Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conversie AD a muzicii


Romica_t

Postări Recomandate

Va salut, vreau sa fac o conversie simpla de semnal audio si nu stiu daca picurile accepta tensiune negativa drept tensiune de referinte inferioara (Vref-). M-am gandit la -1V pentru Vref- si +1V pentru Vref+. O alta schema ce o am in cap pentru a evita tensiunile negative e suprapunerea semnalului audio pe o tensiune continua fixa (2.5V) ca in schema de mai jos. Ce ziceti, ar functiona?

post-7097-139829441605_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • Romica_t

    3

  • cirip

    1

  • Stefan

    1

  • Th3_uN1Qu3

    1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Corect este ca in schema, adica sa deplasezi tensiunea medie in mijlocul domeniului ADC. Din cate imi amintesc, picul nu accepta tensiune negativa ca referinta a ADCului. Toate detaliile sunt la caracteristicile electrice din foaia de catalog.

Link spre comentariu

Din pdf-ul pic-ului:"The analog reference voltage is software selectable to either the device’s positive and negative supply voltage (VDD and VSS) or the voltage level on the RA3/AN3/VREF+ and RA2/AN2/VREF-/CVREF pins."Nu a fost destul de clar incat sa fi tras concluzia ca intervalul de referinta nu poate depasi cel al alimentarii.In rest, e bine ca schema mea se potriveste, multumesc.

Link spre comentariu

VSS-ul la pic nu cred ca e negativ, deci o sa ai referinta Vref- = 0V si Vref+ = 5V. schema de mai sus este ok, dupa cum a spus si cirip, eu ma gandeam la un sumator cu AO si din el stabileai amplificarea cu 2.5 :rade: . Sa imi spui si mie cum ti-a iesit esantionarea si ce MCU ai folosit, am avut probleme la frecventa de esantionare de ~40 KHz (bine standardul audio impunea macar 44100Hz)

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Sa imi spui si mie cum ti-a iesit esantionarea si ce MCU ai folosit, am avut probleme la frecventa de esantionare de ~40 KHz (bine standardul audio impunea macar 44100Hz)

Am folosit un pic18F2620. Nu am avut pretentii la conversie, doar cat sa afisez un vu-metru (bara).Am o alta nelamurire, in catalog specifica impedanta de iesire a sursei de semnal sa fie <5kohmi astfel incat condensatorul de la modulul ADC sa se incarce cat mai repede. Eu folosesc un operational pentru amplificare. Astea cat au impedanta de iesire? Stiu ca un buffer ar merge si pe 600 ohmi dar daca il folosesc in configuratie neinversoare cu o amplificare de x100, cat devine impedanta de iesire? va multumesc.
Link spre comentariu

Eu folosesc un operational pentru amplificare. Astea cat au impedanta de iesire? Stiu ca un buffer ar merge si pe 600 ohmi dar daca il folosesc in configuratie neinversoare cu o amplificare de x100, cat devine impedanta de iesire? va multumesc.

Aproape de zero. Cativa ohmi. Nu se refera la sarcina pe care o poate comanda etajul dinaintea lui, ci la curentul pe care il poate asigura pe fronturi rapide, si daca ai cumva vreo rezistenta serie cu iesirea din etajul precedent, ea sa fie mai mica de 5k. Daca nu ai rezistenta serie, limita o da curentul instantaneu la iesire al operationalului. Orice operational de uz general e ok. Verifica raspunsul la unda patrata ca sa vezi exact ce si cum.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări