kappy Postat Mai 2, 2006 Partajează Postat Mai 2, 2006 Am observat printe mesajele postate multe raspunsuri la obiect din partea unor baietzi care stiu ce vorbesc...asa ca vin si eu cu o intrebare in sperantza ca cineva are o solutzie si pt mine..Am construit un amp (de fapt au fost 4 incercari)cu dubiosul integrat TDA 7294V dupa urmatoarea schema.. http://www.jeanyvesmartin.com/amplificateur/schemas.htm si tot ce am obtinut a fost ori un bazait puternic ,care nu reactioneaza la semnalul de atac,ori o amplificare a semnalului cu distorsiuni de cam 50%...repet...50%...am lucrat curat ...cu un aparat de lipit pe rezistentza electrica nu pe camp ...fara scurt-circuit-uri ,am folosit un traf simplu de 24v/35W care filtrat cu cond. de 10000uF ajungea la vreo34v...ce nu am inteles in schema respectiva e traful care are din secundar un fir legat la masa ...ce reprezinta???Din aceasta cauza sa nu-mi lucre amplif-ul cum trebuie???Astept cu nerabdare parerile...MERSI anticipat!!! Link spre comentariu
unGuru Postat Mai 2, 2006 Partajează Postat Mai 2, 2006 Schema respectiva are alimentare diferentiala (+35V, 0, -35V). Daca ce ai spus mai sus este conform cu realitatea, inseamna ca tu ai o sursa simpla (+35V, 0). In concluzie, nu are cum sa mearga.. de curiozitate, pinii 8 si 15 (care in schema apar conectati la -35V).. ce-ai facut cu ei? I-ai lasat in aer, sau i-ai conectat la masa?Schema ar merge adaptata la o alimentare simpla (+Vcc si masa) dar in acest caz trebuie sa ai o tensiune de alimentare dubla.PS: Simptomele descrise de tine corespund alimentarii intr-o singura ramura.. revino cu ceva detalii in aceasta privinta. Link spre comentariu
kappy Postat Mai 2, 2006 Autor Partajează Postat Mai 2, 2006 Schema respectiva are alimentare diferentiala (+35V, 0, -35V). Daca ce ai spus mai sus este conform cu realitatea, inseamna ca tu ai o sursa simpla (+35V, 0). In concluzie, nu are cum sa mearga.. de curiozitate, pinii 8 si 15 (care in schema apar conectati la -35V).. ce-ai facut cu ei? I-ai lasat in aer, sau i-ai conectat la masa?Schema ar merge adaptata la o alimentare simpla (+Vcc si masa) dar in acest caz trebuie sa ai o tensiune de alimentare dubla.PS: Simptomele descrise de tine corespund alimentarii intr-o singura ramura.. revino cu ceva detalii in aceasta privinta.Multumesc pt raspuns "unGuru"!......alimentarea amplif-ului am facut-o in felul urmator: dupa redresare am legat in serie cond de 10000uF cu 1 cond de 2200uF ...punctul de legatura dintre ele (unde ''+"intalnea "-")l-am considerat de curent 0V si piciorusele libere a celor doua cond. le-am considerat -35 si +35 ....am procedat bine ???tinand seama ca traful avea in secundar doar 2 lamele pe care masuram in alternativ vreo 24V...P.S. pinii 8 si 15 i-am legat la piciorusul condensatorului ce indica valoare negativa ...cred ca era cond de 10000uF...astept o idee Link spre comentariu
radu25 Postat Mai 3, 2006 Partajează Postat Mai 3, 2006 Legand condensatorii asa ai realizat o masa virtuala si ai obtinut +/-17V fata de aceasta masa. O ramura e filtrata cu 10000u, iar cealalta cu 2200u...cea ce nu prea e bine. Oricum chestia cu masa virtuala nu prea e indicata pt ca veai avea un brum insuportabil.Solutie.....foloseste o schema cu alimentare simpla sau fa rost de un traf cu mediana in sec.Traful e de 35VA ? Pai...e cam micut. Link spre comentariu
kappy Postat Mai 3, 2006 Autor Partajează Postat Mai 3, 2006 Legand condensatorii asa ai realizat o masa virtuala si ai obtinut +/-17V fata de aceasta masa. O ramura e filtrata cu 10000u, iar cealalta cu 2200u...cea ce nu prea e bine. Oricum chestia cu masa virtuala nu prea e indicata pt ca veai avea un brum insuportabil.Solutie.....foloseste o schema cu alimentare simpla sau fa rost de un traf cu mediana in sec.Traful e de 35VA ? Pai...e cam micut.Am mai invatzat ceva azi... :smt003 ...mersi radu25...respect maxim!!DAR CUM AFLU DACA A TREI-A LAMELA DE LA TRAFUL DIN SECUNDAR E MEDIANA DE CARE VORBESTI?CE TENSIUNE AR TREBUI SA MASOR PE EA?(mai am un traf ce are trei lamele pe secundar dar debiteaza doar vro 18v pe doua dintre lamele) Link spre comentariu
ionut20 Postat Mai 3, 2006 Partajează Postat Mai 3, 2006 Pai iti trebuie un voltmetru cu domeniu pt curent alternativ, si faci diverse combinati la masuratoare. Spre exemplu: un tester pe lamela 1 si unul pe lamela 2 si masori: sa zicem ca ai 18V, dupa aceea pui un tester pe lamela unu si celalalt pe lamela 3 si sa zicem ca vei avea 36V, dupa care masori tensiunea dintre lamela 2 si 3, si vei avea 18V. De aici rezulta ca ai un traf al carui secundar debiteaza 36V, dar are si o priza mediana, fix la jumatatea infasurarii, si de aceea intre capeti si mijloc ai 18V si intre capeti ai 36V.La fel poti face pt orice traf cu orice tensiuni in secundar.Totodata tine cont ca trafurile pot avea infasurari secundare complect separate, deci 4 fire (pt doua infasurari), ca sa afli daca sunt de aceeasi valoare, le masori pe rand, si dupa aceea, daca sunt identice, le poti inseria, dar cu conditia sa respecti sensul infasurarii, adica iesirea primei infasurari, sa o legi la intrarea din a doua infasurare. Daca le legi gresit (tot in serie dar nu respecti sensul) nu se va intampla nimic, doar ca tensiunea totala va fi o diferenta de tensiuni, depinde de sensul in care le legi, deci nu vei avea acei 36 V in total, si vei avea doar 18V in total pe ambele infasurari. Problema se remedeaza refacand legaturile la secundar.Pt un amplif cu TDA7294 ai nevoie de un traf cu doua infasurari in secundar, ambele de cate 24 pana la 27 V pt o functionare corecta. Pt. un traful cu 3 lamele, vei folosi capetele infasurarilor pt a le redresa in puntea de redresare, si le aplic la plus respectiv la minusul amplifului, iar punctul notat pe schema cu 0 sau masa, il vei lega direct la traf, la mediana, lamela de mijloc, sau mai bine zis locul unde se injumatateste secundarul de 48V. Link spre comentariu
kappy Postat Mai 3, 2006 Autor Partajează Postat Mai 3, 2006 Pai iti trebuie un voltmetru cu domeniu pt curent alternativ, si faci diverse combinati la masuratoare. Spre exemplu: un tester pe lamela 1 si unul pe lamela 2 si masori: sa zicem ca ai 18V, dupa aceea pui un tester pe lamela unu si celalalt pe lamela 3 si sa zicem ca vei avea 36V, dupa care masori tensiunea dintre lamela 2 si 3, si vei avea 18V. De aici rezulta ca ai un traf al carui secundar debiteaza 36V, dar are si o priza mediana, fix la jumatatea infasurarii, si de aceea intre capeti si mijloc ai 18V si intre capeti ai 36V.La fel poti face pt orice traf cu orice tensiuni in secundar.Totodata tine cont ca trafurile pot avea infasurari secundare complect separate, deci 4 fire (pt doua infasurari), ca sa afli daca sunt de aceeasi valoare, le masori pe rand, si dupa aceea, daca sunt identice, le poti inseria, dar cu conditia sa respecti sensul infasurarii, adica iesirea primei infasurari, sa o legi la intrarea din a doua infasurare. Daca le legi gresit (tot in serie dar nu respecti sensul) nu se va intampla nimic, doar ca tensiunea totala va fi o diferenta de tensiuni, depinde de sensul in care le legi, deci nu vei avea acei 36 V in total, si vei avea doar 18V in total pe ambele infasurari. Problema se remedeaza refacand legaturile la secundar.Pt un amplif cu TDA7294 ai nevoie de un traf cu doua infasurari in secundar, ambele de cate 24 pana la 27 V pt o functionare corecta. Pt. un traful cu 3 lamele, vei folosi capetele infasurarilor pt a le redresa in puntea de redresare, si le aplic la plus respectiv la minusul amplifului, iar punctul notat pe schema cu 0 sau masa, il vei lega direct la traf, la mediana, lamela de mijloc, sau mai bine zis locul unde se injumatateste secundarul de 48V.ionut20 esti un adevarat izvor de electronica ...sa zic asa... :prayer: mersi mult ..acum urmeaza sa aplic ceea ce tu mi-ai explicat aici..mersi inca o data si Fortza Poli! :weedman: Link spre comentariu
ionut20 Postat Mai 3, 2006 Partajează Postat Mai 3, 2006 Fortza Poli! :weedman:cu placere si Hai Poli :supz: Link spre comentariu
kappy Postat Mai 7, 2006 Autor Partajează Postat Mai 7, 2006 Pai iti trebuie un voltmetru cu domeniu pt curent alternativ, si faci diverse combinati la masuratoare. Spre exemplu: un tester pe lamela 1 si unul pe lamela 2 si masori: sa zicem ca ai 18V, dupa aceea pui un tester pe lamela unu si celalalt pe lamela 3 si sa zicem ca vei avea 36V, dupa care masori tensiunea dintre lamela 2 si 3, si vei avea 18V. De aici rezulta ca ai un traf al carui secundar debiteaza 36V, dar are si o priza mediana, fix la jumatatea infasurarii, si de aceea intre capeti si mijloc ai 18V si intre capeti ai 36V.La fel poti face pt orice traf cu orice tensiuni in secundar.Totodata tine cont ca trafurile pot avea infasurari secundare complect separate, deci 4 fire (pt doua infasurari), ca sa afli daca sunt de aceeasi valoare, le masori pe rand, si dupa aceea, daca sunt identice, le poti inseria, dar cu conditia sa respecti sensul infasurarii, adica iesirea primei infasurari, sa o legi la intrarea din a doua infasurare. Daca le legi gresit (tot in serie dar nu respecti sensul) nu se va intampla nimic, doar ca tensiunea totala va fi o diferenta de tensiuni, depinde de sensul in care le legi, deci nu vei avea acei 36 V in total, si vei avea doar 18V in total pe ambele infasurari. Problema se remedeaza refacand legaturile la secundar.Pt un amplif cu TDA7294 ai nevoie de un traf cu doua infasurari in secundar, ambele de cate 24 pana la 27 V pt o functionare corecta. Pt. un traful cu 3 lamele, vei folosi capetele infasurarilor pt a le redresa in puntea de redresare, si le aplic la plus respectiv la minusul amplifului, iar punctul notat pe schema cu 0 sau masa, il vei lega direct la traf, la mediana, lamela de mijloc, sau mai bine zis locul unde se injumatateste secundarul de 48V.ma omoara ampliful asta jurrrr!!!!am facut sursa exact asa cum mi-a explicat "ionut20"cred ca ma resemnez si incep sa cred ca tine de MISTIC poate MAGIE NEAGRA...caci cu toate indicatziile si nu reusesc sa gasesc o expl logica la problema... Link spre comentariu
radu25 Postat Mai 8, 2006 Partajează Postat Mai 8, 2006 Mai explica o data, pas cu pas, cum ai facut sursa, ce tensiuni ai in sec, ce tensiuni ai dupa filtraj, si care sunt simptomele. Eventual pune schema sa vedem si noi ce ai facut. Link spre comentariu
ionut20 Postat Mai 8, 2006 Partajează Postat Mai 8, 2006 si eventual si niste poze cu traful legat de tine, si interconexiunile la amplif Link spre comentariu
kappy Postat Mai 9, 2006 Autor Partajează Postat Mai 9, 2006 si eventual si niste poze cu traful legat de tine, si interconexiunile la amplifEu sunt student in cluj ..asa ca pana sapt viitoare nu pot aduce poze cu instalatzia mea care e in orasul natal.....in schimb am desenat o schema in "paint"sa va facetzi o parere despre cum am realizat alimentarea :smt003 ....valorile tensiunilor pe care le-am scris dupa filtrare sunt subiecive..nu mai tin minte cat am masurat ...sper sa va ajute sa intelegetzi cu ceproblema ma confrunt....P.S.:mersi inca odata celor care si-au rapit din timpul lor incercand sa ma ajute..RESPECT!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum