Luca Postat Iunie 3, 2012 Partajează Postat Iunie 3, 2012 Imi poate da cineva mai multe detalii despre boxele din poza de mai jos. Eu stiu doar ca sunt romanestti si ca au 6 difuzoare lafel in princpiu ma intereseaza: -de cine sunt facute, -cati W are si ce impedanta, -gama de frecventa -perioada in care a fost facute. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 3, 2012 Partajează Postat Iunie 3, 2012 Erau de 50W (6x8W=48W), iar difurile au o bandă de la 80...15000Hz. Evident că la 6 bucăţi, joasele coboară mai mult. Au fost şi cu 4 şi cu 2 difuri (astea la ultimul model de radio Bucur). Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 3, 2012 Partajează Postat Iunie 3, 2012 Da, le-am avut pe vremuri.... Sunau excelent pe vremea aia (prin 82) puse pe un AS-2050 si ca sursa un magnetofon Maiak.Zal are dreptate,erau catalogate la 50W, 4 ohmi,cred.As cumpara si acum o pereche in stare foarte buna(cum sunt alea din poze), mai ales daca nu s-a umblat in ele. Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 3, 2012 Partajează Postat Iunie 3, 2012 Pareau ca suna foarte bine, pana le puneai alaturi de 2 boxe adevarate. In 1980 am cumparat 2 boxe de alea impresionat in prima clipa de sunet, si le-am vandut (in pierdere, evident) dupa o saptamana. Suspensiile difuzoarelor erau din cauciuc verde si nu aveau acele rame frumusele. Difuzoare separat erau la magazinele de electronice. Unii au folosit acele difuzoare pt a imita niste incinte Revox. Link spre comentariu
walldemar Postat Iunie 3, 2012 Partajează Postat Iunie 3, 2012 Boxele au fost produse la Electronica Industriala ( fosta Electronica de pe Baicului) de prin 1979 ... Link spre comentariu
zal Postat Iunie 3, 2012 Partajează Postat Iunie 3, 2012 Pe acelaşi şasiu de difuzor, licenţă Philips, s-au produs 4 modele în ambele variante de 4 şi 8 Ohmi.10W cu suspensia neagră, 8W cu suspensia verde (ambele cu acelasşi magnet), 6W cu suspensie neagră gofrată textilă (magnetul mic şi capsulat în aluminiu) şi difurile de medii folosite de exemplu la Meloman. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 3, 2012 Partajează Postat Iunie 3, 2012 Boxele au fost produse la Electronica Industriala ( fosta Electronica de pe Baicului) de prin 1979 ...In 1979 nu erau disponibile acele șasie si membrane .....cred ca au fost omologate prin 1982 sau 1983 , deci fabricatia acelor boxe a fost după acești ani . Cele mai bune au fost cele cu suspensia neagră si magnet mare , modelul de 10 W . Link spre comentariu
zal Postat Iunie 3, 2012 Partajează Postat Iunie 3, 2012 A... am uitat să vă spun preţul, cele de 8W costau 115 lei bucata. Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 3, 2012 Partajează Postat Iunie 3, 2012 Da, exact asa cum zice Zal au fost modelele si pretul. Cand am spus ca am cumparat boxe "ca alea" m-am referit la modelul primitiv, cu supensie verde si destul de urate... Link spre comentariu
puriu Postat Iunie 4, 2012 Partajează Postat Iunie 4, 2012 Boxele aveau 50 W si vre-o 6 ohmi si se auzeau excelent in frecvente medii. Trebuiau impinse din corector in joase si inalte, dar fara mare succes. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 4, 2012 Partajează Postat Iunie 4, 2012 Mai exact vreo 5,3 Ohmi, fiind (8+8)x3 în paralel. Cum sursele pe vremea aia erau casetofoanele şi magurile, mai rar radio, boxele acopereau banda redată de ele, azi nu mai sînt suficiente, mai ales la înalte. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 4, 2012 Partajează Postat Iunie 4, 2012 @lucaionutTe rog mult, de unde ai luat pozele? Link spre comentariu
Vizitator Mircel Postat Iunie 4, 2012 Partajează Postat Iunie 4, 2012 A... am uitat să vă spun preţul, cele de 8W costau 115 lei bucata.Foarte ieftine...Pe-atunci radio Gloria costa 1250 lei, benzina 2,40 iar un salariu bun 2500-3200 lei. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 4, 2012 Partajează Postat Iunie 4, 2012 Problema era că nu se găseau, era legenda că fiind ptr radio Bucur, ar fi marfă de export, asta ajuta pe contrabandişti. Şi salariul meu era de 1650 lei. Link spre comentariu
Luca Postat Iunie 4, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2012 @lucaionutTe rog mult, de unde ai luat pozele?Leam gasit pe nea gogu, au fost pe okazii la vanzare. licitatie expirata. Numai gasesc licitatia. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum