Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Contra tantzarilor...

bion

Postări Recomandate

am fost cateva zile intr-un sat aproape de munte si m-au terminat tantarii... ma poate ajuta cineva cu vreo schema eficienta contra lor ? multumesc anticipat.Salutari.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• The Stressmaker

3

• mikella

2

• bion

2

• salsa

1

Top autori în acest subiect

Din cate tin eu minte au mai fost discutii despre aceasta problema, din pacate fara vre-un rezultat satisfacator. Se par ca tantarii din ziua de astazi sunt ori surzi ori ii doare la bașcheti de aparatele noastre. Si eu as fi interesat de un astfel de aparat. Deocamdata folosesc din ala cu pastila si lichid si da rezultate. Dar daca ar fi vre-un generator de frecvente care sa functioneze nu m-as supara.

Link spre comentariu

Acesta? (Eng): http://www.popsci.com/technology/articl ... sky-skeets .

Solutii mai eficiente decat plasa de tantari nu prea sunt pentru ca ori nu sunt eficiente ori sunt prea costisitoare. Daca tantaroaicele te-au inconjurat atunci iei spray-ul insecticid, o bricheta pe gaz si folosesti "dispozitivul" ca aruncator de flacari. Asa ai mai mult randament decat o "piuitoare" electronica.

O parere personala ar fi ca dispozitivul sa emita un tren de unde ultrasonice asemenator cu cel facut de liliac la apropierea de prada. In principiu, tantarul ar trebui sa incerce sa evite sursa acestui sunet.

Link spre comentariu

Cred ca cea mai buna solutie, mai ales in deplasare, este o solutie care se aplica pe piele, gen Autan (daca bine am retinut numele).Eu am descoperit, absolut intamplator, un "odorizant de camera" care nu-i omoara dar ii ameteste bine, astfel incat intra in raza de actiune a lui Tzitzu :freaza: Tocmai am dat dupa un fluture-molie si si-a facut efectul. Inseamna ca e "la moda" si anul asta ;)Ca sa vedeti ce "sanatoase" sunt astfel de produse :sparge:

Link spre comentariu

cea mai buna solutie este una naturala! de ex taunul dar ala musca si mai rau, mai e o insecta care se poate cultiva dar nu mai stiu cum ii spune, cauta pe gogle! nu iti da cu ultrasunete pe piele ca o iei rau cu capul! probat, testat, verificat, a plecat doru de-acasa! compleCT

Link spre comentariu

Asta e o solutie serioasa:

Posted Image

Cat despre ultrasunete, sunt excelente pt. soareci/sobolani, dar inutile pt. tantari. Nu sunt speriosi precum fluturii de noapte, si un fon-doi, scosi de tweeter-ul piezo la cativa KHz, nu-i sperie!

Link spre comentariu

Mitul spune ca femelele gravide (numai ele inteapa) nu suporta bazaitul masculilor din specia lor si pleaca de langa ei. La noi sunt 6 specii de tantari care inteapa si inca vre-o 20 care nu. Daca aparatelul imita masculul din specia femelei cu intentii rele e bine. Probabil ca ar trebui imitat un cor de masculi din toate cele 6 specii. Cu 20 -30 de ani in urma in Canada erau posturi de radio locale care transmiteau exclusiv bazait de tantari si toti vanatorii, pescarii, padurarii, etc. umblau cu un receptor acordat pe posturile respective. Probabil ca la tantarii lor aveau efect.

Link spre comentariu

In cazul acesta bazaitul ar fi auzit si de oameni. Cred ca inebunesc sa aud bazait de tantar nonstop.Pana acum cea mai buna solutie incercata de mine este aparatul cu pastila si lichid.Treaba este sa nu uiti sa schimbi pastila in fiecare seara.Si aparatul cu bec functioneaza, doar ca mie imi este foarte greu sa dorm cu bec aprins.

Link spre comentariu

Problema mea e dupa-amiaza ca plec cu detectorul de metale pe camp si pe la apusul soarelui vine invazia, 1.nu pot umbla cu plasa in cap :ras: 2.nici cu neonul ala violet, asa ca i-mi ramane vreun spray sau ceva cu ultrasunete.Salutari.

Link spre comentariu

O corectie. O femela de tantar ca sa depuna oua are nevoie de sange, altfel nu depune. Organele de simt ale tantarului femela sunt specializate pe detectia mamiferelor. Asta inseamna ca primul organ de simt pe care il foloseste este vazul, ca la toate insectele. In momentul in care s-a apropiat suficient intra al doilea simt, cel al dioxidului de carbon, care indica sursa de hrana. La apropierea de corpul cald intra cel de-al treilea simt, cel termic, care ajuta la localizarea vaselor de sange din piele. In toata ecuatia asta nu vad pozitia lampii cu ultraviolete, asa ca un tantar trece pe langa lampa ca si cum nu ar exista.

Dau un link dar nu cu titlu de reclama, doar ca informatie continuta (Eng): http://www.home-mosquito-control.com/le ... o-trap.php . Sau o varianta foarte ieftina dar mai putin eficienta (Eng):

.

Asa ca variantele electronice sunt mai putin eficiente decat aceste doua metode.

@bion: varianta cea mai putin complicata este spray-ul.

Link spre comentariu

cea mai buna solutie este una naturala! de ex taunul dar ala musca si mai rau, mai e o insecta care se poate cultiva dar nu mai stiu cum ii spune, cauta pe gogle! nu iti da cu ultrasunete pe piele ca o iei rau cu capul! probat, testat, verificat, a plecat doru de-acasa! compleCT

Nasol rau cu tantarii astia !!! Cica dupa ce te musca poti sa nu mai fi coerent...si scri ca ma sus.

Ceva de genul Autan folosesc si eu in fiecare vara cand stau seara afara.

Eu citisem pe undeva ca mirosul transpiratiei corporale ar atrage tantarii (fie ei femele, mascului sau orice alta combinatie). Mie unul transpiratia nu-mi miroase aproape DELOC, dar dintr-un grup de oameni decat pe mine ma inteapa tantarii.

Link spre comentariu

Nu faceti confuzia intre mirosul de transpiratie asa cum il percepem noi, rezultatul descompunerii de catre bacterii a transpiratiei si de ceea ce detecteaza un tantar, molecule specifice din transpiratie (asemenatoare cu "octenol"-ul din link-ul precedent). Aici intervine specializarea tantarilor, se pare ca prefera anumite persoane doar datorita acestor molecule, sau a combinatiei lor. Se poate spune la fel si despre celelalte simturi pe care le foloseste sau, in limbaj popular " are sangele mai dulce".

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări