Vizitator MLGore Postat Octombrie 6, 2004 Partajează Postat Octombrie 6, 2004 Ma poate ajuta cineva cu calculul cat mai exact al transformatoarelor pe tor de ferita ce se utilizeaza in constructia convertoarelor DC-DC ? Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Octombrie 6, 2004 Partajează Postat Octombrie 6, 2004 http://forum.izatech.ro/viewtopic.php?t=61 Link spre comentariu
Vizitator MLGore Postat Octombrie 6, 2004 Partajează Postat Octombrie 6, 2004 mersi vasile, dar pt 300w nu imi trebuie calcule, eu vreau sa fac unul de 10 kW, pana acum am ajuns la 2kw (196 A la 12v) dar au inceput problemele....Se satureaza miezurile aiurea si imi crapa mos-urile. Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Octombrie 6, 2004 Partajează Postat Octombrie 6, 2004 http://valveaudio.tripod.com/Membuatsendiri.htm :? Link spre comentariu
micutu Postat Octombrie 7, 2004 Partajează Postat Octombrie 7, 2004 pai spune-ne si noua detalii cati tz ai folosit, ce traf ai si cu sarma l-ai bobinat. :? Link spre comentariu
Vizitator MLGore Postat Octombrie 7, 2004 Partajează Postat Octombrie 7, 2004 am folosit 12 mos-fet irfp 064 n ( 70 A , 200W) cate 3 in paralel si doua trafuri, unul pentru + altul pt -. Trafurile arata asa : cate 3 tor-uri de ferita unul peste altul, 40mm diametrul interior, primar: 2*8 spire sarma CuEm de 3mm secundar: 60 spire cuem de 1,2mm Link spre comentariu
micutu Postat Octombrie 7, 2004 Partajează Postat Octombrie 7, 2004 nu inteleg "cate trei in parale" si "doua trafuri" fa si tu un desen cam cum vin puse. Link spre comentariu
Vizitator MLGore Postat Octombrie 7, 2004 Partajează Postat Octombrie 7, 2004 Nu am un desen in format digital dar incerc sa-ti explic:Sunt practic doua convertoare, fiecare cu cate un transformator. Sunt de tipul push-pull deci primarul are doua bobine legate in serie astfel: inceputul de la prima bobina se leaga la drena unui mos (in cazul meu sunt 3 mos-uri in paralel datorita curentului ce trece prin ele), sfarsitul de la prima bobina se leaga la + bateriei si la inceputul celei de a doua bobine, sfarsitul celei de a doua bobina la drena celuilalt mos (adica tot 3 in paralel in cazul de fata). Sursele mos-urilor se leaga la masa.Deci: 3mos-uri paralel pe o bobina + 3 mosuri paralel pe cealalta = 6 mos-uri * 2 transformatoare =12 mos-uri .daca nu ai inteles o sa-ti scanez schema zilele astea.... Link spre comentariu
micutu Postat Octombrie 7, 2004 Partajează Postat Octombrie 7, 2004 nu la asta ma refeream (stiu cum arata schema unui smps) ci la modul in care cum ai conectat transformatoarele, ai doua PWM-uri, ce PWM folosesti (adica driverul de mosfeti) eu cred ca problema ta este in transformatoare nu cred ca e bine sa folosesti 3 in unul.Ce diametru exterior au trafurile? Link spre comentariu
Vizitator MLGore Postat Octombrie 7, 2004 Partajează Postat Octombrie 7, 2004 au 30mm la interior si 40 la ext cu 15 inaltime.Cand am folosit un singur miez, mai mult de 400W n-am putut sa scot de la el. Cu trei facute sandwich am scos 1000W. Si nici nu pot mari frecventa, cred ca e o problema si la nr. de spire. Acum merg pe 30 kHz. Ca driver folosesc SG 3525.Oricum , am pus mana pe carte ca sa fac o metoda de calcul ca pe net nu am gasit nimic. O sa va tin la curent. Link spre comentariu
micutu Postat Octombrie 8, 2004 Partajează Postat Octombrie 8, 2004 ba da pe net exista este chiar in link-ul de la Vasile: http://valveaudio.tripod.com/Membuatsendiri.htm Link spre comentariu
Vizitator MLGore Postat Octombrie 8, 2004 Partajează Postat Octombrie 8, 2004 Multumesc, am vizualizat chestia aia, dar metoda e prea empirica.... Link spre comentariu
cirip Postat Octombrie 8, 2004 Partajează Postat Octombrie 8, 2004 MLGore, Trage un ochi aici: http://www.semiconductors.philips.com/a ... PPCHP2.pdf De asemenea, cauta cu Google "Unitrode Seminars". E o serie excelenta ptr proiectarea surselor in comutatie, dar... nu e ptr cei slabi de inima . E posibil sa le gasesti pe undeva pe la Texas Instruments prin site. Bafta, Cirip Link spre comentariu
Swat Cat Postat Octombrie 9, 2004 Partajează Postat Octombrie 9, 2004 Sunt si ieu curios ce faci cu 10kw pe un convertor??? Amplificator auto? :)pune si tu poze ca suna fff interesant. chit ca si 2kw e ceva de vazut. Link spre comentariu
Vizitator MLGore Postat Octombrie 9, 2004 Partajează Postat Octombrie 9, 2004 Promit solemn ca o sa ma ocup de poze si scheme saptamana asta, sunt f.f.f. ocupat. Oricum, tinem aproape! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum