Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

display de la telefoanele de la romtelecom

sz3bbylA

Postări Recomandate

banuiesc ca va mai aduceti aminte de telefoanele de strada cu cartela de la romtelecom cu display 2x20am un ecran .... am atasat pozelefunctioneaza normal dar cu unele compromisurivdd a trebuit sa o fac de 8 vel mai are intre VDD si E o rezistenta 38 kohmam cautat cu disperare pe net un pdf dar nu am gasit sa vad ceva caracteristici ale lui poate il supraalimentez si nu stiu eupe el scrieNAN YA PLASTYCS CORP M120Apoate din intamplare are cineva cunostinta despre asta

post-4936-1398294411_thumb.jpg

post-4936-139829441112_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sz3bbylA

9

• 10vid

4

• yo7but

1

• vasile eugen

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu cred ca e normal ca Vdd sa fie mai mare de 5v.

Cauta un pin Vo si vezi la ce e legat. Acela regleaza contrastul la LCD si necesita tensiune negativa fata de Vdd cu pana la -13v. Probabil -8v sunt suficienti, dar acestia nu se obtin prin ridicarea logicii la +8v, ci prin coborarea lui Vo la -3v si pastrarea lui Vdd la 5v. Mai toate LCD-urile au generator de tensiune negativa incorporat. Daca nu are, trebuie facut extern.

Link spre comentariu

multumesc mult , exact asa am legat displayul de la bun inceputdar cum spuneam, a trebuit sa ridic tensiunea pana la 8 v pe vddla inceput am crezut ca nu functioneaza dar intamplator am vazut ca se aprindea dar f f f slabmam hotarat sa ridic tensiunea ca am un traf de 12 v cu setare de tensiune si .... pe la 7,5 v am inceput sa vad calumea pe ecranmi se pare ciudat si mie de aia mam hotarat sa scriu pe forum poate se gaseste cineva sa imi explice ca sa nu fac vre-o balariema gandesc ca poate trebuie pe vdd 5 v si vreo alimentare separata 6~8 v pe V0inca odata ms pt schema

Link spre comentariu

multumesc mult , exact asa am legat displayul de la bun inceputdar cum spuneam, a trebuit sa ridic tensiunea pana la 8 v pe vddla inceput am crezut ca nu functioneaza dar intamplator am vazut ca se aprindea dar f f f slabmam hotarat sa ridic tensiunea ca am un traf de 12 v cu setare de tensiune si .... pe la 7,5 v am inceput sa vad calumea pe ecranmi se pare ciudat si mie de aia mam hotarat sa scriu pe forum poate se gaseste cineva sa imi explice ca sa nu fac vre-o balariema gandesc ca poate trebuie pe vdd 5 v si vreo alimentare separata 6~8 v pe V0inca odata ms pt schema

incearca sa respecti tensiunea de alimentare asa cum sa mai spus ,adica de5V .Fa o poza mai clara la pini.
Link spre comentariu

Pentru teste, poti crea o tensiune negativa inseriind o baterie de 3v cu potentiometrul, in loc sa conectezi direct potentiometrul la 0v (Vss). Astfel, din potentiometru vei putea selecta orice tensiune intre -3v si +5v.

Posted Image

Link spre comentariu

din pacate nu am un foto bun pinul 1 e la st 16 e la drma gandeam ca stie cineva mai multe despre alimentarea lui propriuzisaeu lam alimentat si am transmis date pe elacum functioneaza dar cum am mai spus cu alimentare vdd 8 v si rezistor 10k vdd~vss~v0 ca in imaginea postata mai susrestul .... functioneaza impecabilmai am pinul enable legat la vss

post-4936-139829441187_thumb.jpg

Link spre comentariu

nu inteleg cum sa leg + de la baterie la - si nu am bateriesincer nu ma pricep asa bine la electronica, eu sunt mai mult pre partea de programare

Link spre comentariu

Uita de baterie, oricum nu e o solutie practica, doar pentru teste.

In final, va trebui sa-i faci un generator de tensiune negativa, alimentat de la un pin al uC-ului. Adica de 200 de ori pe secunda schimbi valoarea pinului pentru a obtine o tensiune dreptunghiulara de 100Hz.

Posted Image

Daca te incurca semnul Posted Image, acesta inseamna firul de 0v al alimentarii de 5v.

Link spre comentariu

va multumesc pentru indrumari , postez ce am facut cu un timer ne555p acum functioneazamai are niste probleme in timpul functionarii , credeti ca trebuie sa stabilizez cu 7805 ?

post-4936-139829442496_thumb.jpg

post-4936-139829442505_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări