Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

aparat sudura

Vizitator victorc

Postări Recomandate

Vizitator victorc

buna!sunt incepator in ale electricii si electronicii si as dori,va rog,indrumare serioasa in vederea confectionarii unui aparat de sudura traditional(tip transformator)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kuchta Petru

1

• remus68

1

• puriu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Varianta simpla: cauta unul care iti place cum sudeaza si incearca sa-l clonezi cat mai bine. Aici nu e nevoie de forum.Varianta complicata: burta pe carte + proiectare + executie corecta. Aici e nevoie de forum.

Link spre comentariu

Un aparat de sudura se face relativ usor, dar trebuie sa ai rabdare. Miezul nu este pretentios, tolele se pot confectiona din tabla ordinara neagra de 0,3-0,5mm. Bobinajul se face pe carcasa din pertinax sau fibra de sticla. Sirma de bobinaj poate sa fie din cupru masiv de 2.2mm izolat in bumbac. Pentru secundar unii meseriasi folosesc sirma de aluminiu care se gaseste mai usor. Nu am dat calcule pentru numarul de spire, asta este in raport de sectiunea miezului. Am inteles ca esti incepator, mai mult nu pot sa-ti spun, trebuie sa mai citesti despre acest subiect. Petrica

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări