Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Achizitie TV cu tub SH, teste???!

dem3ntor

Postări Recomandate

Buna ziua!Vreau sa cumpar un TV Philips cu tub, de 80cm diagonala (parca). este cumparat in 2005 de catre o cunostinta si vrea sa il vanda (200ron). Cum pot testa daca mai are "viata in el".Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dem3ntor

4

• C.D.

2

• tntgarbage

1

• leoncris

1

Top autori în acest subiect

tuburile philips de dupa 2001-2002 sunt facute impreuna cu LG (pe eticheta ar trebui sa scrie ceva de gen W76ERF (flat) sau ESF (normal) 100X14 sau 44 functie daca e la 100hertzi sau nu.genul acesta de tuburi "cad" de pe azi pe maine in sensul diverselor "scurturi" ce pot aparea in tub si atunci apare predominanta culoarea respectiva (r,g, sau b) eventual cu liniile de intoarcere, functie de cat de rezistiv este scurtul (lamele din gatul tubului se deformeaza si se ating)il puteti masura cu un aparat de tuburi tk, asta ca sa vedeti daca emisiile celor 3 tunuri de culoare sunt apropiate (cat de cat)cea mai relevanta proba ramane cea cu generatorul de test (daca gasiti) unde puteti vedea si erorile de convergenta aparute in timp (si care nu ai ce sa le faci) si eventual cele de geometrie (reglabile)apoi cu mana pe inima, asta daca sunteti pretentios, puteti "ciocani" discret in gatul tubului, asta ca sa vedeti daca nu cumva sunteti aproape de cazul descris la inceput de a intra unul din catozi (sau grila) in scurt.cat merg, merg extraordinar (desi eu am 1 care are toate culorile, dar manjeste pe verde contururile) asa ca n-o fi mare paguba 200 de lei (n-o sa fiti dvs. tocmai acela ales de Murphy)de garantie "morala" banuiesc ca nu e cazul.nu mai amintesc de cele 30-40 de kilograme ale tv-ului.iar teste pe el implica de obicei scoaterea capacului, ceea ce cred ca nu e cazul.(ca doar merge)

Link spre comentariu

Singura proba la acest TV, este sa vedeti culorile normale si nedenaturate, si daca reglajele de contrast si luminuozitate sunt in zonele de mijloc ale lor, pentru o vizionare normala (daca sunt spre capat, atunci este aproape de sfarsit tubul).Oricum la 200 lei, vanzatorul nu va va lasa sa faceti interventii in interiorul televizorului.

Link spre comentariu

am inteles!intr-adevar, de desfacut nu se pune problema.deseara ajung la propretar si sa vad cum e cu luminozitatea si contrastul.da, este o namila de tv, dar din cate stiu au culori frumoase si claritate iar consumul ar fi pe la 80w, cel putin asa scrie pe el (are un stiker).Multumesc!

Link spre comentariu

am cumparat "dihania". luminozitatea este pe la 60% iar contrastul la 70%.consum trecut pe spate 75w, dar greu de-ti rupe mainile :)Multumesc!

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator anton5

Vazi cand il stingi dupa cel putin 60 de minute de functionare daca raman culori pe ecran.Mai era demult ideea ca daca lasa punct in centrul ecranului la oprire ai tubul obosit.Sa stii ca si unul de 2000 lei te poate lasa balta inca la 2 luni de la cumpararea din magazin. cat despre garantie...mai bine sa nai nevoie.Oricum 200 lei sunt OK pt un TV.Consumul e bun. Un LCD de 81 consuma 100-120W

Link spre comentariu

Mai era demult ideea ca daca lasa punct in centrul ecranului la oprire ai tubul obosit.

Asta e legendă urbană.Există un circuit special pentru stingerea spotului. Dacă circuitul respectiv e defect, după oprirea televizorului rămâne acel punct foarte luminos în mijlocul tubului. Cu toate astea, tubul nu are nicio vină, el poate fi în perfectă stare. De vină e doar circuitul de stingere, care e defect.Totuşi, dacă stingerea nu funcţionează, după mai multe opriri, spotul de electroni foarte puternic, căzând mereu în aceeaşi poziţie, pe mijlocul tubului, reuşeşte să ardă luminoforul, şi astfel să compromită tubul, făcând in centru o pată neagră cu raza de câţiva milimetri.
Link spre comentariu

Este totusi Philips, nu se duce circuitul de stingere chiar asa in cativa ani.Eu am in colectie Telecolor 3006 si 3007, primul cu tub frantuzesc Videocolor si al doi-lea cu tub polonez, si amandoua (dupa 25 de ani de functionare continua) inca mai arata culorile OK, nu fac punct pe mijloc, si contrastul si luminuozitatea sunt cam pe la 50%.Doar de cativa ani le-am inlocuit cu LCD-uri.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări