costi002 Postat Mai 28, 2012 Partajează Postat Mai 28, 2012 Salutare,Va prezint, un mic proiect de al meu, sper sa fie util cuiva.Este vorba de un indicator tensiune baterie.Tensiune de intarare : minim 7V, max 25.5, afisare pe 3 digiti, cu o zecimala.Proiectul va fi realizat fizic cel tarziu joi si voi reveni si cu poze. Pana atunci pun schema si hex-ul. Hex-ul este pentru varianta catod comun. Pe portul B sunt segmentele in felul urmator: RB0 - seg A, RB1- seg B, etcMod de 'calibrare': Se aplica o tensiune cu valoare cunoscuta, cel mai bine cat mai aproape de valoare "monitorizata" si se regleaza din semireglabil pana este afisata valoarea corespunzatoare.Daca sunt intrebari, pareri, sfaturi, nu ezitati.Succes. Link spre comentariu
ratza Postat Mai 28, 2012 Partajează Postat Mai 28, 2012 Salut. Poţi pune arhiva în format zip, te rog? Chiar dacă o ataşezi în alt mesaj, le modific eu pe urmă. ace ăla mă disperă, şi cred că nu numai pe mine Link spre comentariu
adicontakt Postat Mai 28, 2012 Partajează Postat Mai 28, 2012 la mine deschide automat cu winrar Link spre comentariu
costi002 Postat Mai 29, 2012 Autor Partajează Postat Mai 29, 2012 Salutare, Dupa cum am promis, am revenit cu poze si o noua versiune a schemei precum si a soft-ului. La schema au disparut cele 4 rezistente din colectoarele tranzistoarelor si am schimbat cele 8 rezistente de 100 Ohm cu 330 Ohm. Consumul este de 50ma La soft, s-a facut o mica modificare la initializare cu toate ca in simulator mergea ok si sa dispara zero-ul cand tensiunea este sub 10V. Eroare estimata si masurata: +/- un digit. Si ceva poze LE: Up Date: alimentat la 20v stabilizatorul are nevoie de radiator sau se poate folosi o sursa in comutatie de 0.5A 16F88TEMPv2.HEX.txt Link spre comentariu
costi002 Postat Mai 30, 2012 Autor Partajează Postat Mai 30, 2012 Daca este careva interesat am si varianta de soft cu rezolutie de 0.02V, tensiune maxima 20.00V sau rezolutie de0.04V si tensiune maxima de 40V Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum