Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

convertoare dc-dc de mare putere

Vizitator MLGore

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 160
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator drbas

Auzi cand o sa termini tu alternatorul ala sa ma anunti si pe mine ca sunt tare curios cum o sa il faci. E cam de domeniul SF-ului ceea ce zici tu da in fine.Mai gandestete si cu ce motor o sa invarti jucaria aia si ce cadere de putere o sa aiba la montarea bestiei de care zici tu da in fine.

Link spre comentariu
Vizitator MLGore

Hai sa vezi cum e cu SF-ul:Am un alternator de 24v 400A de autocar cu aer conditionat. Original este legat in stea. Se desface cu atentie punctul comun al bobinelor si se leaga in triunghi. Rezulta: 24/sqrt3=14V 400*sqrt3=692A.Putere mecanica consumata (pentru masini sincrone cu excitatie derivatie)P= U(I+Iex)=410*24=9840WMotor duba=100kwAntrenare alternator-curea dintata Punte redresoare alternator- 6 diode de 350A

Link spre comentariu

MLGore daca schimbi alternatorul din triungi in stea ar trebui sa maresti si sectiunea conductorului bobinajului(nu se poate). ceri 700A de la o infasurare de 400A.dupa cite stiu eu pentru puteri de peste 1Kw nu prea mai merge configuratia push-pull si se foloseste full bridge. push-pull-ul are dezavantajul ca, daca infasurarile nu sint identice(cit de cit) sau transiztorii nu au tensiuni de saturatie egale, apare o componenta continua in miez si il satureaza. bafta multa ca ai nevoie.

Link spre comentariu
Vizitator MLGore

ZC, configuratia full bridge este tot push-pull, e o subcategorie a push-pull-ului.Oricum foloseam full-bridge! Cat despre sectiunea infasurarii alternatorului, mai citeste capitolul de Masini electrice sincrone trifazate!

Link spre comentariu

domnule gore avand in vedere ca lucri pe un amplfi de 2kw...ia spune dumneata e aceeasi putere care o spuneai ca o scoate un dif ground zero de 5000W care ziceai ca e 100W adevarati? pe un alt forum? si inca ceva peunde bagi dumeneata cabluri de alimentare groase cat bratu ca ii clar ca la 700A iti trebe niste cabluri enorme...nu vreau sa par grozav ca si eu fac amplifuri dar am si eu limitarile mele nu imi place sa exagerez cu puterile

Link spre comentariu
Vizitator MLGore

Domnu' Adrian, cred ca dumneavoastra aveti obsesii cu cablurile groase ca pe mana! Nu stiu de ce dar incep sa ma gandesc la ce spunea Freud apropo de treaba asta.... Cablu' de 50 mmp e suficient pt. 500A. Acum, cand am varfuri de consum de 200A, am cabluri de 16mmp. Secretul consta in amplasarea cat mai aproape de statie a bateriei tampon. Iar cei 2*1500W in 8 ohmi sau 5000 in 4 ohmi in punte vor fi sinus cu max 0.1% THD.

Link spre comentariu
Vizitator MLGore

Pai e simplu. Statia merge si in 2 ohmi (in varianta stereo), dar nu ma intereseaza pt ca eu am difuzoare de 8 (eminence kilomax 18") care au 1250W. Puterea maxima sinusoidala e de 5000W in punte pe 4 ohmi si, daca nu o sa intorc pe dos un GZ de 5000 o sa-mi cumpar doua GZ-uri si mai fac o statie.Pt. a nu praji kilomaxii am un comutator pe sursa de la statie prin care modific Ualimentare.

Link spre comentariu
Vizitator MLGore

Musai sa coboare pana in 20hz, e obligatoriu, iar SPL-ul nu ma intereseaza, eu ascult muzica nu impresionez gagici printr-o bubuiala inutila si seaca! Credema, cu animalutele astea doua de 18, la 1250W, e suficient SPL!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări