Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator 2x TDA 7294

Postări Recomandate

• Răspunsuri 240
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

am auzit la cineva tot cu tda7294 canta mai tare si distorsiuni mai putine ca la mine iar tensiunea de alimentarea e aceeasi (+-34V) si sarcina la fel (4ohm) sa fie oare din cauza racirii necorespunzatoare? din cauza amperajului? din cauza filtrajului? la mine cam scade tensiunea in sarcina pana la +-28V :nas:

Link spre comentariu
Vizitator dpacurari

Personal, cred ca un maxim de calitate s-ar putea obtine de la TDA7294, daca s-ar folosi sursa in comutatie, pt ca e mult mai stabila decat un traf.

Link spre comentariu

mi-am schimbat sursa de la pc si din sursa veche am facut cutie pt amp-ul meu si am pus si cooler-ul de la sursa ca sa raceasca fortat integratul (vezi poza atasata) :da mai am de lucru si maine putin am sa fac un video de prezentare a ceea ce am facut cand termin o sa pun link-ul. Inauntru sunt 2 trafuri: cel pt amp (ala mare) si inca unu micut pt alimentarea cooler-ului

post-48696-139829453887_thumb.jpg

Link spre comentariu

in cutia ampului nu se uita nimeni , e inchisa dar mai e difuzorul care arata putin urat din cauza ca el e mai vechi are 3 ani si s-a dezlipit de cateva ori membrana , si a picat si chestia aia bombata din mijloc si am lipit-o inapoi cu lac de unghii de la mama :ras: dar la sonor e boss :daP.S: Multumesc pt felicitari

Link spre comentariu

:ras: sunt umflate rau de tot ,de aceea am intrebat :da .Ar fii mai sigur sa folosesc difuzoare de 8 ohm, sa zicem pe la 50 -60 W? ma gandesc ca pentru impedanta de 4 ohm TDA se va incalzi ca naiba si va avea nevoie de un radiator si racire fortata , mai ales ca tensiunea de alimentare e 2x29Vcc

Eu n-am avut un singur transformator cu priza mediana sa-mi alimentez TDA-ul dar am legat doua in serie si am obtinut +-35 V.Pentru amplificator folosesc un difuzor pe 4 ohmi fara sa apara vreo problema in doi ani de cand este in uz!
Link spre comentariu
Vizitator dpacurari

Eu cred ca nu. AM mai facut amplificatoare cu surse in comutatie si nu am avut brum. Depinde de implementare si in plus sursele in comutatie lucreaza la frecvente mari. Asta reduce posibilitatea de a aparea brum. De obicei brumul apare din cauza buclei de masa sau a filtrajului sursei insuficient.

Link spre comentariu

Pentru siguranta si protectia dumneavoastra nu mariti tensiunea de alimentare inainte de schimbarea condensatorilor. La asta trebuia sa ma gandesc cand am marit U alimentare am uitat ca , condensatorii sunt pe 35V iar eu am marit U la 40V si a iesit fum din ei :ras: acum trebuie neaparat sa ii schimb chiar daca alimentez din nou la U anterioara :ras: am avut noroc mare ca nu au puscat :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări