Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alegerea difuzoarelor

cristianvalentin

Postări Recomandate

Un calculator pentru filtre pe trei cai gasesti aici : http://www.diyaudioandvideo.com/Calculator/APCXOver/ sau pentru doua cai aici: http://www.diyaudioandvideo.com/Calculator/XOver/. Totusi sa nu te astepti la rezultate deosebite daca vei face filtrele folosind aceste calculatoare on-line. Pentru a face un filtru pentru o boxa ai nevoie de ceva experienta si trebuie sa cunosti macar parametri principali ai difuzoarelor pe care doresti sa le folosesti.

Daca tii neaparat sa-ti faci singur boxele atunci sfatul meu este sa te orientezi catre un producator de difuzoare care ofera proiecte gratuit pentru difuzoarele lor (acest producator sa nu fie SAL, Dibeisi etc) sau sa te inspiri din proiectele realizate pe acest forum(ex. VTP cu Ciare HW204 sau orice alt proiect care ti se pare abordabil si suportabil dpdv financiar ) sau de pe alte forumuri similare. Altfel vei face doar o cutie cu difuzoare si vei fi dezamagit.

Acelasi sfat l-am primit si eu pe acest forum acum doi sau trei ani si multumesc si acum celor care m-au indrumat atunci si m-au facut sa inteleg ca "urechea se educa". In urma sfaturilor primite am facut doua boxe VTP cu HW204 de la Ciare si DT-25n de la Monacor de care sunt extrem de multumit pentru ca imi place cum suna.

Te avertizez insa ca boxele diy bune sau macar bunisoare nu sunt ieftine si nimeni nu garanteaza ca ele vor canta asa cum iti place tie. Spor la mesterit. :aplauze

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristianvalentin

13

• andreivlad1999

8

• CBI

1

m-am uitat in categoria VTP si am gasit 2 combinatii posibile pentru amplificatorul meu 8PW3 Selenium(190 lei)+PCT300(115 lei)/puterile 125 RMS+30 RMS, sau PA800K (180lei)+ PCT 300 (115) cu puterile 200RMS+30 RMS. Tinand cont ca amplificatorul meu scoate 150 W pe 8 ohm ( nu sunt sigur deoarece am gasit aici http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=& ... EIir1E9xbA ca ,kitul se poate alimenta la +-25 V pe 8 ohm pentru 150 W muzicali :da si aici http://www.adelaida.ro/adelaida/catalog ... AD_023.pdf ca se alimenteaza la +-30V pentru impedanta de 8 ohm si 200 W muzicali cica :bataie asa ca acum nu stiu ce sa mai cred,deoarece eu am 2x22 V ca ,urmeaza sa vad cat am dupa redresare+filtrare )merg pe a 2 varianta deoarece PA800k este cu 50 W rms mai mara ca asazisa putere a amplif meu :da

Link spre comentariu

PA800k nu cred ca ai sa-l mai gasesti decat daca il are cineva de vanzare ca second hand. Incearca sa citesti acest subiect : http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=4&t=56404 deoarece difuzoarele folosite sunt inca disponibile la vanzare.

Si iti repet faptul ca niste boxe avand putere mai mare decat cea pe care o da amplificatorul nu vor duce la arderea sau distrugerea acestuia. Poti pune boxe de 200W la amplificator de 50W fara ca acesta din urma sa se arda, strice etc daca impedanta boxelor este mai mare sau egala cu impedanta minima pe care o accepta amplificatorul.

Link spre comentariu

tot ce am gasit au fost dif Ciare Ht264 si HW204 si DT-300, :jytuiyu ,si nu stiu de unde le pot achizitiona,daca mai aveti alte sugestii va rog :cry:

Link spre comentariu

o gramada de bani :speriat aproape 550 lei -boxa :bataie momentan nu mi le pot permite :cry: chiar daca isi merita banii :jytuiyu ....ms oricum, voi cauta cv in max 150 lei :bataie

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salut colegi de forum! Revin cu informatii utile care m-ar putea ajuta sa stabilesc pentru totdeauna ce difuzoare sa imi cumpar .Saptamana asta am primit modulul de amplificare realizat cu un TDA7294 ( am renuntat la modulul cu 2xTDA 7294 in punte ,mono),si il voi alimenta la tensiunea de +/-29 Vcc ( 2x 10000uF filtraj si punte de 25 A).In datele tehnice ale modulului spune in felul urmator "Banda de frecventa 16 Hz-100kHz" am plificarea este de 30 dB.Sa ma corecteze cineva daca gresesc :da O sa am nevoie de difuzoare care sa aiba raspunsul in frecventa cuprins intre 16 Hz-100kHz? sa spunem dif de bass cu raspunsul in frecventa 48Hz-6kHz si tweeter cu raspunsul in frecventa 2kHz-20kHz iar filtrul sa taie undeva pe la 4 Khz? :nas: ar fi bine asa? :freaza:

Link spre comentariu

la maxim 150 ron sa fii multumit daca fac ceva sunete si nu se ard pe acele integratedupa felul cum expui situatia,iti recomand calduros sa iti iei boxe gata facute si sa faci ceva pt protectia lor pana cand vei monta definitiv acele module cu 7294

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări