Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Am nevoie de ajutor: CONTACT CU COMANDA LA UN SINGUR IMPULS

Vizitator cupidon

Postări Recomandate

Vizitator cupidon

Buna ziuaam o telecomanda radio care comanda un receptor cu un singur releu. Acest releu sta aclansat doar atata timp cat eu tin butonul de la telecomanda apasat !Iar in momentul in care eu iau degetul de pe butonul telecomenzii releul receptorului se deconecteaza.Pe mine ma intereseaza ca de la acest releu sa ma leg cu ceva gata facut care sa il pot cumpara de pe Maica DomnuluiCare in momentul in care am apasat prima data pe buton sa se faca un contact ( de exemplu sa se inchida un releu IAR IN MOMENTUL IN CARE APAS PESTE 2 secunde PE ACELASI BUTON releul respectiv sa se decupleze )Simplu sa zicem ca am un buton de sonerie reversibil , cand apas prima data pe acest buton as vrea ca un releu sa ramana cuplat , iar in momentul in care apas a doua oara pe acelasi buton , as dori ca releul sa se decupleze .As avea nevoie de raspunsul la acesta intrebare cat mai curand posibil !Va multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

circuitul basculant bistabil este un element de memoriese poate folosi un bistabil tip D in configuratia divizor cu 2mmc4013 este un dublu bistabil Dse leaga pinul Q barat cu D si semnalul care comanda vechiul releu se aplica la pinul T al lui 4013pinul Q comanda un tranzistor npn ce are releul in colectorsant la firma si dupa ce au reistalat SO nu mai am drepturi sa pun diverse programele asa ca nu pot desena schemadar este ceva f simplulm555 este iarasi un circuit f versatil ce se poate folosi

Link spre comentariu
Vizitator cupidon

Stiti la ce ma gandesc eu sunt unele intrerupatoare gata facute care nu mai au arc lamele ... contacti mecanici ci intrerupatorul respectiv se cupleaza automat prin atingerea cu degetul a unei bucati de metal fix acel intrupator functioneaza prin diferenta de ptential sau nu stiu sigurdar sunt folositi in practica pe la lifturi Ma gandesc ca din releul receptorului meu sa plec cu 2 fire pe care sa le lipesc de un asemenea inrerupator !nu sunt dispus sa inventez eu roata sau sa ma iau de fabricat fabrica cu ajutorul cruia o sa constuiesc un cauciuc ci vreau sa cumpar gata facut E imposibil sa nu existe un asemenea montaj:cand dau scurt intre 2 fire pentru o secunda vreau sa se cupleze intr-un final un releu apoi cand dau scurt a doua oara intre aceleasi 2 fire sa se decupleze acel releu.Poate ca nu stiu eu sa ma fac destul de clar inteles.Mai clar uitati ce am spus pana aici hai sa zicem ca am un buton de sonerie sau de reset pe care apas o singura data timp de 1 secundaapoi iau degetul de pe elas vrea sa se cupleze un releu apoi cand apas a doua oara pe acel buton as vrea ca releul respectiv sa se decupleze.De unde cumpar acest montaj gata facut poate ca este facut si folosit in alt cevaMa duc cu gandul la veozele acelea pe care ele atingeai o data cu degetul si se aprindea becul sau atingeai veoza pe o parte metalica a ei si becul se stingea.

Link spre comentariu

Gasesti pe MAICA DOMNULUI daca tot esti din BUCURESTI telecomanda care sa faca ceea vrei tu la un pret rezonabil nu te mai impacienta,mergi si vezi si sigur ai sa gaseti ,sunt si varianta KIT de asamblat si gata facute ,au jumper care comuta starea de astabil (situatia ta) sau bistabil(asa cum doresti).Stima.

Link spre comentariu

Mai e posibil cu asa numitele relee "pas cu pas". Am folosit asa ceva la o aplicatie. Acelea erau la 24v. Cred ca e mai simplu.E doar o sugestie.

Este o solutie simpla si eleganta de rezolvare a problemei expuse.Se mai numesc si ,, relee de impuls" , adica la un impuls de comanda ( alimentare a bobinei releului )acesta isi schimba starea: din ON in OFF, sau din OFF in ON, depinde in ce stare se afla la momentulanterior primirii impulsului de comanda.Memorarea starii respective se face mecanic, deci nu este afectata de caderi ale tensiunii de alimentare ( a circuitului de comanda, bineinteles)Este o metoda eleganta si moderna de rezolvare a comenzii de aprindere/ stingere a unui circuit deiluminat din mai multe locuri ( vezi cazul circuitelor de comanda cap scara + cruce, asta pentru cunoscatori )Daca esti interesat te pot ajuta cu unul sau mai multe astfel de relee, cu actionarea bobinei la 220Vsi contacte de ,,forta" 16 A / 220 V.Spor la treaba !
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări