dif de 12" (de regula de folosesc 2 in configuratia aia simetrica din cauza eficientei scazute, dar pt o camera sunt sanse mari sa fie suficient un singur dif) si avantajul e ca dimensiunile boxei sunt oarecum standard si depind in foarte mare masura de diametrul difului si mai putin de parametrii TS (dar e mai bine sa te documentezi putin inainte) - avantaj clar pt ca nu mai trebuie sa-ti bati asa mult capul cu volumul cutiei. Cu un dif de 12" boxa iti iese cam de 40*40*20, adica putin peste 30L si un subwoofer de genul asta, cu un dif decent poate cobori pana la 20-30Hz. Am gasit un proiect similar cu un dif Visaton de 10", asta daca vrei sa te orientezi spre un dif mai de soi. Link spre comentariu
mosfet Postat Iunie 5, 2012 Partajează Postat Iunie 5, 2012 Mi-a facut forumul figuri si-am postat de doua ori, pardon. http://www.visaton.de/de/bauvorschlaege ... index.html E 32 EUR diful ala, 65 EUR n-ar fi un capat de tara si dimensiunile sunt mai mult decat decente: Außenmaß Höhe 315 mm Außenmaß Breite 276 mm Außenmaß Tiefe 350 mm Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 5, 2012 Partajează Postat Iunie 5, 2012 Ca orice dipol, Ripolul are nevoie de spatiu (minim 1-1,5m in spatele sau) pt o functionare corecta. Nu se poate inghesui la nimereala intr-o camera. Link spre comentariu
mosfet Postat Iunie 5, 2012 Partajează Postat Iunie 5, 2012 Il folosesti pe post de masuta de cafea si-l pui in mijlocul camerei iti amesteca si zaharul in cafea :)Daca faci cu un singur dif, iese destul de plat (<20cm) si poate fi inghesuit usor undeva sau pus culcat. Mai ca ar merge incercat (la risc) cu un dif ieftin (pana in 100 de lei) de 12" si o sensibilitate de 96dB (cat o fi ea in realitate...)Am gasit un proiect de genul asta, cred ca era chiar Grand orgue (8 difuri, 1,2 metri) pus lipit de perete pe lateral. Asa n-ar merge? Si nu pui difurile fata in fata, ci suprapuse. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum