Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv TRUVISION fara sunet!

Postări Recomandate

Salutare meseriasi.Am mai dat de inca un defect ciudat ,la acest tv problema este ca nu are sunet ,dupa masuratorilede rigoare in ceea ce priveste etajul de sunet am ajuns la concluzia ca piesa defectpra este finalul audio acesta constand in integratul TDA7494 ,deoarece se alimenteaza corect ,ajunge semnal audio pe pinul de IN dar pe iesire nu scoate decat 1,7vcc ,am inlocuit integratul cu un altul nou dar manifestarea este aceiasi ,am trecut din nou la masuratori dar nu pot sa concep ce anume nu il lasa sa pleece.Procesor ST92195C7B;junla stv2248;sursa TDA1686Q;

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• spyry

1

• BUGHIU

1

• neculavasile

1

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

Cauta datasheetul CIului si vezi daca nu are pin de mute sau stby.Asta ar trebui sa fie problema.

Are dreptate Dan cred si eu ca are pin mute
Link spre comentariu

TDA7494 are pini de mute,stby,volume control si input select(are 3 intrari).Cred ca trebuie verificate nivelele pe toti acesti pini.De asemenea are condensator de cuplare cu difuzorul deci in functionare normala pe iesire trebuie sa fie jumatate din tensiunea de alimentare.

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Am citit acest post vechi sa nu mai deschid altul dar vad ca e fara rezolvare am si eu un caz de tv Orson M2140MTS sasiu PT 90 si e echipat cu TDA7494 fara sunet, am facut toate masuratorile primeste semnal audio pe pimul 5 reglabil in amplitudine in functie de volum ST BY pinul 9 e legat la masa, mute pinul 10 am 1,2V, daca actionez din telecomanda mute lucreaza de la 5v in regim de mute ON si 1,2v in regim mute OFF pe pinul 14 cuplaj cu condensatorul am 1V?!! si asta ma dus la final defect.

Am cumparat altul si exact acelasi lucru tot nu am sunet si aceleasi tensiuni sa fie stift eu asta tind sa cred??

A mai patit cineva asa?

Editat de marcel2006
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări