cristianvalentin Postat Iunie 1, 2012 Partajează Postat Iunie 1, 2012 Salut! imi poate spune si mie cineva ce difuzoare sa folosesc pentru un kit de amplificare 2x Tda7294 alimentat la 2x25 v.Am inteles ca mai sigur e sa folosesc difuzore pe 8 ohm,dar acum nu stiu ce putere trebuie sa aiba difuzoarele.Eu vreau sa imi fac 2 boxe , fiecare cu bas, medii si inalte sau macar cu bas si medii.Problema mea este urmatoarea.Puterea totala a difuzoarelor dintr-o incinta trebuie sa fie de 100 W,sau fiecare difuzor trebuie sa fie de 100w? Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Iunie 2, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2012 va rog :cry: cineva care poate sa ma ajute Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 2, 2012 Partajează Postat Iunie 2, 2012 Presupun ca te referi la varianta stereo, nu la configuratia punte... Daca da, afla ca, TDA7294 alimentat in +25V, debiteaza un max 50W, la un 0,5% distorsiuni. Impreuna cu recomandarea de a mentine nivelul maxim, la un 75-80% din puterea maxima debitata, ajungem la concluzia ca, o incinta de 50-60W, este mai mult decat suficient. Intr-o configuratie 2 cai sau 3 cai, capabilitatea in putere a difuzorului de joase este importanta. Cel de medii, de exemplu, poate avea o putere de 50% din joase, iar cel de inalte o putere de 25% din joase... asta asa, pe scurt, ca idee... Nu exista "sau macar bass cu medii". O incinta este conceputa in configuratia 2/3/4 cai, tocmai pentru a reproduce tot spectrul audio. Ai nevoie de o combinatie bass/inalta, sau bass/medie/inalta, care se pot completa reciproc, din toate punctele de vedere (banda reprodusa, nivel presiune sonora, etc)... Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Iunie 2, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2012 greseala mea ,kit-ul este de 2xTDA7294 200w mono,deci imi trebuie o singura boxa ,daca se aplica ceea ce scrie mai sus la alimentarea 2x 25 V imi va scoate 2x 50 W,adica 100w pe un singur canal.Pentru o boxa de 100 W pe 3 cai ar merge configuratia ,joase -difuzor 100W la 8 ohm,medii-difuzor 50W la 8 ohm ,inalte- tweeter 25 W la 8 ohm ? sau e prea mult pentru acel kit Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Iunie 2, 2012 Partajează Postat Iunie 2, 2012 E suficienta configuratia difuzoarelor asa cum ai enumerat-o dar o incinta pe 3 cai este dificil de realizat astfel incat sa sune bine. Poti alege un proiect de incinta cu 2 cai sau te poti orienta catre o boxa noua sau SH cu puterea nominala de minim 100W. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Iunie 2, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2012 are cv daca la acel amplificator leg 2 boxe la fel ( bass 100w,medii 50,inalte 25)? Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Iunie 2, 2012 Partajează Postat Iunie 2, 2012 Inteleg ca acel kit pe care il ai poate rezista la o sarcina cu impedanta de 8 ohmi. Daca cele doua boxe pe care le ai au 4 sau 8 ohmi si le legi in serie, respectand fazarea, atunci obtii o impedanta de 8 sau 16 ohmi deci amplificatorul se va descurca cu ele. Daca vei avea boxe de 8 ohmi puterea debitata pe boxe va scadea dar vei avea avantajul ca amplificatorul va lucra rece . Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Iunie 2, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2012 cred ca amplificatorul scoate in jur de 150W pe 8 ohm cu alimentarea mea,crezi ca 2 boxe cu dif de 8 ohm impedanta legate in serie ( presupun ca la rezistoare) cu puterile difuzoarelor (bass 60 W medii 30W) va rezista la amplif meu? Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Iunie 2, 2012 Partajează Postat Iunie 2, 2012 Tu spui ca puterea maxima a amplificatorului tau este de 150W asta inseamna ca daca ai sa-l folosesti la maxim trebuie sa ai boxe cu putere superioara celei debitate de amplificator. Poti insa limita puterea maxima debitata de amplificator astfel incat sa fie mai mica decat puterea boxei(de exemplu prin reducerea tensiunii de alimentare) si atunci poti folosi si boxe de putere mai mica adica cu difuzoare de bass de 2x60W. Atat timp cat respecti impedanta minima acceptata de amplificator problema principala este sa reziste boxele la amplificator si nu invers. Un amplificator nu se va arde daca "duce" boxe de putere mai mare ci doar daca duce boxe cu impedanta mai mica decat trebuie. Altfel spus poti pune boxe de 300W la un amplificator de 50W daca impedanta boxelor este egala sau mai mare cu cea pe care o suporta amplificatorul. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Iunie 2, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2012 am tot cautat difuzoare ,iar la unele am gasit cv de genul,pe ele era scris 700W dar mai jos la specificatii aparea scris ca puterea recomandata este de 150W ,dupa ce ar trebuii sa ma iau ,dupa ce este scris pe el sau dupa ce scrie in specificatii .Pentru o boxa cu bas si medii am nevoie de un filtru,pe ala cum il fac? Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Iunie 2, 2012 Partajează Postat Iunie 2, 2012 Cel mai simplu este sa-ti iei niste boxe gata facute noi sau SH. Daca totusi vrei sa ti le faci singur atunci trebuie sa investesti foarte mult timp si dorinta pentru a invata niste notiuni de baza despre boxe, difuzoare si filtre. Trebuie sa asculti parerile celor care au deja multa experienta in acest domeniu, trebuie sa inveti cum se calculeaza corect un filtru( simulari, masuratori etc), cum alegi proiectul pe care il urmezi, ce difuzoare selectezi, ce filtre faci, cu ce componente, cum le calculezi. Este o actiune de durata si cu rezultate incerte.Caile rapide, dar nu neaparat cele mai bune, de rezolvare a problemei sunt boxele noi ori SH sau proiecte propuse de furnizorii de difuzoare sau experimentate de pasionatii diy. Calea cea mai ieftina si cu rezultate potential bune este cea a boxelor SH achizitionate dupa ce le audiezi sau macar dupa ce citesti , intelegi, accepti si aplici anumite concluzii derivate din experienta personala a unor persoane avizate si cu experienta in domeniul audio. Tu decizi cum vei actiona dar opinia mea este sa incepi cu niste SH-uri pe masura bugetului pe care ti l-ai propus. Ulterior, pas cu pas, vei construi ce-ti doresti.Toate bune si respect. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Iunie 2, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2012 ok am inteles.Mai am o ultima intreabre pe un dif era scris 700W dar mai jos la specificatii aparea scris ca puterea recomandata este de 150W ,dupa ce ar trebuii sa ma iau ,dupa ce este scris pe el sau dupa ce scrie in specificatii??? Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Iunie 2, 2012 Partajează Postat Iunie 2, 2012 Parerea mea este ca in acest caz ar trebui sa iei ca baza valoarea de 150W impartita la 2 sau chiar 3 pentru a afla puterea nominala reala a difuzorului si nu puterea PMPO sau alte puteri similare. Despre ce model de difuzor discutam si de la care fabricant? Intreb pentru ca dupa modul in care arunca cu performantele nu pare a fi unul din producatorii de marca. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Iunie 3, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2012 Ok am inteles o sa caut difuzoare cat mai de firma .Are cineva idee cum se calculeaza bobinele pentru filtrele audio.as vrea sa fac cateva cu sarma de 1mm Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Iunie 3, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2012 ce credeti calculatorul asta ma poate ajuta sa fac 2 bobine pentru un filtru http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hb ... ndsol.html ,astept raspuns si VA MULTUMESC PENTRU RABDAREA SI BUNAVOINTA DE A MA AJUTA Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum