Vali 1997 Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 Da cativa ani am o retea wireless pe care folosesc trei laptop-uri . Locuiesc la casa si aveam semnal in toata casa , curtea si in demisol . Acum doua luni a inceput sa faca ceva figuri ; practic , pica semnalul , isi revenea , etc. M-am chinuit sa resetez routerul (Asus WL-520g) si pana la urma i-am facut un update la firmware . Din pacate s-a blocat , m-am dus si am cumparat alt router , de data asta cu doua antene (!!!) , D-link Dir-615 . L-am instalat si totul a fost ok (desi era evident mai slab decat Asus-ul) timp de doua luni . La un moment dat a inceput sa faca aproximativ aceleasi probleme (intreruperi , la o camera distanta nu mai era semnal sau nu ma puteam conecta chiar daca aveam semnal) ca si primul router . M-am conectat pe cablu si timp de o saptamana nu am avut nici o problema . Am schimbat routerul , fiind in garantie si fiindca nu aveau cu doua antene mi-au dat un D-link cu o singura antena pentru cateva zile . A functionat stabil dar din pacate la maxim 10-15 metri distanta. Am pus asta pe seama faptului ca este cu o singura antena . Mi-au adus router-ul 615 cu doua antene , l-am instalat si surpriza : merge ca si cel cu o singura antena adica la 10-15 metri. Interesant este ca un laptop Eee PC nu mai vede reteaua mea (!!!) dar alte 6 retele le vede perfect . Nu mai inteleg nimic . Am facut update la firmware , am reinstalat sistemul de operare dar nu merge . Parca mi-a ecranat cineva peretii sau ma bruiaza . Idei ? Multumesc . Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Iunie 1, 2012 Partajează Postat Iunie 1, 2012 In primul rand foloseste Netstumbler ca sa vezi ce retele ai in zona. Daca ai retele pe acelasi canal, schimba canalul. Atentie ca in aceeasi gama de frecvente functioneaza si cuptoarele cu microunde (daca pica semnalul 5 minute de fiecare data ar trebui sa-ti dea de gandit ca poate fi si un cuptor prost ecranat, chiar si prin vecini). Foloseste pe rand cate un singur laptop, apoi doua si urmareste comportamentul. Pana la urma este posibil sa ai un echipament electronic care sa aiba o armonica in banda de 2,5GHz care sa "acopere" semnalul util. Daca netstumbler nu poate indica zgomotul din banda atunci lasa laptopul in pozitie fixa, routerul in pozitie fixa si persoanele din camera sa nu se miste si urmareste graficul de semnal. Daca ai oscilatii puternice in semnal atunci sunt doua cauze. Prima ar fi ca placa de wifi a unui laptop sa fie cu probleme si a doua sa ai zgomot mare in banda care sa acopere semnalul util. Daca ai un receptor satelit care are iesire rf este posibil ca oscilatorul local din receiver sa aiba o frecventa apropiata de 2,4GHz. Putin probabil, dar o alta sursa de interferente sunt telefoanele dect din aceeasi banda si alte "electronice" (dispozitive care folosesc aceeasi banda de frecventa) asemanatoare.Mai simplist. Ia un UPS, routerul si laptopul si cauta un camp pe care sa nu ai "electronice" pe o raza de 2-300 de metri si alimenteaza routerul acolo din UPS si laptop-ul pe acumulatorul propriu. Daca conexiunea se realizeaza corect si stabil plus ca functioneaza si la distanta atunci poti sa banuiesti interferenta in banda de frecventa.Daca interferenta este in banda nu prea poti sa o gasesti usor fara un analizator de semnal.Inca o intrebare. Cablul utp care intra in wan-ul routerului ce lungime are? Este posibil ca sa ai acumulare electrostatica suficienta ca sa-ti blocheze routerul pe moment. Afli daca este asa dand ping continuu pe un port lan cand incepe sa faca probleme. Daca pe lan functioneaza atunci putin probabil sa fie aceasta cauza.Am dat cateva idei de unde poti sa incepi sa cauti problema. Link spre comentariu
Vali 1997 Postat Iunie 2, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2012 Multumesc . Cablul UTP are 25 cm . L-am facut exact cat trebuie dar a fost mereu acelasi . Cred ca este o interferenta , totusi . Initial am fost singurul cu wireless , in timp au mai aparut doua retele dar cu semnal foarte slab iar acum sunt 6 din care doua cu semnal full , la fel ca al meu . Anul trecut fii-mea iesea in curte si statea cu colegele pe webcam iar acum nici nu mai vad reteaua . O sa incerc sa gasesc cauza . Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Iunie 3, 2012 Partajează Postat Iunie 3, 2012 Tinand cont ca wifi functioneaza cu spectru imprastiat (nu sta pe aceeasi frecventa prea mult), efectul celorlalte doua retele ar trebui sa fie scaderea vitezei (coliziuni) nicidecum scaderea distantei. Presupun ca ai un emitator puternic in acea gama de frecventa ( de aceea am mentionat cuptorul cu microunde defect, daca nu inchide usa bine atunci arunca in spatiu cativa W de microunde, mult mai mult decat puterea adaptorului wifi).Incearca sa faci un inventar la constructiile noi din zona (comerciale) si la ce fel de echipamente pot exista acolo care ar putea bruia aceasta gama de frecvente). Daca vezi multe camere de supraveghere observa si antena (cu un binoclu, de obicei scrie pe emitator ce model sau gama de frecventa foloseste) daca seamana cu cea de la router ca lungime este posibil ca acelea sa fie sursa bruiajului, mai ales daca sunt analogice. Ideea este ca daca sunt mai multe, cel mai probabil folosesc alt canal fiecare si este usor ca sa fie acoperita toata banda cu cateva camere desupraveghere.Nu ar strica sa identifici posesorii celorlalte doua retele si sa-i intrebi daca au aceeasi problema.Mai poti sa schimbi canalul router-ului pe un alt canal departat de 1, 6 si 11 si sa observi imbunatatirea.Verifica cu netstumbler daca poate obtine informatia de nivel de zgomot de la adaptorul wifi din laptop. Acesta este un indiciu important pentru a identifica alte emitatoare non-wifi din banda. Link spre comentariu
Vali 1997 Postat Iunie 6, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2012 Mai erau trei retele pe canalul 11 (ca si mine) . Am trecut pe 13 . Am resetat router-ul cu mare atentie si vad ca merge . Singurul lucru pe care l-am pierdut este distanta maxima la care bate . O pun pe seama router-ului care este evident mai slab decat vechiul Asus . Un motiv ar mai fi faptul ca "s-a animat zona" si de la trei retele , cate erau anul trecut s-a ajuns la sunt 9 . Interesant este si faptul ca unul dintre laptop-uri (Asus EeePC) vede reteaua mea (cea implicita pentru el) cand si cand . In rest apar toate . O sa mai incerc sa schimb driver-ul de la adaptorul wireless . Eventual unul mult mai vechi .Multumesc mult pentru raspunsuri . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum