Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Antena Fm.

Vizitator nigel78

Postări Recomandate

Wieso könnten Stromleitungen ein Gesundheitsrisiko sein?

Wo Strom fließt, entstehen elektrische und magnetische Felder. Auch in Lebewesen gibt es elektrische Ströme, etwa in den Nerven und im Herzen. Äußere elektrische und magnetische Felder können mit denen im Körper wechselwirken oder zusätzliche Felder erzeugen. Überschreiten die äußeren Felder bestimmte Schwellenwerte, können sie die Gesundheit akut gefährden und etwa Kammerflimmern auslösen. Es gelten allerdings Grenzwerte, die das verhindern sollen.

Welche Risiken gibt es im Alltag dann?

Es gibt Studien, die auf ein erhöhtes Auftreten neurodegenerativer Krankheiten wie Alzheimer oder ALS hindeuten, wenn Menschen – etwa beruflich – sogenannten niederfrequenten Feldern ausgesetzt sind. Diese gibt es rund um Wechselstrom-Hochspannungsleitungen, aber auch im häuslichen Bereich. Andere Studien weisen darauf hin, dass Magnetfelder das Leukämie-Risiko bei Kindern erhöhen können. Die internationale Agentur für Krebsforschung (IACR) hat solche Felder als "möglicherweise krebserregend" eingestuft. Zudem gibt es Menschen, die Beschwerden wie Kopfschmerzen oder Müdigkeit auf elektrische und magnetische Felder in ihrer Umwelt zurückführen.

Pe scurt: provoaca Alzheimer, boli neurodegenerative, leucemie, cancer, oboseala cronica, dureri de cap. 

Nemtii au facut peste 30 studii si cheltuit peste 18 milioane euro. 

Editat de Усилитель
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 55
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sov

18

• validae

8

• BRANCA

4

• Усилитель

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La liniile acestea,de medie tensiune, nu se pune problema efectelor negative produse de câmpul electric... distanta minima față de sol ale conductoarelor este 9m.... câmpul produs la nivelul solului este insignifiant.... 

Link spre comentariu
13 minutes ago, BRANCA said:

Flomar.Dacă ai locui lângă linie nu cred că n-ar influenţa.Aşa,în grădină,unde treci ocazional,nu te poate influenţa.

Da , asta e si parerea mea , oricum de ex la 2200V nu se da autorizatie de constructie mai aproape de 7m.

Si nu numai tensiunea conteaza ci si puterea care circula prin linie.

Pe poza cu stalpul si linia ,sred ca distanta de la sol e mai mica de 9m.

Sa ne reintoarcem la antene FM .

Am si ceva radiouri cu lampi ( la buc mai putine lampi decat la cele  tranzistoare )  care au si FM , 

Grundig, Blaupunkt etc , au pe partea de sus a carcasei ( bachelita )  lipit folie de aluminiu dipol deschis , si ofera o receptie peste asteptari....

Link spre comentariu

Receptorul din topic pare a fi dereglat sau are sensibilitatea scazuta din fabricatie. Orice antena " normala " da rezultate mediocre, datorita castigului scazut ( cativa dB ). 

Solutia este o antena activa ( cu alimentare ). Aceasta are un castig mult mai mare decat una obisnuita. Se gasesc la preturi mici in magazine...si la preturi modice (  5- 15 lei ) prin talciocuri. 

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Am gasit printre lucrurile vechi, aceasta antena cu alimentare, pt TV. O fi buna sa o transform in antena fm si daca da, cum anume? ? 

Link spre comentariu

Pai in primul rand trebuie sa ai o antena de radio FM.Cutia aia este un amplificator de cablu care are si banda de radio FM.Trebuie sa construiti sau sa cumparati o antena si daca semnalul nu este suficient de puternic puneti si amplificatorul.Daca sunteti in oras probabil se aud niste posturi.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Cred că problema lui SOV este cum să conecteze o antenă FM dipol (cu cablu coaxial - deci fir central și tresă) la  un radio cu intrare fir central  fără tresă. Și eu aș vrea să rezolv pentru mine aceeași situație. Nu prea le am nici eu cu antenele dar presupun că dacă ar monta la radiou o mufă coaxială la care să lege firul de antenă  de care spunea, la borna centrală iar masa aparatului (de radio) la borna exterioară (inelară) a mufei s-ar rezolva problema, dar mai rămâne aceea că impedanța  de intrare  trebuie să fie egală cu impedanța de ieșire a antenei bipolare utilizate. Majoritatea antenelor dipol cu cablu coaxial au 75 ohmi (cam toate). Deci cum faci ca impedanța de intrare la radioul respectiv să fie tot de 75 ohmi ( ca randamentul de transfer de putere să fie maxim). Există posibilitatea de a face rost de un adaptor de impedanță pe care să-l mai adaogi sau ceva de felul ... ?

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Daca ai antena dipol cu cablu de 75 de ohm si intrarea in receptor are tot 75 ohm, egarea se face simplu printr-o mufa gen TV. Daca antena e legata ca dipol de 300 ohm si intrarea in receptor e de 75 ohm, ai nevoie de un traf de impedanta 300/75, balun. Daca antena e un dipol legat pe 75 ohm si intrarea in receptor e de 300 0hm, ai nevoie tot de balun montat invers 70/300

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări