Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

difuzoare Alien

dj cosmin

Postări Recomandate

Salut...As vrea sa imi fac niste boxe...care difuzoare credeti ca ar fi mai bune dintre aceste doua, mar interesa sa am bass si voce...Difuzor 12inch Alien AN-2612 8ohm si aceste Difuzor 30cm g1202/8ohm...stiu ca daca vreau sa am bass puternic si multe altele imi trebuie alte difuzoare dar mie imi trebuie sa aleg dintre astea 2...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• stefanstudio

5

• Luca

5

• dj cosmin

5

• STReight

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Linkurile tale nu merg, dar banuiesc ca despre difuzoarele astea este forba:

1. Difuzor 30cm g1202/8ohm

Putere max: 180W

impedanta: 8 Ohm

sensibilitate: 91dB

frecventa: 20Hz - 4kHz

magnet : 30 Oz

Pret: 48,90lei (cu TVA)

Posted Image

2. Difuzor 12inch Alien AN-2612 8ohm

Membrana: hartie

Garnitura: panza

Magnet: 40Oz

Bobina: 2inch ASV

Impedanta: 8ohm

SPL: 92dB/W/M

Putere: 220W

Pret: 63,70lei (cu TVA)

Posted Image

Ambele difuzoare sunt pocnitori chinezesti, eu iti recomand difuzru nr. 2 pare putin mai serios :rade:

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

sal la toti amdilema ....ce difuzor sa aleg pentru un subwoofer de 18 inch am de ales intre sal de 18 sau alien de 18 la 4 mil ori acel alien de 18 la 5 mil ....o fi bun de ceva ? mentionez ca difuzorul fa vi completat de un amplif cu 2 av400 in punte

Link spre comentariu

alien de 18 la 5 mil ...

Pe la 500 lei poti gasi AM-18ELF de la P-Audio (18" Power: 600W rms, 1000W program. Sensitivity: 97 dB Freq. Range 25-1000 Hz), difuzor care este cu ani lumina peste cele de tip SAL , Alien :rade:.Mai poti gasi si Selenium tot pe la aceasi bani.
Link spre comentariu

pana la urma am luat acel sal la 4 mil asa la prima vedera arata si se misca bine dar pana nul aud in incinta sil probez cateva ore la blana sa stiu daca ma pot baza pe el nu pot spune daca e bun sau nu

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Cred ca un inceput ar fi sa oferi toate informatiile, in special aplicatia. Mai exact, vor face obiectul unor sonorizari? Daca da, pana la ce nivel... interior/exterior, ce suprafete/numar persoane, ce tip de muzica, ce amplificatoare, ce puteri...Care este configuratia dorita, completa si finala a sistemului, cu toate detaliile.Tin sa mentionez ca, particularitatile speciale ale traductoarelor de tip PA, nu le recomanda la interior, si in aplicatii de tip auditii HI-FI. Rezultatul este infiorator, din toate punctele de vedere... asta, daca ai avut vreo secunda intentia de a le folosi "in casa".

Link spre comentariu

Nomikos, ai dreptate partial.Am ascultat si avut boxe de camera cu dif PA si sunau foarte bine in comparatie cu ce e piata.Difuzorul e bm8cxa de la PAudio folosit in VTP

Link spre comentariu

Vreau sa le folosesc in interior.Intr-o camra de aprox 20mp. Voi asculta pop , rock.Inca nu m-am gandit cu ce le voi amplifica.Dar cred ca cel mai bine fac 2 sateliti cu 2 difuzoare 12inch Alien AN-0312 + drivere, si dupa aceea fac si un subwoofer cu difuzorul de 15inch Alien AN-0815 .Astept pareri.

Link spre comentariu

@Toader; Nu exclud varianta unor exceptii. Nu ma pot exprima in sensul asta, pe cel indicat de tine nu l-am ascultat...

@STReight; Fara sa insist in vreun fel, parerea mea e sa nu folosesti astfel de difuzoare la interior, mai ales intr-o suprafata atat de mica, decat DACA, poate, le contruiesti exemplar, si aici ma refer in special la filtre. Ceea ce, da-mi voie sa cred ca nu o sa reusesti.

Teoretic, ar trebui sa obtii niste incinte care sa se comporte cat mai liniar in toata banda audio. Asta inseamna traductoare de joase care sa coboare cat mai liniar, cat mai jos cu putiinta, si pe cat posibil cat mai controlat... care sa se "pupe" ideal cu mediile/inaltele, inalte care la randul lor sa sune pe masura...

Asta inseamna Hi-Fi, si asta nu poti realiza cu PA, parerea mea, probabil si a altora...

P.S. Pentru ca, fiecare cu gusturile lui, iar gusturile nu se discuta, pentru mine, ca necesitate si doleanta, Hi-Fi diy reprezinta;

http://www.diy-audio.ro/boxe/dextrum-in ... 3-cai.html

Link spre comentariu

Fara sa insist in vreun fel, parerea mea e sa nu folosesti astfel de difuzoare la interior, mai ales intr-o suprafata atat de mica, decat DACA, poate, le contruiesti exemplar, si aici ma refer in special la filtre. Ceea ce, da-mi voie sa cred ca nu o sa reusesti.

Cu putin ajutor o sa reusesc sa le construiesc destul de bine.Cu contructia cutiei nu o sa am probleme , dar cu filtrele nu ma prea descurc.cred ca o sa dau cuiva sa-mi faca filtrele , sau ma voi chinui eu sa le fac.Problema este ca nu stiu specificatile difuzorului.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări