Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme stabilizator statie CB intek H520 plus

Vizitator samyx

Postări Recomandate

Vizitator samyx

Detin o statie mobila intek H520. Din pacate regulatorul de tensiune din adaptorul auto nu mai functioneaza. L-am demontat si am observat un tranzistor explodat(nu sunt sigur daca este tranzistor sau sursa). Pe el scrie : KA1042Y 830Am cautat pe internet, insa din pacate nu am gasit nimic legat de aceasta componenta.Rog, pe cineva care ma poate ajuta cu ceva sfaturi despre aceasta(unde gasesc sau echivalent)Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• K1nderu

2

• MiniTehnicus

1

• vio2007

1

Top autori în acest subiect

Vizitator samyx

Multumesc pentru raspunsuri. Intradevar forma lui este ca, KTA 1042.M-am uitat pe schema si l-am identificat, se pare ca are un regulator in incarcator si unul intern...Update.Am demontat statia. Acelasi tranzistor, cu aceleasi marcaje se gaseste si in statie(cum era in schema) insa cu un radiator imens.Caz rezolvat. Multumesc inca o data!

Link spre comentariu
Vizitator samyx

Din pacate acest tranzistor nu l-am gasit niciunde in romania. Am inlocuit montajul de alimentare cu un l7809. De funtionat functioneaza statia, insa din pacate imi baga bruiaj pe receptie(amplifica mai mult fasaitul) si in consecinta micsoreaza mult receptia. Pe acumulatori se aude f bine, iar cand conectez incarcatorul o voce mai de departe devine fashait continuu. Am observat ca tranzistorul este PNP de tip epitaxial planar PNP transistor si low calector saturation voltage. Rog un coleg care se pricepe sa imi recomande un echivalet indiferent de forma lui.Multumesc.

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări