Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

transformator YAMAHA AX-440

Postări Recomandate

Vizitator CMario

Doresc sa stiu care sunt caracteristicile unui transformator (putere si valori ale tensiunii secundare)pentru o statie amplificare YAMAHA AX-440; mentionez ca are iesire pe secundar simetrica cu priza mediana.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

6

• zal

3

• vergil

1

Top autori în acest subiect

Dacă mai ţin minte, 2x35Vca/4A cu prize la 2x16Vca. Dar ce a păţit, e lipsă trafo, sau e ''ars''? Verifică siguranţa termică şi dacă e întreruptă, o şuntezi.

Link spre comentariu
Vizitator CMario

Doresc sa fac o precizare: Infasurarea primara a transformatorului este intrerupta; pe secundar este o singura infasurare cu priza mediana, fiecare "brat" al infasurarii avand valoare cam de 20 ohmi. Condensatorii de filtrare de dupa punte au o tensiune admisa de 65 V. Multumesc.

Link spre comentariu
Vizitator CMario

Precizare: masuratorile le-am efectuat pe transformator scos din montaj; verificarea continuitatii primarului indica "intrerupt", iar pe infasurarea de secundar, care este una singura cu priza mediana simetrica, indica continuitate cu valorile aratate anterior.

Link spre comentariu

Totusi... ai inteles cum trebuie procedat? Reciteste ce a scris @zal mai sus; deja te invirti in cerc si pierzi timpul fara sa rezolvi nimic.

Link spre comentariu
Vizitator CMario

Va multumesc pentru toate sfaturile, le-am urmat in speranta ca se va rezolva, dar situatia este ca la inceput; doresc sa inlocuiesc acest transformator cu unul comercial, dar nu-i cunosc valorile tensiunii de iesire. Va multumesc pentru rabdare, si... sper sa primesc un raspuns.

Link spre comentariu

La unele transformatoare , acea siguranta termica se afla sub izolatie , ptr a face contact intim mai bine cu bobinajul , ptr a prelua temperatura acestuia . Deci trb sa desfaci un pic izolatia pina dai de acea sig termica . E posibil ca bobinajul sa nu fie ars .

Link spre comentariu

Dacă mai ţin minte, 2x35Vca/4A cu prize la 2x16Vca. Dar ce a păţit, e lipsă trafo, sau e ''ars''? Verifică siguranţa termică şi dacă e întreruptă, o şuntezi.

Înseamnă că astea se pot omite, tensiunile ptr selector şi preuri sînt făcute din cele ale etajului final.

Cîte cose/fire ies din primar şi ptr ce tensiuni de reţea era bobinat? În funcţie de varianta constructivă (Europa, America, Canada, Asia...) ai un primar unic sau unul cu prize şi schimbător, al tău de care e? Pone poze clare.

Link spre comentariu
Vizitator CMario

Transformatorul este construit pentru Europa, si in primar este o singura infasurare, fara optiune de 110V. Voi incerca sa il desfac maine, cu ajutorul unei statii de lipit (jetul de aer cald), deoarece are o "atasare" in care, banuiesc, ca este rezistenta termica, Oricum, voi posta si imagini cu acesta si etapele ce le voi parcurge, poate vor fi de ajutor si pentru altii.Cu respect, va multumesc tuturor.

Link spre comentariu

Dacă are un capac peste cose nu e nevoie să sapi mai mult, ar trebui să dai de 3 cose, între două e primarul şi între celelalte două siguranţa, extremele fiind legate la reţea.

Link spre comentariu
Vizitator CMario

Va multumesc pentru sfaturile ce mi-au fost utile. Rezolvarea: intr-o "nisa" opusa coselor, pe care am desfiintat-o, am gasit acces spre siguranta termica; in acea "nisa" era si ce-a de a treia cosa a primarului, iar undeva in paralel cu infasurarile, era si hartia ce continea siguranta termica. Am verificat infasurarea primarului, si fiind buna, am facut strapul indicat de dumneavoastra. Sunt convins ca dupa ce il voi monta, amplificatorul va functiona. Inca odata, MULTUMESC !Imagini cu acesta nu cred ca isi mai aveau sens.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări