Vizitator cupidon Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 Buna ziua Am urmatoarea problema: eu lucrez intr-un mic servce al unei firme furnizoare de camere ccdClientii ne autorizat ( ne scoliti ) care incerca sa instaleze ei camere fara ca sa aiba nici macar notiuni de fizica de clasa a 7 a ! ARD CAMERELE !Iar pe noi ne costa foarte mult sa le trimitem in china, asa ca tot profitul firmei noastre se spublbera pe pierderele generate de catre acesti montatori ne scoliti !Chiar si montatori autorizati inverseaza polaritatea ( si alimenteaza camerele invers minus in loc de plus si plus in loc de minus )Eu ar trebui sa gasesc o posibilitate prin care indierent cat de mult curent ar intruduce in camera pe partea de alimentare camera sa nu se arda ( eventual sa se arda o siguranta in cel mai rau caz )Ma gandesc la ceva sursa stabilizata ( un integrat dedicat ) care sa imi stabilizeze tensiunea la 12vchiar daca de la sursa de alimentare vin mai mult de 15 vO ALTA PROBLEMA AR MAI FI FAPTUL CA CIOBANII CHIAR INTRODUC 12V prin cablul de semnal video al camerelor Am nevoie si acolo de o protectie !Cum as putea sa fac o protectie simpla pentru ca tensiunea de 12v daca este introdusa accidental in cablul de semnal video sa nu mai ajunga in camera !aici ma gandeam sa inseriez cu semnalul video o dioda dar nu stiu cat de bine ar mai functiona nu stiu cum se va prezenta semnalul video trecut printr-o dioda si cata pierdere o sa aparaar mai fi problema ca dioda aplicata pe semnalul video ar proteja doar intr-un singur cazin cazul in care introduce plusul pe firul cald dar daca pune plusul la GND tresa masa si minusul la firul cald atunci curentul electric va ajunge in camera video si o va arde.Oare ar fi bine sa mai pun si o dioda catre masa (care sa protejeze in acest caz )Pe scurt am nevoie de protectie la ciobani pentru camerele instalate de catre montatori ce nu sunt electronisti !SUGESTIE AR TREBUI INTERZISA autorizarea firmelor de securitate a montatorilor care nu sunt ELECTRONISTI !!! Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 un prim OFF:de ce suportati voi exploatarea incorecta a produsului?nu le vindeti cu proba?pe alimentare se poate pune o dioda inversa care va pune alimentatorul in scurtun stabilizator ocupa ceva spatiu;este loc in camera?pe semnalul video nu se poate pune o dioda serie Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 Utilizatorii or fi ei nescoliti... dar cei care se ocupa de servisare cum sint daca nu stiu cum sa insereze in circuitul de alimentare o banala dioda? De cei care fac servisare fara pic de invatatura in domeniu cine ce pazeste?pe noi ne costa foarte mult sa le trimitem in chinaAngajati personal calificat care sa fie platit corect pentru munca ce o presteaza. Firma voastra vrea sa obtina profit dar sa nu plateasca nimic pentru asta.Solutiile ce vi se ofera ar trebui sa fie remunerate din moment ce va vor aduce un profit considerabil. Cei care va ofera gratuit solutii nu fac decit sa sprijine fenomenul prin care bunii meseriasi sint adusi in situatia de a lucra pe salarii de mizerie. Link spre comentariu
dan cod Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 Pe alimentare simplu cum zicea colegul mai sus ,,dioda prostului,, plus un zenner care sa se duca daca depaseste tensiunea de alimentare.Pe semnalul video nu stiu ce sa zic e mai complicat. Link spre comentariu
Vizitator cupidon Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 Am loc in camera minim 20 Centimetri cubi . Camerele functioneaza toate 100% cand vin de la importator , dar eu le fac si proba ca sa vada lumea ca muncesc ceva. Nu exista camera sa vina defecta din fabrica si nu as vinde o camera defecta. INTERESUL MEU NU ESTE SA DAU VINA PE CLIENTUL FINAL pentru ca pana acum am primit camere ce ar fi trebuit sa le imput clientului , sa le scot din garantie si nu am facut asta! INTERESUL MEU ESTE CA SA FAC UN MIC MONTAJ PRIN CARE CLIENTUL SA NU MAI POATA ARDA CAMERA! SI pentru ca tin la client chiar ma gandesc inafara de dioda Zener si dioda de comutatie montata invers sa ii pun si o siguranta pentru ca nu mi-ar face placere sa aflu ca un tantalau de client a montat camera invers si din acest motiv au luat fac cablurile. Daca problema alimentarii a fost rezolvata Acum ma gandesc cum pot rezolva problema cu intruducerea curentului peste semnalul video !??? Link spre comentariu
Vizitator cupidon Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 Asta ma duce si pe mine capul sa protejez cu o dioda zener camera pe partea de alimentare DAR MA GANDEAM SA PUN O SURSA UN CIRCUIT DEDICAT DE STABILIZARE A TENSIUNII DE ALIMENTARE PENTRU CAZURILE IN CARE VIN CHIAR 15 VOLTI pe tensiunea de alimentare Asa cu dioda zener iar am de munca pentru ca se da in scurt si de multe ori ramane in scurt SAU DE MULTE ORI DIODA ZENER NU OPRESTE CURENTUL IN TIMP UTIL Puenti o dioda zener pe o tensiune de 12 v si incepeti sa cresteti tensiunea spre 16 volti legati un aparat de masura in paralel ! vedeti ce se intampla !? 3Amperi . Dioda incepe sa dea in scrurt DIRECT PROPORTIONAL CU CRESTEREA CURENTULUI dar problema este ca o dioda de 12Volti zener permite ca , voltajul sa ajunga undeva spre 13 ...14 volti inaitne de a se da in scurt , de a se arde !!! Si pe mine nu ma intereseaza sa stau toata ziua sa schimb diode arse ! pentru ca ma enerveaza trimite colete primeste colete ca sa ars dioda , e aberant asa ceva Nici varainta cu siguranta si dioda zener nu e buna petru ca nu imi place sa muncesc ci doar sa iau bani munca putina bani multi acesta este idealul meu in viata asa ca singura solutie pe care eu o vad buna pentru stabilizarea curentului de alimentare ar fi folosirea unei surse integrat 7812 Stabilizator de tensiune +12V 1A TO220 Eventual nu stiu daca ar trebui sa pun o punte de diode inainte de a intra in acesta sursa pentru ca indiferent cum a montat camera tot sa functioneze ! sau ma gandesc la o simpla dioda inseriata pe tensiunea de alimentare inaitne de a intra in acest montaj http://www.dicks-website.eu/antennevers ... chema1.jpg Doream sa aflu cum ati rezolva voi acesta problema Vreti sa va vorbesc despre Masurari Electrice si Electronice ( Electro Securitate si Compatibilitati ElectroMagnetice ) EUT (perturbatii RF conduse , Perturbatii Radiate,Fliker&Armonici, Putere perturbatoare, IMUNITATE: perturbatii conduse RF, Perturbatii Radiate RF,BURST trenuri de impulsuri, Descarcari Electrice, Caderi de tensiune, Unde de soc. Asta scrie pe diploma mea ! ACUM MAI RAMANE DOAR PROBLEMA CU PROTEJAREA SEMNALULUI VIDEO PENTRU CA PE PARTEA DE ALIMENTARE MA DUCE SI PE MINE CAPUL SA FAC MULTE LUCRURI dar voi aveti mai multa experienta practica de cat mine Link spre comentariu
25L91N11 Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 Este posibil sa fii dezamagit de stabilizatorul din schema atasata (7812).Undeva mai sus ai pomenit de 3A, asta nu o sa intample cu acel stab. 7812 (1.5A).Pe langa asta cu, cat este mai lung cablul de alimentare cu atat mai mult pierzi din 1.5A scosi de acel stab.Mai intra in discutie si caldura degajata de acel 7812..."Iar pe noi ne costa foarte mult sa le trimitem in china, asa ca tot profitul firmei noastre se spublbera pe pierderele generate de catre acesti montatori ne scoliti !"Ramane sa alegi solutia ideala, schimbi dioda sau trimiti la chinezi camera. Parerea mea este sa schimbati mufa de alimentare cu alt model care sa nu permita alimentarea inversa.Cum gasesti prin computere pe cablurile de la sursa (molex connector). Si dupa aceea vindeti voi alimentatorul dedicat. Varianta cu mufa cred ca va costa mai putin decat varianta China. Doar o parere personala, faceti cum vreti pana la urma. Link spre comentariu
cristi71 Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 pune domne o dioda in serie cu 12v si ai terminat balciul.eu foloesc metoda de ani buni,numai sa o alegeti suficient de puternica in functie de de consumul camerei. pe video (desi cred ca are deja) inseriati un condensator de 1micro. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum