Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparat indicator

H Robert

Postări Recomandate

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

4

• The Stressmaker

3

• H Robert

3

• stefan_k

1

De cumparat se poate cumpara lejer dupa Ebay.Iar sa potriveasca la noi in priza este adaptor .Eu sincer nu am vazut prin magazine asa ceva.asta nu inseamna ca nu este.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Aparatul are sens pentru sistemele care folosesc conectori "polarizati", respectiv care fac distinctie clara intre faza si nul. Nu e cazul prizelor schuko folosite la noi.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Este posibil sa functioneze si la noi acel dispozitiv daca ma iau dupa schema de aici (Eng): http://en.wikipedia.org/wiki/Receptacle_tester . Mai nou, se pare ca si prizele schucko de pe la noi au inceput sa aiba marcaje de polarizare chiar daca standardul nu mentioneaza acest lucru.

LE: se pare ca vechiul standard cehosovac (o extensie a celui clasic, german/francez) ar indica faza in stanga care ar fi asemanator cu cel american (daca legaturile se considera cu gaura de impamantare in sus http://en.wikipedia.org/wiki/File:Domes ... _B_USA.jpg ).

Link spre comentariu

Se gasesc si in magazinele de specialiate din tara noastra, la preturi si mai simtite si mai nesimtite, dar fiindca politica forumului impiedica indicarea lor precisa veti cauta cu GOGU cuvintele tester priza.Spor!

Link spre comentariu

Este asemanator cu testerele americane la care priza este polarizata. Numai ca standardul german, care este mentionat pe acel aparat, nu prevede polarizarea prizei.Chiar sunt curios daca este cineva care are un asemenea tester sa spuna in care parte e faza, in stanga sau in dreapta. Si daca ii poate face o poza in interior este perfect.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

nu stiu la ce ti-ar putea folosi aparatul in cauza, decat daca instalezi centrale termice poate si apoi faza o poti testa cu un simplu creion de tensiune de 2 ron

Link spre comentariu

nu stiu la ce ti-ar putea folosi aparatul in cauza, decat daca instalezi centrale termice poate si apoi faza o poti testa cu un simplu creion de tensiune de 2 ron

Acel aparat indica daca vreo unul din fire este intrerupt adica faza nul sau impamantare fara sa mai trebuiasca sa stai cu o lampa de control sa verifici, stiu ca in termen popular i se spune creion de tensiune dar corect este indicator de joasa tensiune.
Link spre comentariu

este creion de faza.Nu ai cum sa masori tensiune(potential) fata de nimic(stiu ca omul este nulul sau zeroul aici)adica intr-un singur punct.Cu creionul asta vezi unde e faza si nu masori tensiunea de acolo.

Link spre comentariu

Si eu tot sub forma "creion de faza" il cunosc si care indica conductorul care are un potential diferit de cel al pamantului luat ca referinta prin capacitatea corpului uman. Pe scurt "firul care curenteaza".

@dan cod: ai gasit vre-un standard care sa indice acest lucru? Eu am vazut pe unele prize din comert indicatia de faza pe borna stanga a prizei plus ca era si standardul acela cehoslovac, extensie a celui francez derivat din cel german, singurul care indica polarizarea efectiva a bornelor prizei si informatia am gasit-o aici (Eng): http://indico.cern.ch/internalPage.py?p ... fId=160737 .Eu aceasta regula o folosesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări