cata_124 Postat Iunie 3, 2012 Partajează Postat Iunie 3, 2012 Salut baieti, am si eu nevoie de un mic calcul si nu ma pricep cum sa calculez acordajul la o incinta.Am o incinta de 55 l si vreau sa o acordez la 40 hz spuneti-mi si mie ce dimensiune si lungime sa aibe un port rotund sau chiar 2 eu precizez ca am niste porturi dar nu inca montate cu diametrul de 6,8 cm la dimensiune inca nu le am taiate deoarece este o teava de instalatii.Daca este sa fac din astea cu 1 sau 2 porturi la acest diametru care trebuie sa fie lungimea la 1 sau 2 porturi pentru 40 hz? . Va multumesc, astept raspunsuri. :rade:Editat : nume subiect Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 3, 2012 Partajează Postat Iunie 3, 2012 0.055mc arie tub 0.0036mp f dorit 40Hz 1 tub - lungimea 0.12m 2 tub - lungimea 0.24m Conform formulei rezonatorului Helmholtz... Link spre comentariu
cata_124 Postat Iunie 3, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2012 Deci in final care sunt dimensiunile lungimii daca pun 1 sau daca nu merge cu 1 sa pun 2 de 6,8 cm diametru care este lungimea pentru 55 l 40hz. nu imi spuneti formulele degeaba ca nu stiu sa le calculez. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 3, 2012 Partajează Postat Iunie 3, 2012 Eu cred ca am fost foarte clar, dar, mai repet o data, pentru toata lumea: Daca montezi un tub, acela va avea 12cm, daca montezi doua tuburi, ele vor avea 24cm, adica fiecare... Datele au fost: volum 0.055mc, f dorit 40Hz, arie tub 0.0036mp. Link spre comentariu
cata_124 Postat Iunie 3, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2012 Gata am inteles acum, ma duse in eroare acele dimensiuni ale formulelor si nu intelegeam ce vrei sa spui cu ele.gata se poate inchide ms. Link spre comentariu
CBI Postat Iunie 3, 2012 Partajează Postat Iunie 3, 2012 Gata am inteles acum, ma duse in eroare acele dimensiuni ale formulelor si nu intelegeam ce vrei sa spui cu ele.gata se poate inchide ms. ai inteles pe dracu nu asa se procedeazatrebuie sa precizezi mai multe decat ai facut55L volum net sau brut?teava de 68mm diametru interior sau exterior?vei folosi material fonoabsorbant?difuzorul/rele ce marime are/au?intreb pt ca suprafata tuburilor se calculeaza dupa volumul de aer miscat de con (adica suprafata radianta X xmax la Pnominala)formula lui nomikos nu da dimensiuni corecte,stiu ca a mai fost un topic asemanator pe aceasta temabasbox permite sa calculezi ce vrei tu si din intamplare il am instalat... Link spre comentariu
cata_124 Postat Iunie 3, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2012 da am specificat dimensiunile interioare ,eu asa am precizat toate datele cei 55 sunt interiori de fapt sunt cam 56 l si diametrul tubului este cel interior 6.8 difuzorul este de 12" si o sa folosesc un material amsorbant cam de 20-25 mm. Link spre comentariu
CBI Postat Iunie 3, 2012 Partajează Postat Iunie 3, 2012 pt 12" obligatoriu minim 2 bucati cu lungimea de 16cm fiecarerecomandat ar fi una de 11cm(10,4 interior) sau 2 de 8cm(7,6 interior) (tot teava de instalatii) Link spre comentariu
cata_124 Postat Iunie 3, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2012 Te referi ca va inpinge aer mult si sa nu fasaie fiind diametrul mic la port, eu mai am porturi de astfel de dimensiune si nu fasaie si tot la dif de 12. Link spre comentariu
CBI Postat Iunie 3, 2012 Partajează Postat Iunie 3, 2012 da,viteza aerului prin tuburi la putere ridicata va fi mare si va produce zgomote Link spre comentariu
cata_124 Postat Iunie 3, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2012 de 8 e greu de gasit si de 10 pare prea exagerat de mare pentru o incinta de 55 l , am un port cu dimensiunea de 10,2 la un sub. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 3, 2012 Partajează Postat Iunie 3, 2012 Calculati cum vreti voi, o sa vedeti ca valorile de lungime, pentru 2 tuburi cu diametrul celui propus de el, se invart in jurul a ~200mm. In conditiile in care nu se discuta de volumul net pur (imposibil de cuantificat precis), rigiditatea cutiei, tipul si cantitatea materialului fonoabsorbant, etc., si ramanem intr-o zona dimensionala in care nu avem viteze prea mari ale aerului prin tub (ok la 2 tuburi), o diferenta de cateva zeci de mm, este I RE LE VA NTA!!! Ma indoiesc ca face o capodopera universala... exagerati, si in felul asta, au fost foarte multi descurajati sa experimenteze pe pielea lor... Link spre comentariu
cata_124 Postat Iunie 3, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2012 Am specificat exact ca volumul este cel net adica interior nu cel exterior rigiditatea incintei este buna find realizata din pal de 25mm materialul absorbant folosit va fi un material numit viledon de 20-25 mm folosit ca un filtru pentru impuritati .Este un material nemtesc sa vad daca gasesc ceva cu el sa va arat cum arata. uitati aici in acest clip la minutul 1:30 arata produsul de care spun ca il voi folosi ca si material pentru captusirea peretilor incintei. Link spre comentariu
CBI Postat Iunie 3, 2012 Partajează Postat Iunie 3, 2012 ... exagerati, si in felul asta, au fost foarte multi descurajati sa experimenteze pe pielea lor...nu cred ca exagerezdaca poti intelege ca formula folosita de tine este incompleta ,bine,daca nu,iar bine.Nu am chef sa o disecam iar pt ca o astfel de simulare chiar si in winisd dureaza cel mult 1 minut,cred ca mai putin decat ai socoti cu creionuldiferenta de la 16cm la 24 este imensa si poate subacorda incinta fara doar si poate rezultatul fiind un ventilator in loc de subwofer,f grav daca va mai pune si o petarda de difuzorintr-adevar si cu dimensiunile date de mine acordul va fi putin sub zona dorita pt ca nu se poate simula la precizie de X%dar de-alungul timpului mi-am facut o rutina a mea si am tras niste observatii referitor la varianta modelata in soft si cea masurata practic si sa nu se creada ca scriu asa de plictisealade 8 e greu de gasit si de 10 pare prea exagerat de mare pentru o incinta de 55 l , am un port cu dimensiunea de 10,2 la un sub.este si de 80,si de 75faptul ca ti se pare mare ochiometric este irelevant exista o metoda empirica care spune ca suprafata deschiderii portului trebuie sa aibe minim 1/8 din Sd difuzor(suprafata radianta,este data in datasheet ),de preferat 1/6 in cazul unde cursa conului este mai mare decat media.Calculeaza si tu si vezi cam ce diametru ar trebui Link spre comentariu
cata_124 Postat Iunie 3, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2012 Deci hai sa ne intelegem , incinta nu va fi pentru subwoofer, si va fi una full range pe 3 cai si nu prea puternica difuzorul avand o putere de 70-100w. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum