Vizitator adi109cj Postat Octombrie 27, 2006 Partajează Postat Octombrie 27, 2006 DjLeco,eu nu am gasit R63 pe lista la Comet Electronic ,am gasit doar R80.R80 are sectiune ceva mai mica decat R63,se pare.Mai stii cumva la ce pret au fost miezurile R63 ?Si la ce frecventa merge sursa care ai facut-o ? (aproximativ) Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 29, 2006 Partajează Postat Octombrie 29, 2006 Deci R80 sint mai mici in sectiune ca R63,miezurile merg pina in 100Khz al meu l-am facut pe la 40-50 Khz, nu stiu exact. Pt cine este interesat, am de vinzare 4 Buc E70, ideale pt SMPS. http://www.elforum.info/viewtopic.php?p=120761#120761 Link spre comentariu
luc Postat Octombrie 29, 2006 Partajează Postat Octombrie 29, 2006 ma apropii de final: Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 30, 2006 Partajează Postat Octombrie 30, 2006 Frumos, dar aia e de la 12V... Link spre comentariu
luc Postat Octombrie 30, 2006 Partajează Postat Octombrie 30, 2006 in anul asta am facut doar ridicatoare de tensiune de la 12v :drinkers: Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 30, 2006 Partajează Postat Octombrie 30, 2006 IRFZ44N?Byv32/200? Link spre comentariu
ionut20 Postat Octombrie 30, 2006 Partajează Postat Octombrie 30, 2006 pt luci .. IRF3205 BYV32/200 Link spre comentariu
florin01 Postat Octombrie 30, 2006 Partajează Postat Octombrie 30, 2006 :tonqe: suma interesant si mi-as face si eu un smp dar nu inteleg ce rol au atatea trafuri si cum sunt facute:Tr1 alimentarea la sg3525Tr2 ? tr3? tr4? parca asta ii trafu "final" adik din secundarul caruia culegi tensiuneaSi ce fel de trafuri sunt: toruri sau pot sa fie si E+E (ferita)Multumesc :prayer: Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 30, 2006 Partajează Postat Octombrie 30, 2006 pai toruri am folosit eu R63 si R20,fiecare traf are rolul lui, dedu-l singurel ca NU e greu.Da, la traful final au folosit baietzii E+E Link spre comentariu
therealovy77 Postat Noiembrie 29, 2006 Partajează Postat Noiembrie 29, 2006 Salut. Sunt Ovidiu din Braila. Ca toti ceilalti astept finalizarea celebrei surse de alimentare de la 220V la +xx/-xx. Sa stii ca ma aflu printre cei multi care ar dori o astfel de sursa (eu personal la vreo 800W si +/-75V si alte mai putin esentiale +5V, +12V si +24V), dar care, in lipsa de timp (cazul meu, nu am timp sa studiez si sa stau sap si sa testez un asemenea proiect) sau comoditate, am prefera sa cumparam un kit relativ ieftin si mai ales cat mai compact, testat si gata de functionare. Sa stii ca astept cu interes sa finalizezi acest proiect si poti sa ma treci deja pe lista viitorilor clienti la o sursa in comutatie (ca in specificatiile de mai sus) in cazul in care te hotarasti sa le scoti pe piata cat mai curand Link spre comentariu
luc Postat Noiembrie 29, 2006 Partajează Postat Noiembrie 29, 2006 sursa functionala testata a fost cea de la k6 care putea livra circa 1500w.oricum nu era ieftina(ceea ce se sugera 50-100ron) ajungea sa bagi pana la 80 euro :smt005 ,toata lumea prefera trafurile clasice de 20kg Link spre comentariu
therealovy77 Postat Noiembrie 29, 2006 Partajează Postat Noiembrie 29, 2006 Crezi ca poate reprezenta o alternativa la o sursa in comutatie de , sa zicem 800W, un traf de 10kg minim (si intre 250-350 RON), o punte de 30A, doua cond de 22000uF (ca masa totala, volum, forma continua a tensiunii la iesire, stabilizare si protectie) ? Eu nu cred, si nu cred ca ma poti contrazice, pt ca stii despre ce vb. Link spre comentariu
luc Postat Ianuarie 3, 2007 Partajează Postat Ianuarie 3, 2007 deja am observat ca in multe statii de amplificare cu putere peste 100w au inceput sa se desfiinteze trafurile toroildale clasice,in loc preferandu-se surse in comutatie. Link spre comentariu
bamseflorin Postat Februarie 18, 2007 Partajează Postat Februarie 18, 2007 in primul rand ma intereseaza cum se bobineaza un tor de ferita :-daca exista vreun sens in care trebuie bobinat primarul fata de secundar-daca folosesc alimentare dubla din acelasi traf secundarele cum se bobineaza-care se bobineaza primul primarul sau secundarul-la driverul pt mosfeti cum se face bobinarea? (ca la primele 2 intrebari)-ziceai ceva de comercializarea ei sau macar daca mai tii minte cam la ce pret te-a dus -precizez ca sunt la inceputul carierei in surse in comutatie -daca o sa aveti timp sa imi raspundeti va rog.sper sa nu va fii plictisit cu intrebarile mele Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 25, 2007 Partajează Postat Februarie 25, 2007 Este de preferat ca la sursele in comutatie sa se foloseasca integrate specializate ca oscilator+driver, cele cu traf defazor au dezavantajul ca NU se poate seta un deadtime intre cei 2 mosfeti, iar la cea mai mica comutatie dubla datorita saturarii miezulu, mosfetii fac BUM :tonqe: .Am busit destiu pina acum(si mosfeti si IGBT),si acum am ajuns la raspunsul FINAL.Integrate specializate! :rock: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum