Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect incinte ...

arhanghelxxl

Postări Recomandate

Buna ziua tuturor!Tocmai ce ami terminat de pus la punct amplificatorul de aici :viewtopic.php?f=28&t=96476Durere mare insa ca imi stric urechile pe tot felul de "boxe" .Vreau daca puteti sa ma ajutati in gasirea unui model de incinta pe care sa o "dotez" cu difuzoare de 15'' pe joase (daca va fi pe 2 sau 3 cai nustiu inca) .Mentionez ca nu vreau sa pun orice tip de difuzor gen SAL sau alte cele...Ganditiva la componente decente va rog .Daca o sa reusesc sau nu sa imi fac aceste incinte depinde foarte multe de parerile avizate pe care le aveti -eu sunt un incepator in mai toate lucrurile!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Shambala

5

• arhanghelxxl

5

• ahegyes

2

• hoitu1983

1

Top autori în acest subiect

Am studiat fenomenul Sh si cred ca toti stiu ca sh inseamna uzat sau putin defect neobservabil ce e drept uneori!Eu vreau ceva sa imi gadile auzul dupa moftul meu ,nu dupa ce altcineva a rupt joasele sau mediile si o alta persoana a intervenit cu "retusuri" nereusite sau inlocuiri de componente nepotrivite !

Link spre comentariu

Mai trebuie sa ai si spatiu pt OB; inghesuite langa pereti intr-o camera de bloc suna dezamagitor.Precizeaza bugetul si spatiul si venim cu sugestii.

Link spre comentariu

Spatiul ce e drept e mic aproximativ 30mp in sufragerie!Buget aproximativ(foarte relativ in functie de ide) sa zicem un punct de plecare 2500-3000 ron pentru difuzoare!

Link spre comentariu

Daca vrei sa faci ceva DYI , eu i-ti recomand HP15W de la PAudio pt bass , BG17 de la Visaton pt medii si un tweeter la alegere ( dar sa fie de calitate si sclipitor :oky: ).Difuzoarele recomandate , le detin si am experimentat cu ele pe un amplificator cu PCL200 SE de 3W , iar rezultatul este mai mult decat multumitor.

Link spre comentariu

Doar din considerente estetice, mi se par mari 15" in incinte home, in camere altele decat foarte mari. Pe de alta parte, basul scos de un 15" bun cu greu poate fi scos de 2 x 10", si doar cu puteri electrice semnificativ mai mari.Problema este ca pentru a obtine acel bas "fabulos" vei avea nevoie de volum mare la incinta. Bine, volum mare ar iesi si cu 2 x 12" sau chiar 2 x 10", dar cutia poate rezulta mai supla. Probabil ca te-ai gandit dinainte la viitoarea infatisare a incintelor, ca si la destinatie - home [90%] fixe, sau "de plimbat la petreceri".Dat fiind ca acum nu prea se mai fac incinte home cu 15", ca modele posibile vezi Cervin Wega sau vintage-urile: Technics, JBL, Cabasse, Fostex... ma rog, toata gama.Inainte de alegerea difuzoarelor cred ca ar fi bine sa alegi modelul de cutie - BR sau BLH, caz care probabil deriva si din destinatia lor (nu prea vad pe nimeni plimband BLH-uri cu 15" :rade: )

Link spre comentariu

Am recitit postul tau si am intels mai bine.2 cai inseamna aproape automat woofer bun de banda larga, deci scump cu spume (vezi audio-nirvana), intr-o cutie BLH cred - aici Felixx iti poate recomanda cel mai bine modelele caci le viseaza. 3 cai poate insemna un woofer sensibil mai ieftin, dar musai o medie si o inalta de buna calitate (cu spl mare) - poate un Fostex 208Sigma sau un Visaton B200 cu supratweeter - poate un ribbon ?

Link spre comentariu

Iti fac cu ochiul, dar ai citit ce scrie acolo ? (in afara de : "When listening to good dipole bass, one begins to question whether one has ever really heard proper bass before. ... If you have doubts, try the 909. If the truth hurts, you can always resort to the common reaction. I can assure you that once you experience quality dipole bass, it's hard to go back to boxed bass regardless of whether one otherwise likes dipoles or not." ) :)Exista anumite cerinte - minim 60-80cm departare de peretele din spate , macar inca pe atat departare de peretii laterali (Jamo recomanda 1 si respectiv 1,2m) si macar inca 2-3 m liberi in spatele pozitiei de ascultare."Some people argue that dipoles perform sensibly only if they can be dragged at least 2 meters from the wall behind them and there's sufficient space left behind the listener's back."OB-urile sunt incintele care interactioneaza cel mai mult cu camera, care va necesita tratamente acustice."Just for curiosity, I tried my 10wpc 6V6 amp too and was amazed by how well the tubes did on these 86 - 88dB panels. In the end, I did switch back to the transistors not only because I felt that the valve advantages in the midrange were not sufficient to offset the lack of control in bass, but because throughout listening to the R909, I got this impression that its sound policy operates on a macro rather than micro level. Discrete differences in the tone color between various amps aren't a matter of life and death with this speaker. The sound is not transparent in that sense."

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări