Vizitator Vasile Postat Octombrie 28, 2004 Partajează Postat Octombrie 28, 2004 ce frecventa vrei sa atingi cu ele ca sunt difuzoare PA si nu prea sunt pt SPL...Gresesti :lol: Difuzoarele profesionale au SPL mult mai ridicat decat decat cele auto sau de casa. Link spre comentariu
adrian_pintea Postat Octombrie 28, 2004 Partajează Postat Octombrie 28, 2004 pai si eu folosesc un garry de 12" pe panza dar tot nu suna ca unul pe cauciuc Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Octombrie 28, 2004 Partajează Postat Octombrie 28, 2004 Depinde... de regula cele de PA sunt pentru spatii mari si in masina habitatul est foarte mic. Link spre comentariu
Vizitator drbas Postat Octombrie 29, 2004 Partajează Postat Octombrie 29, 2004 sunt tare curios daca o sa mai ai urechi la puterea aia sau geamuri la masina poate reusesti sa spargi si rezervorul de benzina. Binenteles ca poti evita toate astea doar daca pui sculele pe un TANC. Link spre comentariu
Vizitator MLGore Postat Octombrie 31, 2004 Partajează Postat Octombrie 31, 2004 Ma intereseaza torurile, cum luam legatura? Link spre comentariu
Vizitator lucian capraru Postat Februarie 13, 2005 Partajează Postat Februarie 13, 2005 vreau si eu toruri de ferita Link spre comentariu
Gerula Postat Mai 10, 2006 Partajează Postat Mai 10, 2006 SalvesNu am putul sa ma abtin sa va spun ca sunteti cei mai tari.De unde fac si eu rost de un alaternator (mult) mai puternic pentru Dacie ?Si daca crapa mosurile ce ? Pui mai multe. Intr-o schema posta de voi vad mosuri de 2*70A pe ramura pentru 350WCand ar fi suf si 30A. Deci mosurile - probabil - treb sa fie mai puternice.Tarfuri mai mari, sarma mai grosa.Si pana la urma -exagerz - faci 10 ridicatore de 1KW la pui in parale iesirile si faci 10KW. Link spre comentariu
Gerula Postat Mai 23, 2006 Partajează Postat Mai 23, 2006 Am o problema cu SG3525 !!!!dupa redresare, tensiune - e mai mare(modul) decat cea +.Pai cum asa ?Din modul de conectare a puntii, chiar daca infasurarile nu ar da tensiuni egala, ele tot devine egala dupa redersare.Adica din bobina 1 se scote si +55V si -55V (ca semialternante)Din bobina 2 la fel. Cred ca e tot de la SG3525 ca nu ataca primarul cum trebuie.Poate cineva sa ma ajute ?Dar daca atac eu MOSFET-urile, cu un banal astabil (ma rog ceva logic) , din care modific fact de umplere, o merge ? Link spre comentariu
adrian_pintea Postat Mai 23, 2006 Partajează Postat Mai 23, 2006 pune filtrul ala pe iesire...bobina aia care o vezi in toate schemele dupa partea de redresare.. infasurarile le faci pe acelasi miez...una intrun sens si una in celalalt sens...si o sa ti se egaleze tensiunile...daca nu merge, inversezi bornele unei bobine Link spre comentariu
petre_s Postat August 19, 2006 Partajează Postat August 19, 2006 SO MLGore, ACTA NON VERBA. Ai promis niste poze, unde sunt? Ai pierdut masina? Nu de alta, dar, cum zicea si cineva prin prima pagina ce zici tu aproape ca tine de SF. Scuza-mi atitudinea, dar.... sunt extrem de curios de ce faci tu si cred ca nu numai eu sunt. Hai MLGore, da-ne pe spate!!! Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 28, 2006 Partajează Postat Septembrie 28, 2006 Salutare, sint nou pe aici,dar sint prieten cu M L GORE(Costin) de cind s-a nascut, am citiva ani peste el.Toata distractia a inceput mai demult...Acum vre-o 17ani cind din traznita-mi idee, am zis sa incerc sa fac din schema unui convertor de la o aprindere electronica auto(Aprindere Auto Cu Randament Ridicat,revista TEHNIUM, celebra revista TEHNIUM), o schema care sa mearga de la 12 volti ca scoata cam 2X 35 alternativ, pt un final in jurul a 100-150 watiEra un circuit cu 2 npn-uri de putere(2n 3055),eu foloseam pe vremea aia Tesla KD503, aveau 80V CE 20A Ic si 150W PdTot.Ca miez folosisem torul de la un traf de linii tv, bobinind si primarul si secundarul suprapuse, pe unul singur galet .Ideea este ca a mers :smt007 , aveam cam 2X 55 V in gol si scadeam la 2X 37 Volti in sarcina,si suna tare si bine.Problema era ca oscilatorul era autopilotat si nu aveam reactie pt stabilizare, disipatia fiind mare pe KD-uri(cam 1,8A in gol) si 25-30A in sarcina maxima.Deh la vremea aia nu se stia de MosFeti de comutatie(cel putin nu pe la noi).Capitolul urmator a inceput mai tirziu,odata cu aparitia SG3525, circuite specializate in acest sens,si clasicii IRFZ 44N, capsula TO220,bagam cite 5 in paralel si ca miezuri foloseam cite 2 sau 3 de la trafo linii'"lipite intre ele" pt a mari sectiunea miezului.A fost pt prima oara cind depasisem 100 de amperi extrasa din baterie,aveam o siguranta MPR de 100A care "s-a intrerupt" la citeva secunde dupa ce in secundar, dupa redresare si filtraj (2X 6800 uf/100V ELNA),am reusit sa aprind un bec de proiector de 5000W la 220V.Pe urma au inceput sa apara celebrele IRFP064N la 110A curent de drena cu 200W disipati si 8 miliohmi..Acum sint cite 5 pe brat,dar voi experimenta si full bridge in comutatie sa vad care este rezultatul,pina acum am lucrat numai cu half bridge.Voi experimenta si un final clasaD pina in 300 Hz banda superioara de frecventa, daca aveti ceva scheme,sint ochi si urechi.Cu astia (IRFP064)lucrez si acum,daca stiti voi ceva mai puternici,va rog sa-i postati si pe aici.Cind voi termina proiectul general pt auto, in colaborare cu M.L.Gore,ce va cuprinde partea de Alimentare+Final ClasaD in punte pt Bass, Exclusiv si 2 canale pt banda larga dar cu limita inferioara (low Cut) peste 50 Hz, am sa postez cu discutii despre schema.Voi mai experimenta si alimentarea in comutatie full bridge,direct de la 220 la +/- 1XX volti(pt puteri f mari).Pina atunci, succese tuturor! Link spre comentariu
ionut20 Postat Septembrie 28, 2006 Partajează Postat Septembrie 28, 2006 Succes si voua si asteptam poze :smt006 Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 29, 2006 Partajează Postat Septembrie 29, 2006 Sigur va mai dura ceva, deocamdata sint prins cu alte treburi(sonorizari) si abia de am timp sa respir...oricum va tin(em) la curent cum realizez(am) cite ceva! :partyman: Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 30, 2006 Partajează Postat Septembrie 30, 2006 Campania a inceput... Diode de redresare,ultrarapide SF3006PT 20 buc :supz: (1 Mhz) :smt007 http://www.promelec.ru/pdf/SF30PT.pdf#s ... F3006PT%22 Mos Feti de comutatie IRFP2907 8 buc :partyman: http://www.irf.com/product-info/datashe ... rfp2907%22 Comanda SG 3525 20 buc :goodman: Topologia FULL BRIDGE :rock: To be continued... Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 3, 2006 Partajează Postat Octombrie 3, 2006 au 30mm la interior si 40 la ext cu 15 inaltime.Cand am folosit un singur miez, mai mult de 400W n-am putut sa scot de la el. Cu trei facute sandwich am scos 1000W. Si nici nu pot mari frecventa, cred ca e o problema si la nr. de spire. Acum merg pe 30 kHz. Ca driver folosesc SG 3525.Oricum , am pus mana pe carte ca sa fac o metoda de calcul ca pe net nu am gasit nimic. O sa va tin la curent.Miezurile pe care am facut noi convertorul, (Gecalloy Gendalex G1W 88S540) cele despre care vorbesti sint cu pulbere metalica, NU sint bune la tor de alimentare, sint f bune la inductantele de dupa diodele redresoare,pina in condensatori...De aia Nu "vrea" convertorul mai mult de 30 Khz...trebe R80 de la comet... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum