Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

reglare bias la DIY200

tpc

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tpc

5

• mircea888

3

• remus68

1

Top autori în acest subiect

Salut, ma poate ajuta cineva cu modalitatea de reglare al curentului de mers in gol la DIY200 ?Multumesc

Nu stiu exact de la ce producator le ai tu, cred ca sunt mai multe cu acelasi nume...Daca sunt de la Sorteh (viewtopic.php?f=5&t=58834) atunci vezi ca ai un semireglabil notat "BIAS ADJ" langa transistorul superdiodei, de acolo reglezi. Doar sa ai grija sa monitorizezi curentul prin finali cand faci reglajul.
Link spre comentariu

Da ,este vorba de module se la domnul sorteh , stiu semireglabilul de care se regleaza , dar nu stiu modalitatea practica , adica intre ce puncte de pe circuit se inseriaza miliampermetru si intre ce valori trebuie sa ma incadrez .

Link spre comentariu

Da ,este vorba de module se la domnul sorteh , stiu semireglabilul de care se regleaza , dar nu stiu modalitatea practica , adica intre ce puncte de pe circuit se inseriaza miliampermetru si intre ce valori trebuie sa ma incadrez .

Ai putea sa inseriezi ampermetrul in locul uneia din sigurantele fuzibile si reglezi curentul undeva intre 50-150mA. De fapt acest curent reprezinta curentul total de pe o ramura de alimentare si include si curentul prin celelalte etaje care e de aproximativ 10mA. Dupa ce reglezi curentul e bine sa pui ampermetrul si pe cealalta ramura ca sa verifica daca e la fel.

Alta varianta este sa masori caderea de tensiunea pe rezistorii din emitorii finalilor (vezi ca sunt doi in aceeasi capsula) si imparti aceasta tensiunea la valoarea rezistorilui ca sa afli curentul, ( rezistorul are undeva intre 0.22-0.47 ohmi).

Facand aceasta operatie de fapt aplici legea lui Ohm: I=U/R, deci daca masori in mV si imparti la ohmi vor rezulta mA.

Acest reglaj se face fara semnal aplicat, de preferat cu intrarea pusa la masa.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări