stefanstudio Postat Mai 26, 2012 Partajează Postat Mai 26, 2012 salut tututor pentru inceput se dau 2 boxe facute acasa cu difuzoare dibeisi de 12 inch se adauga un amplificator facut si el tot acasa cu tda7294 in punte cu 2 canale si as vrea sa mai adaug un sub de 15 inch alien 0815 la 8 ohmi si intrebarea me este cum as proceda mai bine leg sub pe 1 canal si cele 2 boxe in serie pe celalalt canal ? (boxele avand 4 ohmi fiecare si cu toate astea merg cate una pe canal ) ori sa mai fac inca un amplif cu tda in punte si sa leg sub la un canal separat conditia fiint sal il leg la alcelas traf care si asa se incalzeste el fiind totusi maricel undeva la 600w ori sa fac un amplif dela cap la coada pentru el dar problema este ca nam traf si daca las face as face ceva cu mos fet la vreao 300w sau eventual as cumpara unu facut.hmm ce ziceti ? Link spre comentariu
indy666 Postat Mai 26, 2012 Partajează Postat Mai 26, 2012 Da, e bine asa cum zici tu si eu as face la fel!! Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 26, 2012 Partajează Postat Mai 26, 2012 Nici eu nu am inteles nimic!Dar daca difurile de 12" sint cele care banuiesc, au un SPL mai mult decit dezastruos - ampliful va elibera destula putere si in realitate deabea se aude ceva. Link spre comentariu
stefanstudio Postat Mai 26, 2012 Autor Partajează Postat Mai 26, 2012 hai sa mai explic odata ca iar am scris in graba. am 2 difuri de 12 dibeisi care merg pe un amplif cu tda 7294 punte pana aici e totu ok,eu vreau sa le leg in serie pe amandoua pe un singur canal si pe celalalt canal sa leg un sub de 15,ori asa ori urmatoarea varianta: mai iau un amplif cu tda in punte il bag tot in carcasa aia legat tot la trafu ala si leg sub la el si cele 2 difuri de 12 fiecare pe canalu lui cum merge si acum adica ori leg 2 boxe in serie pe un canal su sub pe un canal ori mai bag un amplif in cutia aia si le leg fiecare cu amplifu lui dar acelas traf care si asa se ca incalzeste Link spre comentariu
indy666 Postat Mai 26, 2012 Partajează Postat Mai 26, 2012 Prima varianta pare mai buna, astfel nu vei mai forta TDA-urile....care si asa e surprinzator ca rezista. Daca cele 2 dibeisi sunt identice nu v-a fi o problema ca sunt legate in serie. Link spre comentariu
George Postat Mai 26, 2012 Partajează Postat Mai 26, 2012 (boxele avand 4 ohmi fiecare si cu toate astea merg cate una pe canal )La tda7294 in punte impedanta minima a boxei trebuie sa fie de 8 ohmi. Link spre comentariu
stefanstudio Postat Mai 26, 2012 Autor Partajează Postat Mai 26, 2012 am mai spus dar repet dele 2 de 12 pe care le am acum au cate 4 ohmi fiecare dar merg fara probleme pe acel amplif chiar daca el suporta doar 8 in schema,in ralitate daca le racesc bine bine merg fara probleme si mai fac un sub de 15 cu dif de 8 ohmi as intentiona Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 26, 2012 Partajează Postat Mai 26, 2012 eu vreau sa le leg in serie pe amandoua pe un singur canal si pe celalalt canal sa leg un sub de 15E bine daca faci asa; nu ai alte cheltuieli in plus si traful va lucra mai lejer - spui ca se incalzeste. Link spre comentariu
maxente Postat Mai 26, 2012 Partajează Postat Mai 26, 2012 Ai grija cu integratele alea, nu exagera cu sarcinile miciSpui ca le ai deja in punte, atentie mare ca daca pui 4 ohmi pe ele vei depasi SOA, se vor prajii cu mult timp inainte sa se incinga Datorita tehnologiei folosite ele sunt limitate intern din cate am citit eu in datasheet, asa ca respecta ce zic inginerii aia in document Link spre comentariu
hpavictor Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 salut tututor pentru inceput se dau 2 boxe facute acasa .......hmm ce ziceti ? Pai nu mai este absolut nimic de zis.....Dacă se dau , sa fie primite !Trăiască Pruteanu ! Link spre comentariu
radu8982 Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 Ar mai fi o varianta sa inversezi iesirea la un canal la 180(pe el o sa pui firele care duc la boxe invers) de grade ca si cum ai pune in punte in felul asta ai putea sa ai si stereo si sub un fel de 2.1 problema ar fi sarcina prea mare, ai putea sa pui niste rezistente de 4.7(putere mai mare de 5W) ohmi pe fiecare difuzor ,asa ar mai merge. Link spre comentariu
indy666 Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 In toata discutia aceasta lipseste un aspect foarte important....cu ce tensiune sunt alimentate modulele? Ce putere are traful exact? La 600W cum extimati dvs nu ar trebui sa se incalzeasca. Link spre comentariu
Marian Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 @stefanstudio ar fii util sa mai si respiri din cand in cand atunci cand scrii Acum lasand gluma la o parte, ar trebui sa fii mai ordonat in expunerea mesajelor text pe forum, sa scrii mai ordonat, sa te folosesti de aliniate, paragrafuri si punctuatie acolo unde este cazul, titlul unui subierct se incepe intotdeauna cu majuscula, de asemenea fiecare paragraf/aliniat, se incepe tot cu majuscula, motive de genul am scris in graba nu sunt o scuza deoarece crezi sau nu, modul cum scrii reflecta destul de mult personalitatea ta, ceri seriozitate din partea celorlalti dar nu oferi acelasi lucru tu insuti devreme ce scrii mai mereu in graba si haotic, asta arata lipsa de respect din partea ta fata de interlocutorii tai si in felul asta nu poti fii luat niciodata in serios cu adevarat deoarece tu nu pari a fii serios, detalii aparent insignifiante cum ar fii un mesaj frumos ordonat si exprimat sunt de fapt importante, mai importante decat crezi, incearca sa te corectezi la capitolul asta daca vrei sa fii tratat cum doresti. Acum referitor la subiectul discutiei, in primul rand transformatorul ala sau nu este de 600W atat cat spui tu ci mult mai putin sau este bobinat destul de economic altfel nu are voie sa se incalzeasca, apoi indicat este asa cum si ceilalti au zis sa folosesti varianta cu cele 2 boxe mai mici inseriate pe un canal si pe celalalt subwoofer-ul, in felul asta CI-urile vor lucra ceva mai relaxat/temperatura mai mica ceea ce implicit inseamna o viata mai lunga pentru ele. Ar mai fi o varianta sa inversezi iesirea la un canal la 180(pe el o sa pui firele care duc la boxe invers) de grade ca si cum ai pune in punte in felul asta ai putea sa ai si stereo si sub un fel de 2.1 problema ar fi sarcina prea mare, ai putea sa pui niste rezistente de 4.7(putere mai mare de 5W) ohmi pe fiecare difuzor ,asa ar mai merge.Imi traduce si mie cineva ce doreste @Radu sa specifice? Link spre comentariu
radu8982 Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 Adica sa fie in antifaza un canal ,fiind in antifaza un canal daca e o boxa pe fiecare canal o sa se anuleze basu daca sunt puse plus la plus minus la minus pe canalul in antifaza trebuie sa se in verseze polaritatea ca sa nu se mai anuleze basu ,avantaju ca sa zic asa ar fi ca se mai poate pune un difuzor legat la iesirile pozitive de la amplificator dezavantaju cu difuzorul aditional este daca este pe 8 ohmi amplificatorul o sa vada impedanta de 4 ohmi pe ambele canale daca mai punem inca doua boxe de 8 ohmi pe fiecare canl o sa fie 3 ohmi de acea trebuie inseriate doua rezistente cu difuzoarele. Link spre comentariu
ari_panterra Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 Adica sa fie in antifaza un canal ,fiind in antifaza un canal daca e o boxa pe fiecare canal o sa se anuleze basu daca sunt puse plus la plus minus la minus pe canalul in antifaza trebuie sa se in verseze polaritatea ca sa nu se mai anuleze basu ,avantaju ca sa zic asa ar fi ca se mai poate pune un difuzor legat la iesirile pozitive de la amplificator dezavantaju cu difuzorul aditional este daca este pe 8 ohmi amplificatorul o sa vada impedanta de 4 ohmi pe ambele canale daca mai punem inca doua boxe de 8 ohmi pe fiecare canl o sa fie 3 ohmi de acea trebuie inseriate doua rezistente cu difuzoarele.Nu stiu daca tu ai reusit sa exprimi corect cea ce ai gandit dar eu am reusit sa inteleg ''o varza'' din tot ce ai spus.Oare sunt singurul?! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum