Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator 2x TDA 7294

Postări Recomandate

• Răspunsuri 240
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

te mai intreb ceva marian, mai am la trafo o iesire cu 2x 40v ac. am vreo posibilitate sa reduc acest curent incat sa pot alimenta kitul?

te-a mai avertizat o data marian, invata sa faci diferenta dintre curent si tensiune , CURENTUL este intensitatea care se masoara in Amperi , ceea ce tu vrei sa reduci este TENSIUNEA, care se masoara in Volti, cat despre reducerea tensiunii la acel trafo nu stiu sigur (si eu sunt incepator), nu cred ca o poti reduce, insa poti intreba aici http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=41&t=89
Link spre comentariu

@petrysorr2006 devreme ce zici ca traful deja are 2 iesiri de cate 18Vca inseamna ca deja ai cu ce sa-l alimentezi... sau sa inteleg ca doresti o alimentare mai mare decat ofera iesirile de 18Vca, ori ca vrei neaparat sa alimentezi din iesirile alea de 40Vca?@pingu95 distorziunile la volum mare nu au ca motiv singular electroliticii de filtrare mici, ci mai degraba sunt un cumul de cauze care provoaca acele distorsiuni, subdimensionarea sursei de alimentare, capacitate insuficienta la electrolitici ceea ce provoaca riplu de tensiune mare pe ei si implicit incapacitatea amplificatorului de a sustine puterea la volum ridicat, mai sunt neliniaritati ale tranzistorilor de putere la curenti mari, clipping la capat de cursa, adica taierea varfului de semnal cand se ajunge la capatul de cursa pe iesire, fenomen cu atat mai pronuntat cu cat riplul pe conzi este mai mare... etc.

Link spre comentariu

2X40Vca inseamna undeva pe la 2x55Vcc, exclus asa ceva pentru TDA7294. In imposibilitatea modificarii trafului se poate apela la un stabilizator de tensiune liniar simplu ( e nevoie de simplitate maxima pentru el din cate vad ), neajunsul cel mai important ar fi disipatia destul de mare pe regulatorul serie deci este nevoie de radiator bun.

Link spre comentariu

pai oricum nu are cum sa alimenteze din acele iesiri de 40Vca , bubuie integratu cu tot cu masele el vrea sa scada tensiunea aceea de 40V la o tensiune suportata de integrat si sa mareasca puterea de alimentare , incat sa obtina cat mai mare putere muzicala din ampEu in acest moment amp-ul il am alimentat la 2x12Vca si da randament destul de bun , nu am obtinut 100W putere muzicala deoarece traful nu are intensitatea necesara pentru obtinerea unei puteri de 100W

Link spre comentariu
Vizitator petrysorr2006

kitul asta l-am montat intr-un mixer care avea amplificatorul ars. amplificatoru lui original mergea pe iesirea de 2x40vac, de-asta ma gandeam sa mai reduc din tensiune sa pot alimenta kitul. momentan merge pe iesirea de 2x18ac dar mai am si alti consumatori pe iesirea asta

Link spre comentariu

Adaug si eu niste poze cu amplificatorul ce tocmai l-am terminat si l-am pus in cutie. Mentionez ca pe fiecare canal am folosit 2XTDA7294 in punte, trafo este de 250VA aproximativ si scoate 2x15 Vca la 8A, iar dupa redresare si filtraj e 2x21Vcc. Am aproximativ 35.000uF pe fiecare brat de alimentare pentru filtrare. Ca si preamplificator am folosit TDA1524A. Scoate un sunet clar si are un bass excelent. Ca si putere e undeva la aproximativ 2x120W.

post-70803-13982958363_thumb.jpg

post-70803-139829583643_thumb.jpg

post-70803-139829583669_thumb.jpg

post-70803-139829583696_thumb.jpg

post-70803-139829583716_thumb.jpg

Link spre comentariu

Felicitari pentru realizare , mai ales ca ai reusit sa obtii dintr-un transformator de 250w o putere audio de 240w , ceea ce inseamna un randament de invidiat chiar si pentru clasa D.Tinand cont de faptul ca TDA7294 lucreaza in clasa AB este un lucru deosebit sa obtii un randament de clasa D.Ne poti spune si noua cum ai facut?

Link spre comentariu

La o impedanta de 8 ohmi la 2X25Vcc, maximum suportat de acest montaj la aceasta impedanta, din documentatia pe care am citit-o asa arata...acu nu am masurat si nici calculat exact..dar undeva pe acol e. Sunt incepator in electronica si o iau de buna daca asa scrie acol :) Trafo are sectiunea miezului undeva la 17cm2..nu stiu exact la ce putere corespunde aceasta suprafata

Link spre comentariu

In clasa Ab , clasa in care lucreaza integratul in cauza se obtine un randament de maxim 70 la suta, deci calculeaza si tu ce putere obtii din acel transformator.Parerea mea este ca pentru a obtine putere maxima din aceste 4 integrate iti trebuia un transformator de minim 400w.Asta in situatia in care integratele sunt originale , caci daca sunt fake , nu rezista mult la puterea maxima , mai ales daca nu sunt ventilate bine.Parerea mea!

Link spre comentariu

@cmircea86 informatiile din fisa de catalog sunt relevante in masura in care stii sa le interpretezi si sa le intelegi. 2x15Vca rezulta in aproximativ +/-20Vcc ( de fapt o ideie mai putin dar fie 20 ). TDA7294 in varianta simpla pentru asemenea alimentari in sarcina de 8 Ohm poate oferi undeva cam pe la 20W poate 25W, si in punte aproximativ dublu pe atat, adica 40-50W. Care este motivul? pai simplu, acest integrat are iesire Mos, aproximativ 4V sunt necesari pentru conductie la etajul final, ce ramane este convertit in semnal util audio. Cu alte cuvinte traf de 8A pentru asa ceva este complet inutil, tensiunile mici limiteaza puterea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări