Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Antena Fm.

Vizitator nigel78

Postări Recomandate

• Răspunsuri 55
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sov

18

• validae

8

• BRANCA

4

• Усилитель

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu, fiindcă potenţiometrul are altă problemă decât oxidarea.Acolo e zgâriată porţiunea rezistivă, se rezolvă numai cu grafit de la creion, alte soluţii sunt doar provizorii şi nu durează.Vă spun în cunoştinţă de cauză, acum mulţi ani reparam casetofoane şi nu aveam stocuri de potenţiometre de diverse tipuri, creionul dat pe banda rezistivă era sfânt..

Link spre comentariu

Am inteles,multumesc. Ca sa curat potentiometru trebuie sa-l desfac bănuiesc. Si care e partea rezistiva mai exact, care trebuie reconditionata? Scuze, poate pare simplu, dar nu stiu... 

Link spre comentariu

Uite cum arată un potenţiometru simplu.Porţiunea rezistivă e banda de culoare închisă în forma literei Omega, pe care calcă lamela cursorului.Dai cu creionul exact pe porţiunea pe care calcă lamela cursorului, probabil se vor şi observa urme de uzură cauzate de frecarea repetată....File:Single-turn potentiometer with internals exposed, oblique view.jpg

Link spre comentariu

O intrebare of topic, poate stie vreun coleg. Am in gradina 2 stalpi de transport curent electric, e periculos sa stai sub ei? Citesem undeva mai demult ca nu e prea sănătos sa ai asa ceva in apropiere. 

IMG_20210121_162019_resize_79.jpg

IMG_20210121_162040_resize_1.jpg

Link spre comentariu

Ar trebui stiut ce tensiune este, fiecare are o distanta de influenta, nu e sanatos, am vazut o emisiune la nemti despre asta, la o inalta "normala era 75m intr-o parte si tot atata in cealalta. 

Daca stalpii sunt pe pamantul tau poti cere sa le mute (nu le vor muta) dar poti cere chirie. 

Singurul lucru pozitiv : iarba si probabil alte plante cresc mai mari.... 

Link spre comentariu
39 minutes ago, sov said:

Am in gradina 2 stalpi de transport curent electric, e periculos sa stai sub ei? Citesem undeva mai demult ca nu e prea sănătos sa ai asa ceva in apropiere. 

Este la fel de periculos ca in cazul in care stai in casa sub un bec.
Poate daca bate vantul prea serios si cad firele sau stalpul pe tine sa reprezinte un pericol :)

26 minutes ago, Усилитель said:

Ar trebui stiut ce tensiune este,

Cam ce tensiune crezi ca poate sa fie pe un semenea stalp cu asa izolatori?

Link spre comentariu

Este retea de transport cu Un=20kv cu neutrul tratat... sunt generalizate la nivelul întregii țări și alimenteaza trafurile de 20/0,4kv de diferite puteri, care ofera tensiunea de 230/400v la nivel de consumator casnic... acolo e un racord din axul principal care alimenteaza o derivatie locala.... ce se vede in poze este separatorul tripolar de exterior(STE)... 

Link spre comentariu
Acum 3 ore, flomar60 a spus:

Este retea de transport cu Un=20kv cu neutrul tratat... sunt generalizate la nivelul întregii țări și alimenteaza trafurile de 20/0,4kv de diferite puteri, care ofera tensiunea de 230/400v la nivel de consumator casnic... acolo e un racord din axul principal care alimenteaza o derivatie locala.... ce se vede in poze este separatorul tripolar de exterior(STE)... 

Într-adevăr, la 2 stalpi distanta e un transformator mare. 

Deci sa inteleg ca nu e periculos sa stai sub acele fire? 

Link spre comentariu

Numai pe ploaie cu descărcări electrice.....dar trebuie să știți și că nu puteți primi un aviz de construcție pentru locuință sub acele fire.Asta ca să nu dați în judecată distribuitorul dacă vă pică unul pe casă.Ar fi o experiență electrizantă....

Link spre comentariu

Din auzite câmpul generat de fire nu e sănătos.Mai ales pentru copii mici.Nu ştiu acu de la ce distanţă ar putea să se întîmple asta.Probabil ar mai conta şi durata de expunere.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări