Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Solutie alternativa potentiometru special

Vizitator Sneaky

Postări Recomandate

nu e o idee buna sa-mi cumpar unul nou. In 2 luni va pati acelasi lucru

Din pacate cam asa sta treaba cu lucrurile noi din ziua de azi. In copilarie nu am avut asemenea jucarii (nu existau); am permis de conducere de 26 de ani si nu mai sint tentat sa ma joc cu asa ceva.Interesant este de stiut daca in circuit este "vazuta" rezistenta variabila sau este "interesanta" doar tensiunea variabila culeasa de cursorul potentiometrului.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

4

• Voltus

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator Sneaky

In mod sigur montajul masoara rezistenta (de fapt 3 rezistente) - intre capatul 1 si cursor, respectiv intre capatul 2 si cursor, precum si rezistenta colanei (totala, intre cele 2 capete).Solutia cu potentiometrul e ieftina si simpla, de-asta o folosesc toti.Modelul anterior (si altele ieftine de la alto producatori) au pot. si la volan - acesta, din fericire, are senzor Hall. Se pare ca era prea mult sa-l puna si la pedale...Nu mai sint nici eu chiar asa de tinar, dar pe strada nu poti sa faci ce faci in simulator - cine nu a visat macar o data sa fie pilot ? :da La mine e altceva, am si mod-at mult, nu sint doar un simplu utilizator al simulatorului... Imi place sa cred ca in spatele unui hobby exista si ceva tehnic/practic.Cheers !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări