Vizitator darkangelbv Postat Mai 3, 2006 Partajează Postat Mai 3, 2006 SalutIdeea de baza este aceasta:4 sateliti de 10-20W1 satelit ~25W1 subwoofer pe 8 ohmi de 100WChestia cu satelitii cred ca o rezolv cu niste TDA-uriCea cu subwooferul nu vreau nici un TDA7294vreau ceva cu tranzistorisursa preferabil in comutatie pt ca e mai putin voluminoasa (si eu am ceva cu transformatoarele mari adik nu le suport)Astept sugestiiAcum e mai greuam un receiver IR de la o "combina" mai veche si o telecomanda de la un RECOR (are 3 butoame UP DOWN si ON/OFF)aici este chestia mai grea pt ca nu am nici o idee despre telecomanzi (adik stiu ca au niste oscilatoare in ele si reciverul decodeaza semnalul primit de la telecomanda sau cam asa ceva....)era sa uit de cablajsa fie simplu placat (ca cel dublu placat nu l-am incercat niciodata) si toate componentele sa se afle pe acelasi PCBastept si schema cablajului in format .gif, .jpg sau .pdf (nu pt orcad sau mai stiu eu ce minunatii pt ca nu dispun de programele astea)Daca imi spuneti si cam cat ma va costa minunatia asta v-as fi foarte recunoscatorMultumesc anticipat tuturor... Link spre comentariu
Kytan666 Postat Mai 3, 2006 Partajează Postat Mai 3, 2006 .. tu chiar nu vrei sa muncesti deloc ? :weedman: parca ai da comanda la o firma de profil :director: dece nu cauti schemele( http://www.google.ro ) , sunt o gramada pe net cu tot cu cablaj , si le desenezi pe toate pe o placa mai mare una langa alta , iar la treaba cu telecomanda ziceai ca ai reciveru... ar trebui sa fie un integrat pe acolo, cauta pe un site cu datasheeturi ( http://www.datasheetcatalog.com de exemplu)date despre el si gasesti in datasheet si scheme de aplicatie si te prinzi cum merge . parerea mea e ca e cel mai simplu asa, posteaza aici cate un link cu ce ai vreau tu si primesti pareri, sugestii.. ca asa sa puna fiecare scheme care cum apuca iese un topic alandala sunt pe forum multe scheme bune la ce-ti trebe plus ca sunt si discutii pe baza lor Link spre comentariu
Vizitator darkangelbv Postat Mai 3, 2006 Partajează Postat Mai 3, 2006 Circuitul este KA2181 ...Chestia e ca vreau sa-l fac intr-un timp scurt (maxim o saptamana)asa ca nu am timp mult de ganditmai am timp pana vineri de gandire la scheme vreau sa-l termin pana luni(sa speram)Iar la telecomenzi dupa cum am spus nu ma pre pricep(chiar de loc)asa ca tot la mana voastra raman :supz: Link spre comentariu
Kytan666 Postat Mai 3, 2006 Partajează Postat Mai 3, 2006 zii ce e cu reciveru ala, ce contine Link spre comentariu
Vizitator darkangelbv Postat Mai 3, 2006 Partajează Postat Mai 3, 2006 e reciverul IR (un fel de tranzistor BD lucos pe o parte care e legat la pinii 7(sau 2 nuj exact ) si printr-o rezistenta la pinul 8 (sau 1) cu mai multe piese pe o plcutza care era ecranata in zilele ei bune...Chestia e ca vreau sa folosesc doar reciverul ala IR (dioda receptoare)pt ca circuitul ala KA nuj cat o mai duce.... Link spre comentariu
piglett Postat Mai 3, 2006 Partajează Postat Mai 3, 2006 ma baiatule! da' tu de unde ai mai aparut? de pe ce planeta? ce-i cu postul ala? satelitii ii rezolvi cu LM3876 iar pentru subwoofer ti-am atasat mai jos schema.... toate alimentarile sunt la +/-35V deci vei avea nevoie de un traf de 2*27V alternativ la circa 400W <----suficient cat despre pret......NU VREI SA STII CAT AJUNGE!!! gandeste asa: incinte, difuzoare, filtre active, amplificatoare, radiatoare, traf, cond de filtraj, cablaraie, cutie pentru amplifuri.....ETC eu iti dau un minim de 10 milioane.....si...NU il vei termina intr-o saptamana! P.S. cablajul ti-l faci singurel...sau nu esti in stare? fara suparare! Link spre comentariu
Vizitator darkangelbv Postat Mai 3, 2006 Partajează Postat Mai 3, 2006 Hmm am venit de pe planeta moldova )OnTopic:dupa cum am spus ma intereseaza partea de telecomanda )amplifurile le rezolv in maxim 2-3 ore Iar la pret nu am luat in considerare incintele , radiatoare si alte chestii "marunte" pe care le am din fericire...asa ca la pret m-am referit la pretul partii de telecomanda si la amplificatoare (pretul circuitului de telecomanda ma framanta mai mult)In privinta schemei postate de tine nu-mi plac tranzistorii aia finali si nici prefinalii (adica nu-mi place cum scrie MJ.... nu mai bine scria 2N.. sau macar BD... ) :weedman: Oricum mersi de apreciere )aaaa si sursa ar mai fi u zici sa pun un traf cu niste cozi babani?? (sa renunt la comutztie??) sincer imi place cum suna "comutatzie" :supz: :supz: :supz: :supz: :supz: cam atat ca am luat-o razna ))Oricum topicul este pe cat se poate de serios, adica eu chiar sunt hotarat sa-l fac... Link spre comentariu
Vizitator darkangelbv Postat Mai 3, 2006 Partajează Postat Mai 3, 2006 la sfatul lui Kytan666 cred ca voi incerca schema asta http://us1.webpublications.com.au/stati ... 59_4mg.jpg problema se pune iar cat costa? implica dificultati mari de executie? Link spre comentariu
one Postat Mai 4, 2006 Partajează Postat Mai 4, 2006 La partea cu telecomanda vreau sa te dezamagesc :snakeman: Telecomanda de la Recor este pt. niste circuite TC9149 parca si are doar acele 4 comenzi (mute, vol+, vol-, power).Receptorul tau de la combina este doar un senzor, nu si decodificator. Acesta din urma ar fi trebuit sa il iei tot din combina, adica TC9149, impreuna cu un integrat TC9153 parca, acesta era pt. volum si celelalte functii.Sursa in comutatie nu pot sa ti-o recomand sau sa o descriu, caci nu prea au facut-o altii pe la alte topicuri pt. surse, nu are rost sa mai dezbatem acum. Baga si tu totul in subwoofer ca si asa o sa fie mare si greu (doar o sa aiba 100W, nu?).TDA7294 ar fi fost o solutie ieftina, dar daca vrei altceva ti se poate oferi o recomandare, nu totul, mura in gura.Apropos, cand ai intrebat cat costa, ma gandeam la cat costa toate informatiile, adica proiectul "la cheie", cum ai cerut tu. :snakeman: Link spre comentariu
Filipone Postat Mai 4, 2006 Partajează Postat Mai 4, 2006 Hmm am venit de pe planeta moldova )OnTopic: dupa cum am spus ma intereseaza partea de telecomanda ) amplifurile le rezolv in maxim 2-3 ore Vrei sa spui ca faci 6 cablaje si lipesti toate piesele in 2-3 ore si o sa iti mai si mearga? Deschide-ti nene firma! Iar la pret nu am luat in considerare incintele , radiatoare si alte chestii "marunte" pe care le am din fericire... asa ca la pret m-am referit la pretul partii de telecomanda si la amplificatoare (pretul circuitului de telecomanda ma framanta mai mult) In privinta schemei postate de tine nu-mi plac tranzistorii aia finali si nici prefinalii (adica nu-mi place cum scrie MJ.... nu mai bine scria 2N.. sau macar BD... ) :weedman: Oricum mersi de apreciere ) :smt005 :smt005 Dar nici mie nu imi place ca scrie acolo IN... NU stii maestre sa cauti in cataloage echivalente? aaaa si sursa ar mai fi u zici sa pun un traf cu niste cozi babani?? (sa renunt la comutztie??) sincer imi place cum suna "comutatzie" :supz: :supz: :supz: :supz: :supz: Vrei sa faci si o sursa in comutatie cu autoreglare a tensiunii de iesire in functie de puterea dorita de utilizator? Sa fie power efficient nu? Si sunt curios in cat timp o faci pe aceea.. hai 4 ore ca mai trebuie sa bobinezi niste trafuri. Revino-ti man ca esti dus cu pluta :weedman: cam atat ca am luat-o razna )) Oricum topicul este pe cat se poate de serios, adica eu chiar sunt hotarat sa-l fac... Pai tu vrei sa luam in serios un om care a luat-o razna? piglett.. tot respectul :prayer: Link spre comentariu
Vizitator darkangelbv Postat Mai 4, 2006 Partajează Postat Mai 4, 2006 Cablajele?? care? ca este doar unu si am experienta la cablaje (vreo 10 la activ in ultimele 2 saptamani) da detalii in legatura cu circuitul ala pt IR pt ca eu vreau sa folosesc telecomanda aia...alta optiune ar fi una universala pt tv... dar aia nu prea vreau s-o folosesc..ciao ma cam grabesc asa ca bee cooolll :supz: :partyman: :partyman: Link spre comentariu
FIXVID Postat Mai 5, 2006 Partajează Postat Mai 5, 2006 In privinta schemei postate de tine nu-mi plac tranzistorii aia finali si nici prefinalii (adica nu-mi place cum scrie MJ.... nu mai bine scria 2N.. sau macar BD... )nare nimik daca scrie acolo mje, ca nu esti obligat sa pui fix cum scrie acolo. am facut schema aia si am pus tranzistori de care-ti plac tie: ca si finali am pus perechea celebra 2n3055 si mj2955, iar ca si prefinali am pus bd140\139in configuratia asta poti sal alimentezi la +-35 dar nu o sa ai mai mult de 50W@8ohm. piesele originale ar rezista si pana la +-42.. pt un surplus de putere in 8ohm Link spre comentariu
Vizitator darkangelbv Postat Mai 5, 2006 Partajează Postat Mai 5, 2006 In urma unui scandal cu vecinii petrecut acum 10 minute nu mai vreau 100W pe bass vreu ceva la 250 :weedman: ca sa aiva ce comenta atunci......si puterea satelitilor creste proportional :finga: La partea cu telecomanda nu ma ajuta nimeni???nici o idee? Link spre comentariu
Vizitator Dragos2002 Postat Mai 5, 2006 Partajează Postat Mai 5, 2006 Off Topic:A deci sa intelegem ca vrei sa iti faci sistemul ca sa "omori vecinii" sau ceva de genu.On Topic:Incearca pentru sateliti niste amplificatoare cu 2N3055 ca sa ii duci aproape de 50W ca asemenea tranzistoare nu duc mai mult. Iar pentru subwoofer incearca un IPA400. Eu te-as sfatui pentru sateliti sa folosesti IPA60 sunt cu MOS-FET-uri si se aud farte bine. Link spre comentariu
Vizitator darkangelbv Postat Mai 5, 2006 Partajează Postat Mai 5, 2006 Cand am pus postul vroiam sa-l fac doar de placere dar dupa scandalul din seara asta vreau sa-i omorrrrrrrrrrrrrrrrDeci ti-as fi recunoscator daca ai da mai multe idei (si 2N3055 duce doar 50W???? pt ca eu am o schema intr-o carte veche cu amplif de 100W pe 2N-uri)Chestia cu telecomanda HELP ME PLS...... :prayer: :prayer: :prayer: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum