blue Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 D-le hpavictor, daca doresti cu orice pret sa incorsetezi acest subiect este simplu se ia un EMI in care injectam un semnal baleiat Hz/Mhz si trasam transferul dupa filtru sa vedem cea ce ramine. Beneficiarul acestui transfer este un sistem off topic dupa parerea domniei tale, ma gindesc la un filtru complex format de transformatorul de retea (filtreaza din greu RF) si FTJ de dupa redresare/stabilizare, asa ca imi pare rau dar nu observi ca cele trei sisteme de filtrare alcatuiesc de fapt o bariera impotriva semnalelor perturbatoare din retea... Link spre comentariu
hpavictor Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 Se pare ca nu doriți sa pricepeti sub nicio forma.......ZAL a dorit sa trateze in acest subiect doar o cutie neagră , intercalata între priza din perete si aparate audio . Cine dorește sa trateze acest subiect , este prin regulament , invitat sa discute ( dacă are ce spune ! ) Eu înțeleg importanta fenomenelor care se petrec la conversia AC - DC si le tratez cu tot respectul cuvenit , mai ales ca doar din discutii de acest fel putem sa invatam unii de la ceilalți , dar acestea sunt lipsite de substanta dacă nu trecem mai întâi de problemele acelei " cutii negre " din care poți alimenta orice : amplificatoare , CD , DAC-uri , pick-up-uri...Dvoastra tratati doar problemele interne , dar mai întâi trebuie sa respectam vointa lui ZAL !Degeaba insistati , problemele de ( de )parazitare a alimentării trebuie analizate separat , si rezolvate independent ! Nu este logic sa vorbim despre alimentare de HT la un CD sau DAC care va face parte dintr-un lanț audio cu un amplificator cu lampi . Filtru de rețea este una , imbunatatirea unui etaj de alimentare HT este cu totul altceva . Va rog sa-i acordati macar puțin respect lui ZAL ! Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 Atunci cu cel mai adinc respect trebuie sa intelegeti amindoi ca acea "cutie neagra" nu poate fi calculata la nivel de "filtru" decit pentru o impedanta cunoscuta a consumatorului, deci faceti bine si enuntati-o, daca vreti raspunsuri "la subiect" Link spre comentariu
hpavictor Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 Pai ce facem , transformam totul in " Cine știe , câștiga ? " Sau facem o masuratoare publica : a cui e mai lunga , mai groasa , mai jucausa ? Eu nu cred ca asta se intenționează .....dar mai știi ?Ori e cutie neagră , ori nu mai e.....Am propus deja o soluție , cu doua transformatoare , de inspiratie Furman , iar la aia funcționează ca o simpla cutie neagră independenta.....recititi si va lamuriti cum este cu impedanta .....dacă cunoașteti inductanta si frecventa rețelei etc .Ne trebuiau datele unui trafo ....pentru simulare .Cred ca toți " Gica contra " vor muri de oftica , dar eu nu renunț . Link spre comentariu
mișa Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 De ce este necesară filtrarea armonicilor joase, de ordinul 3, 5, 7, etc? Cîtă radiație electromagnetică produc ele?(Și inevitabil ajungem la sursele de alimentare) Armonicile foarte joase sunt mai ușor de eliminat printr-un filtraj adecvat a tensiunilor continue de alimentare, eventual o stabilizare a acestora.Iar pentru armonicile "radioactive", care nu trebuie să ajungă pînă la inductivitățile din scula de protejat, se pot folosi filtre pasive mult mai puțin agabaritic...Soluţia practică se regăseşte clar în acest citat(în rest "apă de ploaie" mai mult sau mai puţin).Toate problemele referitoare la filtrare pot fi rezolvate dupa redresare, atit eliminarea armonicilor joase cit si a impulsurilor de scurta durata. Link spre comentariu
hpavictor Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 Este doar un punct de vedere......Părerea mea este ca parazitii trebuie rejectati înainte de a intra in aparat . Este mai eficace așa....Iar citate cu "apa de ploaie " la modul general sunt destule pe net ! Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 Victor, eu stiu ca tu te joci eludind meandrele concretului si sinergia faptelor dar un filtru pentru eliminarea armonicii a treia de 150 Hz poate avea, sa zic, 1 kg la 50W si 20 Kg la 300W... si daca n-o iei in considerare pe asta atunci ce "filtre" mai faci?!... mai reflecteaza la asta ... Link spre comentariu
hpavictor Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 Pai dacă asta este soluția.......nu te poți împotrivi !Dacă studiem cu abnegatie bibliografia de specialitate si declarând cu celeritate ca mult fier si cupru nu este o soluție la îndemână lui xxx de pe nustiu de forum , putem declara ca nici amplificatoarele cu lampi nu sunt la îndemână acelui xxx de pe acel forum ......Asa ca sa nu omorâm caii pentru ca au apărut tractoarele ! Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 da, da ... cu celeritate s-a si petrecut Link spre comentariu
fcon Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 Devine deja ciudat, mai ales ca mai este o vorba in popor: daca mai multi oameni iti spun ca esti beat, du-te si te culca...Eu nu vad o iesire din acest impas decat sa rugam, probabil la fiecare subiect, pe initiatorul sau, sa ne spuna daca admite sau nu si altceva decat strict subiectul topicului.In fond, cum spunea cineva, este un forum de discutii, iar eu adaug ca nu suntem la seminar, la vreun concurs sau workshop, ci am dori (cel putin eu cred asta) sa discutam relaxati; daca nu suntem relaxati, ci tot timpul trasi de capastru cu atata pasiune, mai bine ne odihnim la o bere sau la TV...Deci: , dragule, permiti celorlalti sa povesteasca povesti, sau doresti neaparat on-topic?Nici o suparare, de altfel... Link spre comentariu
hpavictor Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 Nu pot sa cred ca chiar toți userii pana acum seriosi sunt rauvoitori , prosti sau /si batuti in cap încât sa nu înțeleagă ca un filtru de rețea este totuși un filtru de rețea , si va rămâne un simplu filtru de rețea !Refuz sa cred acest lucru.....nu mai incercati sa mă convingeti de contrariul ....Subiectul pe care incercati sa-l dezvoltati este de interes pentru multi colegi de forum ...Dar dacă chiar trebuie sa discutati despre problemele conversiei AC - DC , puteți deschide un subiect nou . Este chiar așa de complicat ? Link spre comentariu
hpavictor Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 Devine deja ciudat, mai ales ca mai este o vorba in popor: daca mai multi oameni iti spun ca esti beat, du-te si te culca...Păcat......dar nu mă mira . In spiritul celor de mai sus , toți sunt prosti ! Au cumva alcoolmetru in buzunar ?Uitati-va la direcția in care merge România...chiar dacă nu va place , România este compusă din romani , unii dintre ei sunt useri pe acest forum , si culmea , par oameni onorabili , seriosi . Majoritatea au drept de vot ! Si culmea este ca nu sunt in stare sa respecte un regulament....Regulamentul este regulament !Fiti fericiti ! Link spre comentariu
mișa Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 Este doar un punct de vedere......Părerea mea este ca parazitii trebuie rejectati înainte de a intra in aparat . Este mai eficace așa....Iar citate cu "apa de ploaie " la modul general sunt destule pe net !Da, e un Unghi, nu un punct de vedere. As putea sa-l argumentez.Totusi, de ce nu ai pune un filtru de retea performant la intrarea in locuinta, imediat dupa contor? (oricum, filtrele EMI de obicei protejaza reteaua de parazitii produsi de unele aparate.) Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 Vă invit să discutăm aici despre filtrele de reţea şi cablurile de alimentare. Iar aţi ajuns de la filtre pasive la surse. Una-i una, alta-i alta. Nu vă puteţi deschide un subiect separat? Eu aşa am făcut cînd la ''Cabluri de audio(filie)'' am derivat către cabluri de reţea şi filtre.Cred ca este destul de clar. Iarasi urmeaza o curatenie generala Link spre comentariu
fcon Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 Iarasi urmeaza o curatenie generalaCum am mai spus: ciudat; (aproape) toate fortele militeaza pentru disciplina si curatenie! Unde-s doi, puterea creste, si dusmanul... (aici am uitat; parca: "nu sporeste"!)Bravo voua!Bucurati-va in continuare de noua voastra jucarie!Ramaneti sanatosi si voiosi! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum