Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte acustice

Reynolds

Postări Recomandate

Am un subwoofer de 50W reali si un tweeter de 50W reali. As vrea sa stiu ce dimensiuni ar trebui sa aiba incintasau daca stiti unde pot gasi documentatie pentru constructia de incinte acustice si filtre de sunet? Va multumesc anticipat!!! :supz:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dividivus

2

• Reynolds

2

Top autori în acest subiect

Pt subwoofer (cred ca este difuzor de bass si nu subwoofer dupa puterea de 50 W rms) trebuie sa cunosti niste parametri ale difuzorului (T/S) pt a putea sa construiest o incinta care sa fie cat mai aproape de incinta optima (exista oare asa ceva) pt difuzorul tau. Da-ne te rog marca si modelul difuzorului de bass (ceva nume si cateva litere sau cifre, poate gasesc parametri thiele/small daca inca nu le ai), iar pt filtre trebuie sa decizi frecventa de taiere, si daca doresi o taiere de 6, 12 sau 24 dB/octavi si l cat este rezistenta DC a difuzorului (1, 4, 6 sau 8 ohmi).

Link spre comentariu

Difuzor Dibeisi, dar ce model? Nu cred ca are 18,5 cm diametrul, mai degraba 16,5 cm, si atunci cred ca sunt difuzoare pe componente pt masina, nu este nevoie sa le construiesti o incinta (pt ca nu poate sa reproduca un bass puternic), este de ajuns sa le instalezi la usile din fata sau daca nu ai posibilitatea acesta, atunci sub luneta.

Din ce ai scris tu, nu pot sa dau un raspuns clar, dar nici nu cred ca va fi necesar sa le faci incinta. Am gasit pe net cateva difuzoare Dibeisi (nu sunt prea cunoscute, sunt fabricate de Jiaxing Dibeisi Electroacoustics Co Ltd China), unele din ele pot sa aiba o calitate satisfacatoare, altele nu. Nu vreau sa ajunga discutia acestui topic la "chinezarii", care nu sunt bune de nimic pt ca si eu am un dif de SAL SBX2530 la partea de subwoofer, si suna satisfacator (de aici se vede cat de mult conteaza incinta la subwoofere).

Fs 200???? Adica asta vrei sa fie frecventa de taiere sau inseamna altceva? (Daca da, atunci sa fie intre 3000-4000 Hz)

Cateva link-uri:

Pt calcularea incintelor si filtrelor:

http://www.ajdesigner.com

(sunt usoare de folosit, sunt free si calculeaza aceleasi valori finale ca si programele mai complicate ca si Speakerworkshop, WinISD, DLSbox etc.)

Alte site-uri folositoare:

http://www.bcae1.com

http://www.the12volt.com

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări