Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator 2x TDA 7294

Postări Recomandate

• Răspunsuri 240
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Exact, TDA7294 are talpa metalica si anume conectata la -Vcc ceea ce inseamna ca daca nu folosesti izolatie la fixarea lui pe radiator atunci trebuie sa feresti radiatorul de carcasa, insa pentru siguranta foloseste foita de mica, daca pui si ceva pasta ( nu exagerat ) si strangi bine surubul atunci contactul termic va fii suficient incat sa nu ai probleme.

Link spre comentariu

Salut am realizat si eu un amp cu tda7294 alimentat la +/- 34v legat la boxa de 4 ohm. Cam ce radiator ar trebui pt racire? Am luat racirea de la un amp cu 2x tda 2030v dar tot se incinge ca iadul. Am postat aici sa nu deschid un subiect nou. Astept raspuns. Multumesc!

Link spre comentariu

are protectii care chiar merg, nu e sensibil la "conditii dure" .

chestia cu protectiile am observat-o ca functioneaza chiar azi (14.06.2012) cand a intrat amp-ul in standby din cauza ca a ajuns deja la o temperatura foarte mare cand am pus mana pe CI m-am fript la degete :ras: oricum mi-a zis cineva ca lui dupa un anumit timp nu i-au mai functionat protectiile si a ars CI-ul acum nu stiu sigur daca a mintit sau a vrut doar sa ma sperie
Link spre comentariu

oricum mi-a zis cineva ca lui dupa un anumit timp nu i-au mai functionat protectiile si a ars CI-ul acum nu stiu sigur daca a mintit sau a vrut doar sa ma sperie

Ideea e ca trebuie sa luati masuri sa-l mentineti la o temperatura decenta pentru a va putea bucura mult si bine de el!!!
Link spre comentariu

Stai linistit ca eu am alimentat integratele la +/45v (fara semnal) in majoritatea timpului folosite pe sarcina de 4 ohmi si merg de rup la mai bine de 6 ani de cand le-am facut, sunt montate pe un radiator care era folosit la un pentium 2, fara izolatie cu foita de mica intre radiator si integrate doar pasta siliconica, am mai folosit si un ventilator de 12Vcc alimentat la 5Vcc ca sa nu faca zgomot In concluzie, daca integratele sunt originale si o racire decenta eu zic ca n-o sa ai probleme

Link spre comentariu

Oameni buni buni, @indy666 a incercat sa va faca sa intelegeti ca nu poti ignora datele de catalog inscrise de producatori in pdf-uri dar se pare ca s-a oboit in zadar...Aveti impresia ca cei care au scris acele pdf-uri au pus informatii asa din capul lor? se dau acolo niste limite, niste date precise peste care daca se trece se face doar cu riscul autorului si nimeni nu-ti va garanta ca merge si asa, ca sunt exceptii e altceva, nimeni nu-ti poate garanta ca daca incalci datele de catalog facand ceva ce altu cik i-a mers poate sa iti mearga si tie la fel, exista niste limite de toleranta peste care un om cu scaun la cap nu va trece :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări