Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator 2x TDA 7294

Postări Recomandate

Eu sunt de acord cu ce spui tu marian, indy666 si altii, nu am pus alimentarea aia mare de +/-45v din pura sadica placere ca sa duc la extrem acele integrate, binenteles ca citesc si eu datasheet-ul, acum 6 ani cand eu le-am facut aveam toroidalul deja si nu am mai vrut sa il mai desfac pentru a mai scoate cateva spire, l-am lasat asa, nu a fost facut pentru al folosi intentionat pe 4 ohmi, eu aveam nevoie sa fac un amplif destul de puternic direct in cutia calculatorului meu fara sa ma trabalez cu zece mii de cutii si cutioare fire si alte mate, l-am facut ca sa am un sunet acceptabil ''all in one'', deci nu este un amplificator de ''forja'', aproape 90% din timpul pe care eu il folosesc nu merge decat in surdina si foarte rar ajung cu volumul la 50%.

Eu n-am recomandat nimanui ca trebuie sa duca la extrem aceste integrate, la mine asta s-a intimplat atunci ca l-am facut cu ce am avut si asa a ramas si in ziua de azi. Pina la urma a fost si un experiment cu aceasta ocazie si nu recomand nimanui sa incerce

Ca aceste integrate au rezistat atata timp la diferite sarcini de 8, 4 ohmi, (niciodata mai jos de 4 ohmi), nu face altceva decat sa cred ca aceste integrate sunt originale si foarte bine facute de acei ingineri

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 240
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

In productia dispozitivelor semiconductoare rezulta o dispersie mare a parametrilor produsului finit. Pentru a maximiza castigurile, produsele se incadreaza in clase de calitate prin selectie (in cazul de fata TDA7293 - TDA7296). Criteriul de selectie il constituie parametrii limita garantati. E suficient ca un singur parametru sa nu corespunda, pentru ca integratul respectiv sa fie virat la clasa imediat inferioara. De asemenea, daca piata cere mai multe tipuri inferioare decat iasa din productie, decat sa nu onoreze comenzile, producatorii prefera sa incadreze temporar o componenta superioara intr-o clasa inferioara. Deci nu-i imposibil sa cumparati un TDA7294 care e de fapt un 7293. (Chinezii procedeaza exact invers ;-)Acest procedeu a fost aplicat pe larg la procesoarele AMD Athlon XP. Overclockerii stiu despre ce-i vorba.

Link spre comentariu

cred ca am ars TDA-ul am vrut sa pun un potentiometru deoarece eu cand l-am realizat l-am facut fara potentiometru volumul il reglam din pc iar cand l-am pus am aprins amp-ul iar cand l-am aprins se impingea tare membrana difului tare in fata am scos potentiometru am scos toate firele de intrare semnal afara si nu mai facea asa si bazaia cand puneam degetul pe intrare ceea ce face si cand pui mana pe mufa cand nu este bagata intr-o sursa anume de semnal era ok dupa aceea am pus din nou direct cablul fara potentiometru ca inainte si iar se impinge membrana in fata bazaie si nu canta , am scos cablul si tot asa face am refacut toate lipiturile m-am uitat cu lupa am verificat traseele nu este scurt niciunde s-ar putea sa se fi ars TDA-ul?? :nas:

Link spre comentariu

...am citit pe undeva ca la se leaga un rezistor de cativa W la intrarea amplificatorului,pe semnalul audio...

Ne poti spune si noua unde ai citit asa ceva? pe intrarea de semnal se pune eventual un condensator micut pentru decuplarea dc insa rezistor de cativa W n-ai nici un motiv sa pui devreme ce la intrare se vorbeste despre semnal mic, adica tensiune mica si curenti la fel de mici.

probabil este pentru filtrarea frecventelor posteaza aici sa citim si noi

La intrare filtrele sunt de obicei active, ceea ce presupune mai mult decat o simpla rezistenta :da
Link spre comentariu
:bataie greseala mea :jytuiyu am inteles gresit :nebunrau: era vorba de o rezistenta care era montata inaintea unui tranzistor si care se incazea foarte tare din cauza unei probleme la CI........ :sparge: P.S:Credeti ca semnalul audio de la PC este suficient pentru un Vu-metru cu LM 3915 si pentru un modul de amplificare cu TDA?sau am nevoie de un preamplificator? :dans:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări