Vizitator fod Postat Mai 31, 2012 Partajează Postat Mai 31, 2012 Am facut o placa de achizitie cu transmisie wireless a datelor catre un soft de monitorizare pe calculator. Dupa ce am facut placa si am ajuns la varianta finala am testat placa timp de cateva zile, dar am observat ca dupa ce merge vreo doua zile se opreste din functionare(nu isi reia fuctionarea nici dupa restart nici dupa ce o scot din priza si o bag la loc) dar daca reprogramez aceasi pic cu acelasi soft folosit pe aceiasi placa merge fara probleme.Am folosit PIC16F877.Ati mai patit asa ceva? Care poate fi problema? Link spre comentariu
nooob64 Postat Mai 31, 2012 Partajează Postat Mai 31, 2012 Pot fii ceva paraziti de la retea ce nu ii place si se corupe eeprom (daca folosesti) sau in cel mai rau caz rom-ul ceea ce ma indoiesc. Link spre comentariu
Vizitator fod Postat Mai 31, 2012 Partajează Postat Mai 31, 2012 Aha, pot elimina cumva problema asta? Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Iunie 2, 2012 Partajează Postat Iunie 2, 2012 Si eu am avut o problema care cred ca sa tras de la o sursa in comutatie pentru incarcarea unui acumulator de 7Ah Am montato la o distanta mai mare si dupa rescrierea pic-ului 16f877a a disparut problema .. Asta era la ultima incercare a montajului acum sincer nu mai stiu daca mai functioneaza montajul dar atunci a fost ok Link spre comentariu
puriu Postat Iunie 2, 2012 Partajează Postat Iunie 2, 2012 Foarte probabil se corupe memoria program. Parazitii o pot face. Ar fi interesant de comparat (in MPLab) codul din MC-ul blocat cu codul sursa. Cel mai simplu este de pus un condensator ceramic direct intre bornele de alimentare si toti pinii neutilizati la masa. Link spre comentariu
Vizitator fod Postat Iunie 2, 2012 Partajează Postat Iunie 2, 2012 Aha, eu nu am pus condensatori de filtrare pe alimentare pt ca am citit in datasheetul sursei pe care o folosesc ca are, dar se pare ca nu e suficient...O sa pun un condensator de catva uF pe alimentare si sper sa nu mai apara problema...Multumesc pentru sfaturi! Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Iunie 5, 2012 Partajează Postat Iunie 5, 2012 Sa ne spui si noua daca sa rezolvat problema:) Link spre comentariu
Vizitator fod Postat Iunie 5, 2012 Partajează Postat Iunie 5, 2012 Am pus astazi un condensator de 470uF si o sa ii dau drumul sa mearga zilele viiroare si sper sa se rezolve problema. O sa scriu pe forum daca sa rezolvat sau nu.Multumesc. inca o data pentru sfaturi! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum