tpc Postat Iunie 1, 2012 Partajează Postat Iunie 1, 2012 Salut, ma poate ajuta cineva cu modalitatea de reglare al curentului de mers in gol la DIY200 ?Multumesc Link spre comentariu
mircea888 Postat Iunie 1, 2012 Partajează Postat Iunie 1, 2012 Salut, ma poate ajuta cineva cu modalitatea de reglare al curentului de mers in gol la DIY200 ?MultumescNu stiu exact de la ce producator le ai tu, cred ca sunt mai multe cu acelasi nume...Daca sunt de la Sorteh (viewtopic.php?f=5&t=58834) atunci vezi ca ai un semireglabil notat "BIAS ADJ" langa transistorul superdiodei, de acolo reglezi. Doar sa ai grija sa monitorizezi curentul prin finali cand faci reglajul. Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 1, 2012 Partajează Postat Iunie 1, 2012 Banuiesc ca despre acel montaj este vorba viewtopic.php?f=59&t=58834&p=990743#p990743@tehniumpc, ai facut modificarea? Link spre comentariu
tpc Postat Iunie 4, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2012 Da ,este vorba de module se la domnul sorteh , stiu semireglabilul de care se regleaza , dar nu stiu modalitatea practica , adica intre ce puncte de pe circuit se inseriaza miliampermetru si intre ce valori trebuie sa ma incadrez . Link spre comentariu
mircea888 Postat Iunie 4, 2012 Partajează Postat Iunie 4, 2012 Da ,este vorba de module se la domnul sorteh , stiu semireglabilul de care se regleaza , dar nu stiu modalitatea practica , adica intre ce puncte de pe circuit se inseriaza miliampermetru si intre ce valori trebuie sa ma incadrez .Ai putea sa inseriezi ampermetrul in locul uneia din sigurantele fuzibile si reglezi curentul undeva intre 50-150mA. De fapt acest curent reprezinta curentul total de pe o ramura de alimentare si include si curentul prin celelalte etaje care e de aproximativ 10mA. Dupa ce reglezi curentul e bine sa pui ampermetrul si pe cealalta ramura ca sa verifica daca e la fel. Alta varianta este sa masori caderea de tensiunea pe rezistorii din emitorii finalilor (vezi ca sunt doi in aceeasi capsula) si imparti aceasta tensiunea la valoarea rezistorilui ca sa afli curentul, ( rezistorul are undeva intre 0.22-0.47 ohmi). Facand aceasta operatie de fapt aplici legea lui Ohm: I=U/R, deci daca masori in mV si imparti la ohmi vor rezulta mA. Acest reglaj se face fara semnal aplicat, de preferat cu intrarea pusa la masa. Link spre comentariu
tpc Postat Iunie 4, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2012 Multumesc pentru raspuns .Stima Link spre comentariu
tpc Postat Septembrie 21, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2012 pe rezistorii din emitorii finalilor imi arata tensiune 0 Link spre comentariu
mircea888 Postat Septembrie 21, 2012 Partajează Postat Septembrie 21, 2012 Pe ce scala a multimetrului ai masurat? Trebuie sa masori pe scala de 200mV curent continuu (sau care e de ordinul mV la tine) Link spre comentariu
tpc Postat Februarie 10, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2013 Pe scara de 200mv Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum