Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator 2x TDA 7294

Postări Recomandate

• Răspunsuri 240
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Citeam pe undeva pe aici pe forum mai demult cum cineva avea o problema oarecum asemanatoare, adica niste boxe mai mici decat livra amplificatorul si cik le-a parlit la un mic chef cand cineva in toiul petrecerii s-a du si i-a dat volumul in blana, apoi proprietarul cauta un soi de protectie anti-prost-exact asa a numit-o el, nu-i expresia mea :rade:

@cristianvalentin exista o zicala, cati bani dai atata face..., si mai e si proverbul ala suntem prea saraci ca sa ne permitem lucruri ieftine..., te zgarcesti la ceva bani pentru o boxa subdimensionata si cand iti va fi cheful mai in toi atunci te va lasa, ca vorba aia la un gratarel, la un mic chef in familie cu prietenii uiti sa limitezi volumul si...si bau :cry:

Link spre comentariu

k sa nu mai lungim vorba atat :ras: ,renut la amplificatorul 2XTDA7294 in punte, si imi cumpar un kit cu un singur TDA7294 mono :limb: ,in descierea kitului apare uramatoarele +-29pentru 4 ohm (100W) ,+-33pentru 6 ohm(100w),+-38 pentru 8 ohm(100w),k sa nu mai modific sursa de tensiune il voi alimenta la +-30 cc si voi folosi dif de 8 ohm .Cam cat va scote la +- 30 V cu dif de 8 ohm :dans:

Link spre comentariu

Cam cat va scote la +- 30 V cu dif de 8 ohm

Pai o sa ''scoata'' cam cat scrie in datasheet.In functie de distorsiuni, inginerii aia au dat niste puteri la anumite tensiuni.Pina la urma ca sa folosesti acele integrate in varianta simpla nu e nevoie sa cumperi alte kituri simple, le poti modifica foarte simplu pe cele deja puse in punte (binenteles asta daca le ai deja), schema fiind foarte simpla si cu modificari minime faci 2 canale in loc de unul in punte.Multe ''succesuri'' !

post-41498-139829446069_thumb.jpg

Link spre comentariu

Eu ar trebuii sa ma uit la RMS Continuous Output Power sau la Music Power (RMS)?si 40W la iesire este numa bun :da cel putin pnetru o camera 4m pe 4m :)), si ar mai fii avantajul dif,ca sunt mai ieftine si nu mai trebuie sa imi fac giji de pret/putere si as putea folosi fara probleme http://www.partysound.ro/difuzor-hifi-b ... -8717.html sau cv asemanator :da ....sau as putea folosi dif de 6 ohm pentru a avea cei 70W la +-31(mai putin de 30 V in cazut meu)..Iar de modificat mai bine ma lipsesc :speriat ,stiu ca pinul 14 de la ambele TDA sunt puse p iesire si trebuiesc separa pentru a face 2 canale,dar mai bine le pastrez asa,nu se stie cand fac rost de bani pentru un set de boxe noi

Link spre comentariu

Hai sa povestim putin de 7294 originale, nu contrafacute. In primul rind precizez ca am testat "la singe" acest cip in laborator. Puterile declarate in foaia de catalog pe diferite sarcini si tensiuni de alimentare sunt reale si reprezinta puterile de iesire SINUS CONTINUU. Nici vorba de "putere muzicala" sau "PMPO", notiuni care dealtfel nici nu sunt definite stiintific. Nici un om serios nu pomeneste aceste "puteri". Toti acei parametrii sunt dati pentru o executie corecta si o sursa de alimentare a carei tensiune nu scade in sarcina. De asemenea, se poate folosi si o sursa de alimentare a carei tensiune scade in sarcina pina la valoarea din catalog. Deci fara semnal tensiunea e mai mare.

Poate e greu de crezut, dar 7294 chiar scoate 100W, chiar putin mai mult daca ii asiguri conditiile.

Ce inseamna asta? Practic daca asculti muzica bine inregistrata, adica inregistrari care au dinamica apropiata de realitate, amplificatorul va functiona la putere maxima doar 5-10% din timp, puterea medie fiind mult mai mica. Faptul ca cineva asculta in clipping extrem (pentru ca e beat) e alta problema. In felul asta arzi difuzoarele de inalte din boxe de 100W cu un amplificator de 20W. In cazul in care un amplificator distorsioneaza prin limitare, o putere suplimentara semnificativa se transfera prin armonici spre difuzoarele de inalte care se vor arde.

Am zis astea pentru ca am tinut cont ca 7294 e destinat mai mult aplicatiilor "de chef". Se preteaza foarte bine pentru aceasta aplicatie, are protectii care chiar merg, nu e sensibil la "conditii dure" etc. Boxele trebuie alese corect iar omul de la "volum" sa nu fie prea beat.

Practic un amplificator executat CORECT cu acest cip e prea bun pentru o aplicatie de "chef".

Am vazut tot felul de comentarii (si pe acest forum si pe altele) cum ca "nu scoate puterea declarata" sau "suna rau"...Doar niste nepriceputi au tras niste sirme si nu le-a prea mers "statia". :ras: Nu trebuie luati in serios.

Uite aici 2 amplificatoare cu 7294 facute de mine in urma cu multi ani. http://dl.dropbox.com/u/3712780/7294/7294.ZIP Pacat ca nu le-am pozat pe toate... Sunt utilizate si acum. Ala ma mic ca inaltime, Amplifire 200, scoate la iesire fix 2X100W sinus (are racire cu ventilatoare comandate de un termostat) iar celalalt, Amplifire7294 scoate aprox. 2X80W cu racire pasiva. Asta in sinus continuu nelimitat.

Link spre comentariu
Vizitator gabros_45

cautam ceva de genul asta.Problena mea este ca sunt in cata total .Primu lucru nu mai inteleg nimic cu wati astia ,muzicali ne muzicali si citi ori mai fi ei :nas: Si sa va zic si de ce, am o putere de 800 de wati :freaza: si am primit de la cineva o putere de 30 de ani de 100W x2 cu 2n3055 si am pus boxele 2x300Win 8 oameni ce credeti se aude mai tare ca cea de 800w .Are in plus trece joase filtru subsonic :sparge: si pretu :aut: la cea de 100w nu pot trece de 7 la volum baga brum (exista o solutie de filtraj mai buna ?) si mi are sa zic asa o problema ,pe un canal are2x2n3055 iar pe altul Tesla KD 6** nu mai stiu.Cei tesla nu se incalzes dar N se cam incige .pot sa pun un coler sau ma gindeam sa-i inlocuesc cu cva mai bun dar nu stiu echivalentele la 2n . Ma gindeam sa iau 2 kituri cu tda dar sa folosesc preaplificatoru deja existent? :band Atunci cum pot sa alimentez cele douo kituri daca la unu trebue38vx2sa zicem toroidal?si trbue douo? ..De ce va bat la cap ? Acum cind am primit acest amplificator mi-am adus aminte ca am construit si eu unu dupa un tehnium (revista)acest aplificator cu 2 etaje finale de100 fiecare .Am dat discoteca cu el mult timp. Avea 200W reali (cred) Mai tirziu am cumparat o statie AS 2x50W si boxe Vermona cu dif.RFT. la nunti se auzea de la 2km. Asta de 800w se aude pe distanta mica si a costat 400 euro acum 8 ani .Puteti sa ma lamuriti si pe mine cu o solutie eficienta si daca se poate rezonabila la pret? :bataie Si cum e cu wati astea . Multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări