IoNuTx Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 Salut tuturor,am o problema cu acest microcontroler PIC18F4550.Am instalat WinPic800,am conectat la pc microcontrolerul prin portul USB și nu mi-l recunoaște.Trebuie alt program sau driver? Uitați schema după care am lucrat: Link spre comentariu
vasile eugen Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 Ai vreun soft in el? numai daca ai un soft poate sa comunice cu portul USB.Pune mai detailat despre ce este vorba .Mai usor vei fi ajutat. Link spre comentariu
IoNuTx Postat Mai 27, 2012 Autor Partajează Postat Mai 27, 2012 Integratul este nou nouț,am cumpărat 2,nu are nimic pe el.Am un proiect de realizat pt. un profesor la scoală și anume numărător de turație la motorul loganului.Am cumpărat și un senzor inductiv.Semnalul de la senzor e citit de un LM393 iar ieșirea lui va fi întrerupta de cate ori trece un magnet prin fata acestui senzor.Montajul cu PIC18F4550 trebuie sa primească acest semnal pe una din intrările lui și sa îmi afișeze pe monitor numărul de treceri al unui magnet prin fata senzorului.Deci va fi un numărător de turați iar nr. de turații nu vor fi afișate pe bordul mașini ci pe un laptop sau PC.Sa înțeleg ca softul trebuie sa îl instalez prin portul paralel? Link spre comentariu
vasile eugen Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 Integratul este nou nouț,am cumpărat 2,nu are nimic pe el.Am un proiect de realizat pt. un profesor la scoală și anume numărător de turație la motorul loganului.Am cumpărat și un senzor inductiv.Semnalul de la senzor e citit de un LM393 iar ieșirea lui va fi întrerupta de cate ori trece un magnet prin fata acestui senzor.Montajul cu PIC18F4550 trebuie sa primească acest semnal pe una din intrările lui și sa îmi afișeze pe monitor numărul de treceri al unui magnet prin fata senzorului.Deci va fi un numărător de turați iar nr. de turații nu vor fi afișate pe bordul mașini ci pe un laptop sau PC.Sa înțeleg ca softul trebuie sa îl instalez prin portul paralel?Iti trebuie o schema cu ce ai de facut,sa cuprinda tot ce ai nevoie si un program pentru pic.Softul trebuie pus in PIC cu ajutorul unui programator.Nu merge doar sa iai piesele si sa legi numai asa. Link spre comentariu
IoNuTx Postat Mai 27, 2012 Autor Partajează Postat Mai 27, 2012 Am înțeles,deci va trebui sa construiesc și un programator nu? Link spre comentariu
GeoMar Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 Am înțeles,deci va trebui sa construiesc și un programator nu?Trebuie sa scrii (tu sau altcineva) programul/softul (sa execute ce doresti tu) pentru acest model de PIC, generezi hex-ul, apoi "incarci" in PIC hex-ul cu ajutorul lui WinPic800 si un programator serial/usb/paralel.PIC-ul asa cum este acum, gol, fara soft/hex in el NU poate comunica cu PC-ul prin USB.Softul/hex-ul scris in el face posibil acest lucru, daca are aceasta "functie inglobata in soft". Link spre comentariu
IoNuTx Postat Mai 27, 2012 Autor Partajează Postat Mai 27, 2012 Am înțeles,ca programator o sa îl fac cel de aici.Cu hexul nu o sa ma descurc,acum e prima data când lucrez cu PIC.O sa se ocupe altcineva sper cu programarea. Link spre comentariu
MatyC Postat Mai 28, 2012 Partajează Postat Mai 28, 2012 Salut tuturor,am o problema cu acest microcontroler PIC18F4550.Am instalat WinPic800,am conectat la pc microcontrolerul prin portul USB și nu mi-l recunoaște.Trebuie alt program sau driver? Varianta programari prin USB functioneaza doar daca in el ai programat deja un programel numit bootloader. Va trebui sa folosesti in prima faza un programator pe ICSP macar cat sa programezi acel bootloader. Din cate cunosc eu ca bootloader pe USB doar Microchip a oferit o varianta de boot pe USB. Alte bootloadere se folosesc de transmisia seriala pentru comunicatie.In legatura cu programatoarele ICSP ( jdm sau derivate) si softurile aferente (WinPic800, IcProg, Picpgm etc) aparar particularitati legate de portul serial sau sistemul de operare. Sa discutat f. mult pe forum in legatura cu aceste probleme asa ca vei rezolva cu programarea utilizand interfata aleasa de tine si cautand prin alte topicuri.Dupa ce ai introdus bootloader viitoarele programe trebuie gandite specific dupa bootloader. Din cate cunosc nu este complicat. Link spre comentariu
puiu Postat Mai 28, 2012 Partajează Postat Mai 28, 2012 Se pare ca vrea ca tu sa cumperi licenta pentru lucru cu USB. Eu as inclina pe utilizarea unei interfete seriale de ex. com 1, care este gratis. In fond care este problema, cum suna tema de proiect? Link spre comentariu
MatyC Postat Mai 29, 2012 Partajează Postat Mai 29, 2012 @puiu: codul sursa pentru bootloader USB este open source. Insa este sigura varianta pe care eu o cunosc. Daca ai bagat de seama IoNuTx a cumparat un PIC18 nou nout si nu intelegea de ce nu se programeaza prin USB. Bootloaderul nu este obligatoriu ci o facilitate care usureaza instalarea de firmware nou. Link spre comentariu
puiu Postat Mai 29, 2012 Partajează Postat Mai 29, 2012 @MatyC te rog sa-mi dai un link pentru codul sursa pentru bootloader USB. EU nu sunt cunoscator al limbii engleze si programez in ASM. Link spre comentariu
Liviu M Postat Mai 29, 2012 Partajează Postat Mai 29, 2012 Il gasesti instiva usb la microchip pe site (intre multe alte "utilitare"), numai ca e pentru C18. Link spre comentariu
puiu Postat Mai 29, 2012 Partajează Postat Mai 29, 2012 Era vorba de limbaj ASM nu de C. Link spre comentariu
IoNuTx Postat Mai 29, 2012 Autor Partajează Postat Mai 29, 2012 Am construit un programator după schema de mai jos. http://feng3.nobody.jp/en/pg5v2.html Acesta îl voi conecta la portul IO tata (sau cum se numește mufa ) din cate am înțeles nu? Iar după aceea pot sa pun hexul în integrat? Link spre comentariu
MatyC Postat Mai 29, 2012 Partajează Postat Mai 29, 2012 In legatura cu programatoarele ICSP ( jdm sau derivate) si softurile aferente (WinPic800, IcProg, Picpgm etc) aparar particularitati legate de portul serial sau sistemul de operare. Sa discutat f. mult pe forum in legatura cu aceste probleme asa ca vei rezolva cu programarea utilizand interfata aleasa de tine si cautand prin alte topicuri.Dupa ce ai introdus bootloader viitoarele programe trebuie gandite specific dupa bootloader. Din cate cunosc nu este complicat.Nu i-mi place sa ma repet. Apar particularitati in legatura cu tipul de port serial si sitemul de operare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum