Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema cu finali mosfet kit amplif 2x150w chinezesc

Vizitator marian mesteru

Postări Recomandate

Vizitator marian mesteru

salut! am si eu nevoie de putin ajutor am un kit amplificator mosfet de 2x150w cu care am construit un amplificator ,dar din pacate a cedat pur si simplu ,etajul amplificator are 8 finali mosfet cate 4 pe canal este un kit chinezesc cumparat de pe net si are tranzistori chinezesti W20NM60 si CW20NB60 pe care nu ii gasesc ,am vazut acelasi tip de kit amplif. pe net dar cu altfel de tranzistori defapt sunt 3 modele la care difera doar tranzistori finali va rog mult de tot sa ma ajutati cu niste sfaturi sau daca este cineva care cunoaste acest kit. O sa atasez niste poze cu acel kit va multumesc!

post-22361-139829442547_thumb.jpg

post-22361-139829442555_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

De fapt, sînt tot atîtea variante cîte modele de trz finali au folosit chinezii. E şi ăsta tot o rudă a celebrului kit de 2x500W care lunar face cîte o victimă pe forum.Ar trebui afişat, scris mare şi sus în pagină, un avertisment legat de sărăciile astea.

Link spre comentariu

Ar trebui afişat, scris mare şi sus în pagină, un avertisment legat de sărăciile astea.

Ceva in stilul : IA PETARDA NEAMULE !!!! numai jdemii de w fac chinezii astia . daca statea, se gindea un pic si facea o cautare aci pe forum gasea o sumedenie de amplifuri de vinzare de la diferiti useri "cu greutate " ce fac amplificatoare ultra strong si cu W adevarati. dar ...... IA PETARDA NEAMULE !!! scuzati offul !! :jytuiyu dar nu m-am putut abtine
Link spre comentariu

O functiona daca se pune alti finali originali?

Uite ce scrie pe pagina unde se gaseste produsul:

KIT 0204 - amplificator audio, stereo, 150 W - KJ 989 W 8 T

Amplificator audio, stereo, 300W

- putere: 2x150w

- tensiune de alimentare: 28...32V

- impedanta la iesire: 8 Ohmi

- KIT-ul se alimenteaza cu tensiune diferentiala

Sublinierile sint facute de mine. Daca respecti ceea ce este subliniat, NU vei arde acest amplificator!

Dar:

1 - alimentat cu tensiunea alternativa mentionata acolo, montajul va fi alimentat cu +/-39...45V.

2 - daca respecti impedanta minima de iesire de 8 ohmi, vei obtine o putere de 80W pe fiecare canal.

Deci, in realitate este un amplificator stereo de 2 x 80W.

Link spre comentariu
Vizitator marian mesteru

da am observat ca W20NM60 este acelasi lucru cu STPW20NM60 am gasit datasheet-ul ,dar problema e alta nu stiu daca W20NM60 este tot una cu CW20NB60 pt ca vedeti acesta din urma are un C inaite de W ,pe mine nu ma intereseaza sa gasesc aceasi tranz. vreu un echivalent ceva mai usor de gasit ,nu as vrea sa pun tot o chinezarie ,am sa atasez si varianta mea de kit pt ca nu am avut poze

post-22361-13982944267_thumb.jpg

post-22361-139829442678_thumb.jpg

Link spre comentariu

Nu iti mai face sange rau , pur si simplu arunca-l direct la gunoi . Iti vei face un mare serviciu ( dar si noua ) daca renunti inainte de a mai arunca bani degeaba pe gunoiul ala.......2x50W maxim la 2x28Vac . De fapt atat tine si radiatorul ! Un modul cu 2xTDA7294 functiona la fel sau chiar mai bine , dar la un pret corect .Gata , arunca-l la gunoi !Poluezi in zadar forumul , nimeni nu va pierde vremea cu asemenea subiecte !

Link spre comentariu

Da remus, ai dreptate!! Cel la care am scos schema este cu finali bipolari.

L-am gasit intre timp si o sa postez schema din nou, poate..poate seamana si este mai usor pentru initiatorul topicului sa scoata schema de pe modulul lui.

Posted Image

Spor la treaba!!

Link spre comentariu

Schema e functionala; 0,6mA prin fiecare tranzistor din diferential, 3mA prin piloti, singura remarca ar fi dioda din prepolarizarea finalilor; acolo cred ca a fost ceva echivalent cu DRD3 din productia IPRS. Finalii mentionati in simulare au fost alesi de @indy666.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări