mydylyn Postat Mai 29, 2012 Partajează Postat Mai 29, 2012 salut am vazut pe internet o schema pentru un mic shocker mai exact aici http://www.instructables.com/id/How-to- ... nic-Shock/ si as vrea sa il construiesc dar acolo nu specifica nimic despre ce tipuri de piese este nevoie , am cumparat o camera mai veche pe film , cu blit am demontat-o am scos piesele ca acelea din imagine leam montat conform schemei si nimic la tensiune de 1.5v ledul nici macar nu se aprinde ,la 3 v se aprinde dar nu face absolut nimic , am masurat cu multimetrul pinii unde teoretic trebuia sa te curenteze cu 400 v si imi scoate aproximativ 2.2v ce este in neregula? va rog sa ma ajutati Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 29, 2012 Partajează Postat Mai 29, 2012 deseneaza schema care ai realizat-o. Link spre comentariu
mydylyn Postat Mai 29, 2012 Autor Partajează Postat Mai 29, 2012 schema dupa care am realizat montajul este in acel link postat mai sus Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 29, 2012 Partajează Postat Mai 29, 2012 Ce transformator ai utilizat? Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Mai 29, 2012 Partajează Postat Mai 29, 2012 eu tin minte ca ma curentam cu transformator de 12v la care ii alimentam secundarul cu o baterie tip R6 si cand puneam mana pe primar ... -scuzati-ma daca sunt offtopic. Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 29, 2012 Partajează Postat Mai 29, 2012 ma curentam...dar asta numai in momentul in care deschideai circuitul electric. Link spre comentariu
mydylyn Postat Mai 29, 2012 Autor Partajează Postat Mai 29, 2012 toate piesele pe care le-am folosit sunt luate dintr-o camera foto cu blit exact cum spune in acel link am urmat exact toti pasii si nu merge nu prea ma pricep chiar asa bine la electronica ,daca stiti voi alt model de shocker si stiti si lista de componente cu serie si valori va rog postatio si neaparat si schema va multumesc Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 nu face absolut nimicAi verificat corectitudinea montarii transformatorului? Link spre comentariu
mydylyn Postat Mai 30, 2012 Autor Partajează Postat Mai 30, 2012 am verificat tot montajul este realizat identic ca cel din link Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 31, 2012 Partajează Postat Mai 31, 2012 Schema este functionala. Una din componente nu este buna sau transformatorul nu este montat corespunzator. Link spre comentariu
mydylyn Postat Mai 31, 2012 Autor Partajează Postat Mai 31, 2012 transformatorul este montat exact ca in acea schema puteti sa imi spuneti cum se numesc acele piese mai exact ca sa ma duc sa le cumpar noi ,vreau sa stiu cum se numeste(ce tip e) acel transformator ,ce tip e acel tranzistor ca sa stiu ce sa cer Link spre comentariu
mydylyn Postat Iunie 1, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2012 pe site am observat ca la tranzistor zice ca trebuie sa fie npn asa ca am incercat si cu un bc547 pe langa cel scos din camera foto si tot nu merge... Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 1, 2012 Partajează Postat Iunie 1, 2012 Dezlipeste traful din circuit, masoara cu un ohmmetru bobinele si posteaza un desen in care specifici cit si unde ai masurat. Link spre comentariu
mydylyn Postat Iunie 3, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2012 am sa masor azi sa vad valorile Link spre comentariu
mydylyn Postat Iunie 9, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2012 nu poate sami spuna nimeni care sunt piesele necesare pentru shockerul asta ca sa le cumpar direct din magazin noi sa nu existe probabilitatea ca cele procurate de mine sa fie defecte Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum