bogdan69 Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 Stiu ca intrebarea este stupida, dar nu stiu raspunsul, asa ca intreb, chiar daca ma fac de ras. Mai bine ma fac de ras decat sa fac pe desteptul.Care sunt efectele comectarii secundarului unui traf de iesire la masa? şi ce se întâmplă dacă nu se conecteaza? Link spre comentariu
Spitfire Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 Nu e stupida intrebarea...La single-ended e obligatoriu sa fie conectat cu un capat al secundarului la masa, altfel poate oscila necontrolat, infasurarea fiind separata galvanic, cuplata cu primarul doar inductiv. Cuplarea unui capat al secundarului la masa reprezinta echivalentul unui ecran electrostatic intre primar si secundar ceea ce reduce brumul. Chiar si la push-pull se pune un capat al secundarului la masa, daca se utilizeaza reactia negativa globala.La fel in sursele de inalta tensiune(de ex. traf de linii) un capat al secundarului se pune la pamant, pentru a evita cresterea necontrolata a tensiunii in situatia unei infasurari simetrice, care ar putea duce la rezonanta.Poate ne lamureste cineva mai bine, cu aparatul matematic de rigoare... Link spre comentariu
bogdan69 Postat Iunie 1, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2012 Multumesc mult pentru lamuriri. Sper ca nu am ofensat pe nimeni cu intrebarea mea de gaga. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum