Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Imi palpaie farurile la bass puternic

Vizitator kidpoker

Postări Recomandate

Vizitator kidpoker

Am efectuat masuratorile cu Functia MIN/MAX si datele sunt urmatoarele:-pe bornele de la baterie: max 14.4, min 12.38-pe borne de la amp: max 14,4, min 12.28Precizez: -blocul cu siguranta era cald bine (este un T prefabricat cu firele lasate libere - un fir e legat la borna si e rece, si celalalt continua la firul catre amp si legatura aceea era calda de asemenea ;dupa ce a mers vreo 2-3 min cat am facut masuratorile;) - bornele de la amplificator erau reci - alternatorul era cald, mufa dinspre alternator de la cablul catre baterie era cald (probabil transfer de caldura de la carcasa)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

5

• bluey

4

• florinellll

3

• ionescu liviu

2

Top autori în acest subiect

Lasand la o parte aspectul incalzirii in anumite puncte(sunt particulare,si se trateaza fiecare in functie de ce e la fata locului)diferenta de 0.1V pe 6m de cablu(parca asa am retinut ca ai spus),mi se pare fireasca si nealarmanta,posibil sa fie pe conexiunile ce intervin de la amplificator la baterie...insa,diferenta de la 14,4 la 12,4 e mare si taman asta o vezi tu la faruri.Probabil acea capacitate la bornele amplificatorului va ajuta la netezirea acestor caderi de tensiune pe bornele acumulatorului,chiar daca nu le va elimina,in mod sigur diferenta intre minim-maxim se va micsora...oricum,nu cred ca o sa ai curiozitatea sa stai pe loc chiar cu motorul la ralanti si sa asculti muzica la maxim la magaoaia respectiva...ma intreb,merita efortul?Daca se asculta in stationare,ai toate sansele sa te trezesti cu un borcan de muraturi pe cupola,iar daca asculti in halul asta in trafic,nu stiu ce mai poti auzi in rest(de ex ai toate sansele sa ratezi o sirena de salvare,politie sau pompieri ce reclama prioritate),decat galagia generata cu atata efort...dar gusturile nu se discuta :rade:

Link spre comentariu

Toata instalatia pare in regula. Ramane bateria.Poti aprecia care e durata varfurilor de consum? Daca e mare s-ar putea sa nu ajute nici condensatorul.

Link spre comentariu
Vizitator kidpoker

Intre intre 400-600 ms dureaza aceste scaderi de tensiune, dar nu revin la 14 v de exemplu daca e o frecventa joasa in trepte, scade tensiunea apoi urca un pic dupa care iar scade, dar nu ajunge la 14 inapoi decat cand se termina bass ul. Pe durata testului nu am vazut 14,4 la bornele amplificatorului, decat intre melodii.

Link spre comentariu
Vizitator kidpoker

Am vorbit cu cineva si o sa fac o proba zilele urmatoare cu un condensator de 1,5 F. Daca merge bine, o sa imi cumpar asa ceva, daca nu o sa vedeti sistemul la vanzare :). O sa revin cu pareri dupa. Sau ar mai fi o solutie, in loc de incinta de compresie cum am acum, sa fac una bass reflex cu actualul difuzor astfel incat sa tin la jumate statia si sa am parte de acelasi "tratament" auditiv.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări